TRANSFORMASI ZON KEKAYAAN AGUNG ANUGERAH AGUNG

Transformasi Zon Kekayaan Agung Anugerah Agung

TRANSFORMASI ZON KAYA

PROJEK SUPER MEGA

PROGRAM BARU TAHUN 2012

THE SECRETS OF ANUGERAH AGUNG

TRANSFORMASI ZON KEKAYAAN AGUNG

“PROGRAM MEMASUKI GERBANG DIMENSI KEKAYAAN TANPA BATASAN”

Pengenalan

Allah Maha Kaya dan inginkan hambaNya memiliki Kekayaan. Allah Maha Pengasih dan mahukan hambaNya mengasihi sesama mereka. Allah Maha Mengetahui mahu hambaNya menyebarkan IlmuNya. Allah Yang Memberi Rezeki mahukan hambaNya menikmati semua yang halal dan baik. Segala-galanya tersedia, tidak dimonopoli cuma manusia yang membataskan impian, memendekkan harapan mengaku kalah sebelum berjuang.

Sunnah Kejayaan

”Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah sesuatu (kelemahan) yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka ubah sesuatu (kelemahan) yang ada di dalam diri mereka”

Kejayaan bermula dengan mengubah susun atur minda dengan berfikir secara betul. Mengubah kepercayaan negatif.

Mengubah keyakinan yang tidak berasas. Menggariskan objektif dan impian yang mampu dilaksanakan. Membuat peta tindakan dalam semua aspek perubahan. Mengawal emosi dan menjuruskan kepada matlamat. Sikap yang betul dan bertindak secara efektif.

Masalah Kemiskinan

Salah satu masalah pokok ekonomi di dunia ketiga hari ini ialah masalah kemiskinan yang sentiasa wujud bersama-sama manusia di sepanjang sejarah kehidupan mereka. Namun manusia sendiri tidak dapat merasai tekanan kesusahan akibat kemiskinan itu kecuali secara beransur-ansur dengan cara bertambahnya keperluan yang hendak dicapainya mengikut kadar perkembangan dan kemajuan hidup. Oleh itu manusia pada zaman dahulu walaupun mempunyai sumber pendapatan yang sedikit, tidak merasai kesusahan akibat tekanan kemiskinan kerana keperluannya yang begitu kecil dan juga kerana pengetahuannya yang sangat sempit.

Oleh itu masalah kemiskinan adalah satu masalah yang relatif serta berbeza mengikut keadaan masa dan tempat.Memang tidak diragukan bahawa seseorang yang miskin pada zaman ini dipandang sebagai orang kaya pada zaman lampau.  Demikian jugalah seseorang yang sederhana taraf hidupnya di Mesir atau India dipandang sebagai seorang yang miskin berbanding dengan seorang yang sederhana taraf hidupnya di Amerika atau pun Perancis.

Masalah kemiskinan telah sampai ke kemuncaknya secara perlahan-lahan pada zaman kita sekarang. Hal ini berlaku kerana kemudahan perhubungan di antara sesama manusia dan lahirnya ciptaan-ciptaan baru serta bertambahnya kesedaran sosial.

Jesteru itu petani di desa yang mempunyai taraf ekonomi yang tertutup tidak dapat merasakan kemiskinan hidupnya kecuali sesudah ia mengadakan hubungan dengan keadaan di bandar. Umpamanya masyarakat Yaman sebelum wujudnya hubungan terbukanya dengan dunia luar iaitu dalam era kehidupan secara terpencil daripada masyarakat dunia, mereka tidak dapat 
merasakan keadaan kemiskinan dan kemundurannya.

Sebenarnya masalah kemiskinan bukanlah terletak pada keadaan tidak berupaya dan lapar atau kekurangan sumber pendapatan tetapi sebenarnya terletak pada wujudnya perbezaan yang berlebihan daripada segi kekayaan dan pendapatan sama ada di antara individu dengan individu lain di peringkat masyarakat setempat, ataupun di antara negara dengan negara lain di peringkat antarabangsa. Dengan demikian, kemiskinan bukanlah bererti tidak mampu langsung memenuhi secara mudah dan sederhana tahap keperluan asasi, tetapi tidak seimbangnya kehidupan dengan taraf yang wujud dalam masyarakat itu. Seseorang (atau sebuah negara) yang miskin ialah seseorang (atau sesebuah negara) yang hidup dalam suatu taraf yang dipisahkan oleh jurang yang dalam dengan taraf kehidupan yang dihayati oleh masyarakat setempat atau antarabangsa.

Kesimpulannya dapatlah dirumuskan bahawa masalah kemiskinan wujud akibat ketidakseimbangan pengagihan kekayaan dan pendapatan di antara individu. masyarakat atau negara. Dengan kata lain, masalah ini merupakan masalah umat manusia yang susunan ekonominya tidak betul.

KEKAYAAN ADALAH NATIJAH BUKAN KEBETULAN

Di sana ada sains untuk menjadi kaya, ia memang sebenarnya saintifik seperti algebra dan arithematic .

Di sana ada undang-undang tertentu yang menyusun proses untuk mendapat kekayaan. Apabila undang-undang ini dipelajari dan diterima oleh sesiapa sahaja, beliau akan menjadi kaya persis seperti mathematic

Pemilikan kekayaan dan harta diperolehi hasil daripada melakukan sesuatu pekerjaan mengikut caranya yang tertentu . Mereka yang melakukan kerja dengan caranya yang tertentu sama ada dengan niat atau kebetulan akan mendapat kekayaan. Sebaliknya seseorang yang melakukan sesuatu kerja tidak mengikut caranya yang betul walau  bagaimana gigih sekalipun tetap akan meneruskan kemiskinannya.

Ini adalah undang-undang tabie, sebagainya sebab membawa akibat, oleh itu sesiapa sahaja yang belajar untuk melakukan sesuatu mengikut caranya yang betul akan dapat memperolehi kekayaan.

Kenyataan di atas adalah benar dan dapat dibuktikan dengan fakta dibawah:

Untuk memiliki kekayaan bukanlah bergantung kepada prasarana persekitaran, jika ia menjadi syarat sudah tentu penduduk sesuatu daerah akan menjadi sihat. Penduduk di sesebuah bandar menjadi kaya, manakala penduduk di Bandar lain semuanya menjadi miskin. Atau semua penghuni Sesuatu negeri bertukar menjadi lebih senang dan seluruh penduduk negeri lain pula bertukar menjadi miskin.

Sebaliknya dimana sahaja kita dapat lihat ada orang kaya dan miskin hidup sebelah menyebelah, dalam satu kawasan dan terlibat dalam persekitaran yang sama. Manakala ada dua orang yang berada di dalam kawasan yang sama dan membuat perniagaan yang sama tetapi seorang daripadanya memiliki kekayaan dan yang seorang lagi gagal dalam perniagaannya. Ini menunjukkan kekayaan bukanlah secara asasnya disebabkan oleh persekitaran. Sebahagian persekitaran mungkin lebih menjadi kebiasaan kepada seseorang, tetapi apabila dua orang yang menjalankan aktiviti perniagaan yang sama dan dalam kawasan yang sama sedangkan seorang terus maju dan seorang lagi kekal sedia ada, maka ini menunjukkan bahawa untuk mencapai kekayaan mestilah melakukan kerja itu mengikut caranya yang tertentu.

Begitu juga, kemampuan melakukan kerja mengikut caranya yang tertentu tidak juga terbatas kepada mereka yang mempunyai kemahiran sahaja. Ada kebanyakan orang yang memiliki kemahiran tetapi masih tetap miskin, sebaliknya seseorang yang kurang kemahiran boleh menjadi kaya.

Apabila kita mengkaji golongan yang telah memiliki kekayaan, kita dapati mereka juga sama sahaja dengan kebanyakan orang lain yang dikagumi. Mereka tidak memiliki kemahiran yang hebat dan kemampuan melebihi apa yang dimiliki oleh orang lain. Ini menjadi bukti bahawa mereka memiliki kekayaan bukan kerana memiliki kemahiran dan kelebihan mengatasi orang lain tetapi mereka memperolehi kekayaan kerana mereka telah melakukan sesuatu mengikut caranya yang tertentu.

Menjadi kaya bukan disebabkan rajin menabung atau berjimat. Ramai juga manusia yang amat berjimat tetap miskin sebaliknya orang yang bebas berbelanja selalunya kaya.

Bukan juga untuk mejadi kaya tidak melakukan pekerjaan yang telah gagal dilakukan oleh orang lain kerana ada dua orang yang membuat perniagaan yang sama di persekitaran yang sama tetapi seorang berjaya manakala seorang lagi gagal atau  muflis.

Bertitik tolak daripada semua fakta ini kita mesti membuat kesimpulan bahawa mendapat kekayaan adalah hasil daripada melakukan sesuatu pekerjaan itu dengan caranya yang tertentu.

Ada soalan di sini sama ada ‘melakukan sesuatu ikut caranya ini’ terlalu susah sehinggakan hanya beberapa orang sahaja boleh mengikutnya. Sebagaimana yang telah kita perhatikan pernyataan ini tidak benar (selagi kemampuan semulajadi masih ada). Kita dapati seorang yang memiliki kemahiran boleh menjadi kaya, orang yang kurang kemahiran juga menjadi kaya, seorang intelektual menjadi kaya, seorang yang tidak berpendidikan tinggi juga kaya, seorang ahli psikologi jadi kaya dan seorang yang lemah minda juga ada yang kaya.

Memiliki kemampuan untuk berfikir dan memahami sudah tentu diperlukan namun seagaimana undang-undang semulajadi sesiapa sahaja yang memiliki kesedaran untuk membaca dan memahami sains menjadi kaya.

Kita juga telah lihat bahawa kekayaan bukanlah disebabkan persekitaran, benar tempat yang sesuai mempunyai sesuatu nilai. Seorang itu tidak akan pergi ketengah padang pasir sahara untuk melakukan perniagaan yang berjaya.

Menjadi kaya memerlukan kemampuan untuk berurusan dengan manusia danberada ditempat yang ada manusia yang akan berurusan dan jika ada orang yang  sanggup berurusan dengan cara yang kamu mahu adalah lebih baik. Ini semua tertakluk kepada kemudahan yang ada. Jika ada orang lain dalam bandar anda sudah berjaya maka anda juga boleh berjaya. Jika ada orang lain dalam negeri anda sudah berjaya maka anda juga boleh berjaya.

Begitu juga kekayaan bukan kerana memilih perniagaan atau pekerjaan tertentu. Sesiapa sahaja boleh menjadi kaya dalam semua perniagaan dan dalam semua pekerjaan manakala ada jiran sebelah yang tetap miskin.

Benar anda boleh melakukan yang terbaik dalam perniagaan yang kamu suka dan sesuai dengan anda. Jika anda memiliki kemahiran yang sudah sedia dibangunkan untuk perniagaan anda maka anda akan dapat melaksanakan yang terbaik jika perniagaan itu benar-benar memerlukan kemahiran itu.

Begitu juga anda juga boleh melakukan terbaik jika perniagaan anda sesuai dengan persekitaran anda. Menjual aiskrim lebih sesuai dikawasan yang panas bebeza dikawasan sejuk.

Namun, disamping semua batasan umum ini, untuk menjadi kaya tidak bergantung kepada hanya melibatkan diri dalam perniagaan tertentu sahaja tetapi setelah anda mempelajari untuk melakukan perkerjaan dengan caranya yang tertentu. Jika anda dalam suatu perniagaan sedangkan ada orang lain telah berjaya dalam perniagaan yang sama tetapi anda tidak berjaya ini adalah kerana anda tidak melakukan perniagaan dengan cara yang sama yang dilakukan oleh orang lain melakukannya.

Tidak seorangpun dihalang untuk memilki kekayaan kerana tidak memiliki modal. Betul, jika anda memiliki modal peningkatan pendapatan akan lebih mudah dan cepat tetapi orang yang memiliki modal adalah orang yang telah memiliki kekayaan dan tidak perlu lagi memikirkan bagaimana untuk menjadi kaya. Tidak menjadi masaalah bagaimana miskinpun anda sekarang, jika anda mula melakukan sesuatu mengikut cara yang tertentu anda sudah bermula untuk memiliki kekayaan dan anda akan mula mendapat modal. Mendapat modal adalah sebahagian daripada proses untuk mendapat kekayaan dan ia sebahagian daripada natijah mengikuti kaedah melakukan sesuatu mengikut cara yang tertentu.

Mungkin anda adalah orang yang paling miskin dan memiliki hutang yang banyak. Anda mungkin tidak mempunyai kawan atau sumber tetapi apabila anda mula melakukan sesuatu mengikut caranya yang tertentu anda tidak akan gagal mula untuk memiliki kekayaan sebagaimana sebab membawa natijah. Jika anda tidak mempunyai modal anda akan mendapat modal, jika anda berada dalam perniagaan yang salah anda akan bertukar kepada perniagaan yang betul dan jika anda berada di tempat yang salah anda akan berpindah ketempat yang betul.

Malah anda juga dapat melakukannya dengan memulakan langkah anda dengan perniagaan anda sekarang, ditempat anda sekarang dengan melakukannya mengikut caranya yang tertentu yang selalu akan membawa kejayaan. Anda hendaklah memulakan kehidupan dengan harmoni mengikut undang-undang yang tersedia di alam maya ini.

KEKUATAN YANG TERSEMBUNYI

Penulis-penulis motivasi barat sudah lama menemui rahsia kekuatan dalam diri manusia ciptaan Allah. Allah mencipta Manusia untuk menjadi pemerintah dunia mengatasi Malaikat. Allah telah ciptakan semua makhluk untuk kegunaan manusia sudah tentu manusia dilengkapkan dengan satu kekuatan yang menjadikan mereka mampu menguasai dan memerintah dunia.

Sebenarnya kekuatan ini memang ada dan sudah lama jutawan  dan  billionair dunia menggunakannya. Sesiapa sahaja yang menemui kekuatan ini, memahami undang-undangnya, mengikutnya dan melaksanakannya dalam kehidupan mereka, mereka pasti berjaya.

Kekuatan ini sungguh hebat dan dicemburui seluruh malaikat dan Iblis. Inilah kekuatan yang menjadikan Adam dan Hawa bertemu semula selepas sekian lama mereka terpisah setelah diturunkan kedunia. Inilah kekuatan Nuh yang berjaya membina bahtera di tengah sahara. Inilah kekuatan Ibrahim, Musa, Isa dan semua pejuang agama.

Inilah kekuatan yang ada pada diri kekasih ummah Muhammad S.A.W. Rahsia kekuatan ini dibongkar dan dijadikan resepi oleh kebanyakan mereka yang telah berjaya sama ada mereka sedar akan kewujudan kekuatan ini atau tidak. Apabila mereka menggunakannya dengan betul mengikut undang-undangnya mereka akan berjaya.

KEKUATAN yang saya maksudkan ialah kekuatan Minda,kekuatan Spiritual kekuatan emosi dan tindakan yang efisyen. Bagaimana?

PELUANG UNTUK BERJAYA

Adakah Peluang Telah di Monopoli ?

Tidak ada sesiapapun yang kekal miskin sebab orang lain telah memonopoli kekayaan dan telah meletakkan benteng kepada orang lain disekelilingnya. Anda mungkin terhalang untuk melakukan perniagaan melalui sesetengah saluran tertentu, tetapi di sana masih banyak saluran lain yang terbuka kepada anda.

Di dalam masa yang berbeza sesetengah peluang tersedia dalam arah yang berbeza, mengikut seluruh atau sebahagian keadaan perubahan masyarakat yang telah dicapainya. Disana terdapat banyak peluang yang menunggu kepada sesiapa sahaja yang berjalan mengikut arus perubahan kecuali mereka yang cuba berenang menongkah arus.

Seorang pekerja, sama ada secara individu atau sebagai satu kelas tidak pernah dihalang daripada peluang. Pekerja tidak di tekan kebawah oleh penyelia mereka; mereka juga tidak ditekan oleh syarikat yang dipercayai atau syarikat gergasi. Sebagai satu kelas, mereka berada dimana mereka berada disebabkan mereka tidak melakukan kerja mengikut cara yang tertentu.

Mereka yang berada dikelas pekerja buruh akan menjadi penyelia selagimana mereka mahu melakukan kerja mengikut caranya yang tertentu. Undang-undang kekayaan adalah sama kepada mereka dan juga kepada orang lain.

Mereka perlu belajar, dan mereka akan kekal seperti apa yang ada pada mereka jika mereka masih melakukan kerja sebagaimana biasa mereka lakukan.Pekerja individu juga tidak ditekan kebawah oleh kelas yang sedia ada dan mencanggahi undang-undang ini malah beliau boleh mengikut arus peluang untuk menjadi kaya dan program Transformasi Zon Kekayaan Agung ini akan mengajarnya bagaimanakah caranya.

Tidak seorangpun kekal miskin kerana kurangnya bekalan untuk menjadi kaya. Malah peluang untuk menjadi kaya lebih daripada mencukupi untuk semua orang.

Anda Ingin?

Memasuki Transformasi Zon Kekayaan Agung Tanpa Batasan,Mengubah Hutang menjadi Sumber Rezeki,Bebas dari Masalah Bisnes,Karier,Jabatan,Sembuh dari Berbagai Penyakit?Dapatkan Solusinya di…

TRANSFORMASI ZON KEKAYAAN AGUNG

Satu-satunya Program Memasuki Gerbang Pintu Kekayaan Tanpa Batasan

Peluang Keemasan Mendapatkan Kekayaan & Kesuksesan Hidup Melalui Transformasi Zon Kekayaan Agung.

Program Transformasi Zon Kekayaan Agung Anugerah Agung adalah sebuah pola pelatihan yang sangat spesifik dan Saintifik yang dirancang khusus bagi ANDA yang menginginkan perubahan total kearah kehidupan yang lebih baik pada diri anda pada waktu sekarang ini.

Dibawah bimbingan langsung Dr.Mohamad Rizal Bin Rosdi Ph.D ,penemu dan formulator The Ultimate Super Power Of Zima Anugerah Agung. Anda dipelawa untuk mengikuti program Luarbiasa ini dengan melangkah lebih jauh demi peningkatan kualiti hidup untuk memasuki Transformasi Zon Kekayaan Agung, baik Kaya Hati, Kaya Ilmu, Kaya Iman dan tentunya Kaya Harta . Dengan mengikuti Program ini,Anda akan menemukan sebuah “KUNCI” memasuki pintu kekayaan yang tanpa batasan,mengalir deras dan akan terus mengalir mewujudkan kemakmuran bagi seluruh ahli keluarga anda. Pastikan langkah awal kesuksesan Anda bersama kami dalam Program Transformasi Zon Kekayaan Agung.

Program Transformasi Zon Kekayaan Agung Adalah Program khusus untuk Anda yang ingin mengubah kehidupannya sekarang menjadi lebih baik secara instant tanpa ritual, tapa brata, olah batin atau sejenisnya. Hanya perlu waktu 30 minit saudara akan mengikuti Sikronisasi Energi Transformasi Zon Kekayaan Agung” langsung dengan. maka seketika bioelektromagnetik Kekayaan akan bekerja secara automatik mengikuti arah hati dan fikiran saudara untuk mewujudkan setiap harapan dan tujuan hidup.

Dengan Transformasi Zon Kekayaan Agung wang akan mengalir kepada Anda dengan mudah. Usaha apapun cepat maju dan lancar 3-4 hari terlihat kemajuannya serta manfaat lain seperti :

Mengubah kegagalan menjadi kesuksesan, Sering Sakit menjadi sihat dan Segar, Berkecukupan dan menjadi magnet wang, Usaha atau karier maju dan berkembang pesat, Mendapatkan pencerahan dan kedekatan dengan Tuhan, Segala kesulitan hilang, kebaikan-kebaikan mengalir. Kasih sayang, keharmonisan dan kesejahteraan yang diredhai oleh Tuhan.

Dengan Transformasi Zon Kekayaan Agung Anda akan menguasai :

  1. Kunci-kunci rahsia membuka pintu kekayaan tanpa batasan.
  2. Bagaimana mengatasi kesulitan-kesulitan dan masalah hidup dengan mudah.
  3. Menciptakan kesempatan atau idea menjadi sebuah peluang usaha bernilai ratusan ribu hingga jutaan ringgit.
  4. Strategi mengubah Hutang menjadi sumber rezeki.
  5. Mengubah setiap impian menjadi kenyataan dalam waktu kurang dari 3 jam.
  6. Membuat Peternakan / pelaburan wang dan wang bekerja untuk Anda.

Daftarkan Diri Anda segera, Kesempatan Terbatas. Raih Sukses bersama kami dalam Rahsia Eksplorasi Transformasi Zon Kekayaan Agung.

Bagi yang sibuk dan tidak boleh datang, tidak perlu bimbang kerana program boleh diikuti jarak jauh, hasilnya sama. Petunjuk cara mengikuti  Adjusment Jarak Jauh dan buku Rahsia Eksplorasi Transformasi Zon Kekayaan Agung akan dikirim ke alamat Anda dengan cepat setelah Anda pesan/mendaftar.

Didunia ini tidak ada yang MUSTAHIL, dengan izin Tuhan maka sesungguhnya KAYA itu mudah dan sesungguhnya Anda boleh menjadi Kaya. Program Transformasi Zon Kekayaan Agung mengajak Anda memasuki Zon Kekayaan tanpa batasan, mengubah hutang menjadi sumber rezeki, Terbebas dari masalah usaha, karier dan jabatan, dan masalah penyakit.

Kerana sesungguhnya kunci dari kesuksesan ada didalam diri Anda sendiri. Anda hanya perlu mengikuti Program Transformasi Zon Kekayaan Agunguntuk mendapatkan segala manfaat dan kelebihan program ini. Untuk apa Anda kaya, tetapi dengan menempuh jalan yang bertentangan Agama, dan melanggar norma-norma masyarakat. Untuk Apa jadi sukses, tetapi menempuh jalan sesat dengan menghamba pada dukun atau dengan cara yang menyesatkan.

Transformasi Zon Kekayaan Agung, adalah jalan tercepat memasuki pintu kekayaan tanpa batasan. Dengan Method/Kaedah yang Tepat, dengan cara yang Alamiah, Ilmiah,Saintifik dah Ilahiyah tanpa unsur klenik sedikitpun. Pelatihan akan dibimbing langsung oleh Dr.Mohamad Rizal Bin Rosdi Ph.D sebagai penemu dan formulator The Ultimate Super Power Of Zima Anugerah Agung. Dengan Pengetahuan dan Pengalaman Beliau sebagai Entrepreneur/Ahli Perniagaan Serta Tokoh Spiritual yang Sukses, Beliau akan membimbing Anda bagaimana caranya memasuki Pintu Kekayaan Tanpa Batasan.

Segala puji bagi Allah SWT yang senantiasa mengatur “semesta” ini begitu sempurna. Dia mengatur semua ini tanpa payah sedikitpun. Dengan “Hukum-Nya” Dia jalankan nasib tiap manusia secara automatik. Dengan “Hukum-Nya” Dia terbukti sangat Maha Adil. Sungguh berbahagia siapa pun yang dapat memahami Hukum Alam Semesta ini.

Hukum ini hanyalah setitis dari samudera kekuasaan Allah. Hukum ini disebut“Hukum Daya Tarik” dengan Teknik “Kekuatan Bawah Sedar”. Dengan niat yang tulus, saya Dr.Mohamad Rizal Bin Rosdi Ph.D ingin berkongsi kepada semua saudaraku untuk menemukan dan membangkitkan potensi besarnya, jalan suksesnya, rezeki maksimumnya yang sebenarnya sudah ditulis dalam Hati Bawah Sedarnya (Kitab Lauhul Mahfudz). Insya Allah teknik ini sangat mudah dilakukan oleh siapa saja di karier /bidang apapun.

Cukup dengan 3 Langkah Mudah : iaitu dengan mengikuti programnya, difahami jalan kerjanya dan dikerjakan/dipraktikalkan langkah mudahnya. Insya Allah Program Luarbiasa Anugerah Agung Spiritual Development Centre yang pertama seumpamanya di Malaysia ini akan merubah hidup Anda secara kilat,cepat,dan tepat. Insya Allah method luarbiasa ini pada akhirnya dapat menolong jutaan manusia. “Allah tidak akan mengubah nasib manusia, sampai manusia itu yang mengubah nasibnya sendiri” (QS: Ar-Ra’d Ayat 11)

Kekayaan adalah KUASA. Manakala kuasa adalah terma untuk menceritakan perihal TENAGA. Untuk mencipta kekayaan kita perlu kenal tenaganya. Untuk kenal tenaga itu kita harus menguasai ILMU tentang kuasa. Dan ilmu perihal TENAGA & KUASA adalah ilmu SAINS. Oleh itu, kekayaan bukanlah nasib & tuah atau mistik. Ia adalah SAINS, dan Ilmu Sains ini BOLEH dipelajari dan dikuasai oleh sesiapa sahaja kerana ia FAKTA, TEPAT, JELAS & RELEVAN untuk sepanjang masa, tempat dan keadaan. Ia dikenali sebagai SAINS KEKAYAAN.

Kemajuan Teknologi Sains juga telah banyak mendedahkan kepada manusia tentang banyak rahsia-rahsia tersembunyi dan misteri perihal tentang kehebatan diri manusia. Salah satunya adalah POTENSI DIRI (PEMBERDAYAAN DIRI), KUASA MINDA (KEKUATAN FIKIRAN), TELEPATI (GELOMBANG BATIN), KEKUATAN JIWA (KEROHANIAN/SPIRITUAL)

Kajian mendapati tubuh manusia adalah seperti satu sistem pemancar energi yang sangat luar biasa. Ramai individu yang tidak menyedari perkara ini. Energi yang dipancarkan akan bertindakbalas atau berinteraksi dengan alam. Dan inilah yang akan menghasilkan pelbagai situasi seperti peluang kewangan atau perniagaan, ‘luck’ atau nasib yang baik, peristiwa dan sebagainya kepada seseorang individu.

Maka, untuk mencapai kejayaan dan kekayaan dengan mudah, penyelarasan dan keseimbangan di antara elemen-elemen tersebut adalah sangat penting. Jika anda mahu menarik dan menjana kekayaan, bukan sahaja tindakan fizikal anda mestilah menuju kepada kekayaan TETAPI Elemen Mental, Emosi dan Spiritual anda juga perlu memancarkan vibrasi kekayaan. Ingat Hukum Tarikan (Law of Attraction) mengatakan…Like attract alike – Energi positif akan menarik peluang atau situasi positif ke dalam kehidupan anda. Dan pancaran Vibrasi energi kekayaan AKAN MENARIK SEMULA PELUANG, SITUASI, BISNES, DAN “LUCK” YANG MENJANA KEKAYAAN KE DALAM KEHIDUPAN ANDA

Transformasi Zon Kekayaan Agung merupakan media khusus untuk MENEROKAI RAHSIA MANUSIA DAN ALAM Untuk Membina Kejayaan dan menjadikan Diri Anda Jutawanmerupakan harta yang amat besar dalam diri anda untuk diterokai. Harta tersebut ialah dari segi tubuh fizikal yang amat ajaib

Kejadiannya, penciptaan akal dan minda dalaman yang begitu kompleks.

Tiada ada lagi makhluk yang lebih baik, melainkan manusia. Sebenarnya kejayaan, kebahagian, kekayaan itu terletak di dalam diri anda sendiri. Ia tidak terbatas jika anda mahu membuka pintu hati minda, bagi melihat harta yang terdapat dalam diri anda. Dalam diri anda terdapat longgokan emas dan berlian yang amat besar dan banyak. Anda boleh mengambil seberapa banyak yang anda mahu, hasil emas ini tidak akan habis hingga akhir hayat anda. Anda tidak perlu modal dan jentera untuk mengoreknya.

Jika anda dapat mengambil harta karun tersebut, kehidupan anda akan berubah. Anda berjaya hidup mewah di dunia dan akhirat. Selama ini anda tidur lena dan tidak sedar harta karun yang begitu besar terdapat dalam minda dan minda bawah sedar anda. Mulai saat ini, mari kita sama-sama meneroka dan mengambil harta karun tersebut.

Tentu sekali rahsia yang hebat ini terletak dalam diri anda dan minda bawah sedar anda yang akan memain peranannya nanti. Minda bawah sedar anda yang perlu di jana dan di komersialkan untuk mengeluarkan produk-produk yang dapat menghasilkan kekayaan yang amat besar. Allah telah mencipta kita dengan keajaiban yang sungguh hebat. Gabungan tenaga dalaman anda dengan tenaga alam kosmos (dunia) yang maha luas dan besar tenaganya akan memberi impak yang amat besar dalam kehidupan anda. Daya dan tenaga yang ada pada anda perlu dijanakan.

Saya Dr.Mohamad Rizal Bin Rosdi Ph.D akan mengajar dan melatih anda mengenai penggunaan dan penjanaan minda anda agar ia dapat berfungsi dengan betul dan tidak tidur dan terus tidur. Kami juga akan mengajar anda erti keyakinan dan apakah yang minda anda boleh lakukan untuk menjanakan kekayaan dan kemewahan hidup.

Mempersembahkan kepada ANDA Satu-Satunya   KUNCI EMAS untuk mencapai Taraf kehidupan Yang Hebat, Kaya Raya, Hidup Mewah, Rezeki Berlimpah Ruah, Sukses dalam Hidup, Bahagia serta Gembira, Sentiasa Bertuah Tinggi, Berjaya dunia akhirat !!!

“Hanya orang berfikiran terbuka dan ingin mengubah kehidupannya ke arah lebih baik saja yang akan  mengambil tindakan segera   dengan mengikuti serta mempelajari Program Transformasi Zon Kekayaan Agung yang sangat berharga ini. Jika anda ingin hidup dalam KEJAYAAN, KEKAYAAN, KEMEWAHAN, KEGEMBIRAAN, KEBAHAGIAAN  segera rebut peluang dengan mengikuti program Transformasi Zon Kekayaan Agung ini hari ini juga!!!

APA YANG MEMBUAT ORANG MENJADI KAYA RAYA?

Saya tidak menyangkal terhadap kemungkinan seseorang berhasil dalam bidang apa pun juga tanpa benar-benar berusaha. Namun berbincang secara umumnya,manusia memerlukan suatu usaha,kalau ia mengkehendaki untuk maju. Selalunya orang berfikir bahawa berusaha bekerja keras adalah kunci ke arah kejayaan dan kekayaan,namun janganlah dilupakan kerja keras bukan satu-satunya cara untuk Berjaya!

Ramai orang yang tidak berkeberatan bekerja keras untuk mencapai kekayaan,tetapi yang menjadi masalahnya ialah setelah mereka bekerja keras,mereka tidak mendapat apa-apa! Itulah sebabnya,saya mengatakan kerja keras bukanlah satu-satunya kunci memperoleh kejayaan dan kekayaan.Kenyataannya kita dapat melihat bahawa orang-orang yang berhasil tidaklah mutlak bekerja lebih keras daripada orang-orang yang gagal. Mereka dapat berhasil,kerana mereka menguasai peraturan-peraturan atau rumus-rumus(formula) untuk berhasil.

Dengan mendayagunakan serta mempraktikalkan Program Transformasi Zon Kekayaan Agung dalam kehidupan anda Insya Allah dalam masa yang sangat singkat yang hanya boleh anda perolehi Rahsianya dalam program ini,anda berkemampuan menjadi magnet hidup yang berkuasa tinggi yang menyerap energy kekayaan dan kerezekian,kemewahan dalam kehidupan anda.

Intinya . . . . Jika anda ingin benar-benar sukses dalam apa saja yang anda lakukan serta rancangkan anda harus mengikuti Program Transformasi Zon Kekayaan Agung ini. Rahsia ini adalah KUNCI EMAS dari semua kesuksesan Para Jutawan Dunia.

Saya Yakin dan Pasti Ramai yang tercari-cari tentang Apakah Rahsia Sebenar Untuk Mencapai Kesuksesan dan Kekayaan .Di Pasaran terdapat ratusan buku ataupun ceramah motivasi yang menceritakan perihal kejayaan dan kekayaan yang diperolehi oleh ramai Jutawan,orang yang Berjaya,terdapat ribuan tip dan petua yang mengajar pembacanya kaedah bagaimana untuk menjadi seorang yang Berjaya dalam bidang perniagaan,karier dan sebagainya. Persoalannya,berapa ramaikah yang benar-benar Berjaya???

Sebagai Contoh seperti dalam bidang perniagaan,ramai bakal Usahawan & Usahawanita yang ingin berniaga tetapi kebanyakannya gagal dalam perniagaan yang mereka ceburi.Pelbagai alasan diberikan seperti mereka tidak mempunyai bakat dalam menjalankan perniagaan,masalah tiada modal dan sebagainya.Kajian Statistik menunjukkan angka yang besar daripada mereka yang melakukan pinjaman/bantuan kewangan berjumlah ratusan ribu hingga jutaan ringgit dikategorikan sebagai bangkrup akibat kegagalan perniagaan mereka.

Sebenarnya ANDA terlupa satu Rahsia Besar yang menjadi Inti Kejayaan individu yang sebenarnya membawa kepada Kesuksesan kepada ramai orang di dunia.Faktor Kegagalan anda sebenarnya adalah disebabkan Anda tidak mempunyaiMINDSET yang betul dalam mendapatkan kejayaan dan kekayaan.Melalui program Self Empowerment(pemberdayaan Diri) yang sebenar-benarnya melalui Program Transformasi Zon Kekayaan Agung ini,anda akan didedahkan KUNCI EMAS yang selama ini sangat-sangat dirahsiakan. Program TRANSFORMASI ZON KEKAYAAN AGUNG ini meliputi Kaedah Rahsia Tenaga Dalam,Kuasa Minda, Kerohanian, Visualisasi Kreatif, Meditasi, Aura, Bioenergi, Magnetisme, Kekuatan Emosi, Telepati, Hipnotisme dan banyak lagi yang merupakan program yang dirancang khusus untuk mengakses ENERGI KEKAYAAN & KEJAYAAN sebagai ikhtiar usaha yang Tepat dan Mantap memperolehi segala impian dan keinginan anda untuk mencapai Kehidupan yang Cemerlang,Gemilang dan Terbilang dan Berjaya Dunia Akhirat.

Pernahkah anda terfikir siapa yang bertanggungjawab pada perjalanan kehidupan anda?Pernahkah anda terfikir adakah apa yang anda alami pada hari ini berkenaan karier,rumahtangga,kebahagiaan,kewangan dan sebagainya adalah nasib anda semata-mata?

Saya ingin anda renungkan sebentar,pernahkah anda mengeluh serta menyalahkan takdir dan faktor-faktor sekeliling atas kegagalan,kemiskinan,kesusahan,kesulitan ataupun segala masalah yang anda sedang hadapi hari ini? Sekiranya ya, anda sebenarnya memiliki salah satu ciri orang yang sentiasa gagal.

Jadi,adakah anda perlu menyalahkan ibu bapa,rakan-rakan dan mungkin yang lebih teruk menyalahkan Tuhan atas apa yang berlaku ke atas diri anda. Hakikatnya,kebanyakan kita tidak sedar segala yang berlaku ke atas diri kita sebenarnya kerana tindakan-tindakan ataupun sikap kita sendiri.

Anda perlu tahu sekiranya anda kerap menyalahkan suasana dan keadaan sekeliling sebagai faktor kemiskinan,ini menunjukkan yang anda tidak mampu menentukan kehidupan anda sendiri. Anda membiarkan diri dan nasib ditentukan oleh faktor-faktor yang tidak dapat dikawal.Ini kerana ,apa yang anda fikirkan hari ini menjadikan diri anda esok hari. Lebih banyak anda memikirkan masalah ataupun kemiskinan hidup,semakin kuat anda membawa diri anda kepada perkara yang anda fikirkan itu. Apa yang anda Nampak dalam MINDA DIMANIFESTASIKAN KEPADA DUNIA REALITI.

Tahukah anda apa yang menentukan sama ada anda Berjaya ataupun gagal,miskin ataupun kaya,bahagia ataupun duka? Ia sebenarnya kesan daripada pilihan yang anda sendiri buat. Anda adalah penentu nasib anda sendiri,bukannya ibu bapa, kawan-kawan ataupun masyarakat sekeliling. Orang lain tidak berhak menentukan nasib diri anda. Cuma anda sahaja yang dapat memilih sama ada ingin mencapai matlamat ataupun tidak.

Langkah pertama yang perlu anda lakukan adalah menukar minda dan pemikiran anda. Bebaskan dan buang segala kepercayaan minda ataupun mentality yang salah berkenaan kehidupan yang menghalang perjalanan bagi anda Berjaya dalam kewangan,kerjaya,pendidikan dan sebagainya. Ubah pemikiran dan cara berfikir.Ia bakal mengubah sikap serta cara anda bertindak dalam setiap aspek kehidupan.Jadi,saya mengajak anda untuk Transformasikan diri anda ke arah Mencapai Zon Kekayaan Agung yang menjadi dambaan semua orang. Setiap orang sentiasa memikirkan mengenai kekayaan, kemewahan, kebahagiaan dan tentunya kejayaan.   Anda juga tidak terkecuali untuk berfikir mengenainya.  Tidak perlu berselindung dan menipu diri sendiri dengan mengatakan bahawa anda tidak pernah memikirkan tentang kekayaan, kemewahan, kebahagiaan serta kejayaan.   Ini kerana ia   menjadi lumrah   kita semua sebagai manusia mengimpikan semua ini.

Dalam Program Transformasi Zon Kekayaan Agung ini   anda akan pelajari banyak rahsia besar yang masih menjadi misteri bagi anda. Jika anda sudah mempelajarinya  anda akan segera mengubah hidup anda secara total menjadi lebih sukses, lebih kaya dan lebih beruntung. 

Anda akan mempelajari antara lain:

Adakah anda mengetahui bah a wa  KUASA dalam diri anda dapat di programkan  untuk menarik kekayaan dan keberuntungan?Dan hanya orang yang mengikuti Program Transformasi Zon Kekayaan Agung ini yang dapat melakukan hal ini. 

 Dengan mengikuti Program Transformasi Zon Kekayaan Agung Anda boleh menentukan apa jua matlamat dan saksikan ia ‘menjelma’ dalam hidup anda kerana sekarang anda mempunyai kaedah untuk melakukannya Mengapa? K e r a na jika anda  mengetahui RAHSIA ini anda tidak lagi akan mengejar-ngejar kekayaan atau keberuntungan dengan susah payah. K e r a na Anda sentiasa dipenuhi dengan energi positif kerana keyakinan anda terhadap hidup sentiasa berada pada tahap maksimum. Anda yakin cepat atau lambat anda akan memperolehi apa yang anda impikan.

Dengan mengikuti Program Transformasi Zon Kekayaan Agung ini Anda akan mempelajari  pelbagai jenis kaedah Sains Metafizik untuk menarik kekayaan dan mewujudkan apa saja yang anda inginkan serta impikan selama ini. Program Transformasi Zon Kekayaan Agung ini sangat ajaib kerana dapat mempercepat terwujudnya kekayaan dan keberuntungan  anda. Kaedah ini adalah rahsia Agung yang sukar diperolehi di tempat lain .

Apabila anda memiliki lebih daripada apa yang anda perlukan, anda boleh memberi limpahan rezeki dan kemewahan ini kepada orang lain. Anda boleh membantu orang lain terutamanya orang yang anda kasihi untuk memperbaiki kualiti kehidupan mereka.

 Anda menjalani hidup yang bermatlamat kerana kini anda lebih jelas dengan apa yang anda inginkan dalam hidup.

Anda akan sentiasa yakin yang anda mampu memperolehi apa sahaja keinginan kerana halangan-halangan yang selama ini mensabotaj usaha anda telah berjaya anda “bersihkan”.

Anda akan mempunyai ‘kompas dalaman’ yang menunjukkan arah atau tindakan yang perlu anda ambil. Anda tidak akan “sesat” lagi dalam perjalanan hidup anda.

Saya yakin dan pasti bila ANDA menguasai semua kaedah dan method dalam program Transformasi Zon Kekayaan Agung ini anda akan menjadi menjadi seperti magnet yang menarik kekayaan dan rezeki ke dalam kehidupan anda. Kekayaan akan datang kepada anda tanpa anda mengejarnya.

Dengan menguasai pelbagai kaedah yang ada dalam program ini anda mengubah kehidupan anda  menjadi lebih baik. Anda akan dapat membuka pintu rezeki seluas-luasnya dan mencurah-curah serta berlimpah mengalir deras ke dalam kehidupan anda tanpa harus bekerja terlalu keras. Kerana anda akan menjadi magnet yang menarik rezeki dan kelimpahan itu ke dalam kehidupan anda. Anda telah menjadi magnet yang menarik apa jua yang anda inginkan, seterusnya dapat mencipta kejayaan dan kekayaan dengan mudah.

Jika anda mempraktikalkan semua rahsia dalam program transformasi Zon Kekayaan Agung ini dengan penuh disiplin hidup anda pasti akan mengalami perubahan yang drastik. Anda akan mulai menarik kekayaan,Kejayaan,kebahagiaan dan keberuntungan ke dalam kehidupan anda.

Cuba anda imginasikan setelah anda memiliki pengetahuan hebat ini lalu anda mengaktifkan pemberdayaan diri anda dengan cara betul dan tepat anda akan mulai merasakan pengalaman luarbiasa hidup dalam kesenangan dan mewah. Anda menikmati kebebasan kewangan selama-lamanya. Wang terus mengalir dengan sangat deras dari berbagai sumber entah dari mana datangnya secara alami,tapi yang pasti tidak bertentangan dengan syariat agama Islam.

Anda akan memiliki Remote Control  untuk mencapai kejayaan dan kekayaan. Hidup anda akan lebih menyenangkan. Anda tidak perlu bekerja terlalu keras lagi kerana rahsia itu akan mengerjakannya buat anda.

Jangan berlengah lagi? Cepat jangan lepaskan peluang keemasan ini,peluang hanya datang sekali sahaja untuk seumur hidup anda! Dan bila menyedari bahawa Anda telah mensia-siakan peluang itu, Anda akan berasa amat menyesal. Jadijangan biarkan satu-satunya peluang anda untuk mengubah hidup anda hilang begitu sahaja. Segera mendaftar dan mengikuti Program Transformasi Zon Kekayaan Agung Anugerah Agung ini.

Apa yang pasti,anda tidak berada dalam situasi kebetulan bila membaca atau terjumpa website ini,sebenarnya ia terhasil dari doa permohonan anda kepada Allah selama ini dalam ikhtiar anda untuk keluar dari masalah atau anda ingin mengubah kehidupan anda ke arah yang lebih baik.

Anda telah dibawa oleh keberuntungan untuk tiba di Website ini. Jika anda membaca program ini bererti rahsia itulah yang membawa anda ke sini, dan kerana itu jangan menyia-nyiakan keberuntungan ini. Ingat! Peluang Keemasan seperti ini jarang datang untuk kali yang kedua.

Jika anda  tidak mempercayai “Rahsia Transformasi Zon Kekayaan Agung” ini mampu mengubah masa depan anda, secara tidak langsung anda tidak mempercayai diri anda sendiri untuk menikmati kejayaan, kebahagiaan, kekayaan serta kemewahan. Ini kerana “Rahsia Transformasi Zon Kekayaan Agung” ini dijamin sangat berkesan dan telah dibuktikan oleh ramai orang diseluruh dunia ini. Berubahlah sebelum anda terlewat dan bertindaklah sekarang untuk memiliki “Rahsia Agung” ini.

Mulakan Langkah Anda adalah KUASA yang merealisasikan IMPIAN. Jika anda  melengahkan, menangguhkan atau membuang waktu secara sia-sia setelah mendapat gagasan yang merujuk kepada kejayaan itu muncul di hadapan anda, Apabila anda kerap menutup peluang-peluang itu,Minda separa sedar membaca sikap anda yang tidak mahukan peluang kekayaan. Hasilnya anda semakin kurang menerima peluang kekayaan dan tidak mampu melihat peluang kekayaan yang berada di sekeliling . Dan dikemudian hari anda akan bertanya-tanya kenapa hidup anda dipenuhi kegagalan, penderitaan ataupun kemiskinan ?   

Mengapa ia boleh terjadi? Inilah yang dinamakan LAW OF ATTRACTION. Menolak peluang keemasan yang pernah datang bermaksud anda dengan sedar dan sengaja mengaktifkan magnet negatif yang akan mempengaruhi hidup anda selamanya.

Prinsip Hukum Tarik Menarik adalah “like attracts like” (kemiripan menarik kemiripan) Maksudnya? Jika anda pernah menolak orang lain atau tawaran yang baik maka anda menarik penolakan yang mirip atau serupa. Menolak peluang yang datang bererti Anda telah melakukan kesilapan yang sangat besar mengundang kesialan ke dalam kehidupan anda. 

Jangan pula nanti anda kehairanan dan tidak puas hati jika suatu masa proposal, lamaran, permintaan atau apa saja yang anda telah usahakan tiba-tiba kena reject atau gagal pada saat-saat terakhir. Persoalan yang bermain dalam minda anda adalah Mengapa ia berlaku? Sebabnya ialah anda pernah menolak peluang yang datang.

Jika pada waktu ini anda sedang mendapat peluang/tawaran jangan biarkan ia pergi begitu saja. Penolakan anda terhadap program TRANSFORMASI ZON KEKAYAAN AGUNG ini akan mengirim isyarat/signal penolakan yang serupa ke alam semesta (macrocosmos)dan akan terpantul kembali kepada anda(microcosmos) dan akan mengundang lebih banyak ketidakberuntungan dalam kehidupan ANDA.

Sedar tidak sedar, masa pantas berlalu bagaikan kilat dan anda hanya masih ditakuk lama yang penuh dengan kegagalan dan penyesalan. Jadi, ubahlah diri anda sebelum anda menyesalinya sekali lagi pada masa depan!

“KEKUATAN AJAIB” YANG AKAN MERUBAH KEHIDUPAN ANDA

1. THE POWER OF SELF IMAGE

Betapa dahsyatnya kekuatan Minda manusia. Semua produk di dunia ini dijadikan, digerakkan, dan dimulai dari alam fikiran manusia. Kekuatan getaran fikiran dan jiwa akan membantu mencari sasaran sesuai dengan sukatan fikiran manusia itu sendiri.

Alam bawah sedar manusia merupakan alat untuk mencapai sasaran. Manusia SUKSES bukan dari raut mukanya, tapi dari mental dan fikirannya. Hindari karakteristik seperti : pemikiran negatif, tidak Percaya Diri, selalu bimbang dan ragu, “lunak kepada diri sendiri” hambatan, dan pasrah pada keadaan. Jangan sampai kita miskin mental, kerana miskin mental sangat berlawanan dengan maksud SUKSES.

Karakteristik citra diri yang seharusnya kita miliki adalah karakteristik citra diri positif, antara lain : selalu memiliki tujuan besar, penuh keyakinan, Percaya Diri, optimis aktif, kukuh pendirian, tabah, dan open minded. Kerana SUKSES memerlukan komitmen, pengorbanan, perjuangan, ketekunan, dan kegigihan. Jangan mengharap semua lancar, tapi berusahalah agar semua lancar, kerana keSUKSESan adalah milik siapa saja yang benar benar menyedari, menginginkan, dan memperjuangkan dengan sepenuh hati. cubalah untuk tidak mengeluh terhadap apapun yang terjadi.

2. THE POWER OF ACTION

Kekuatan aksi, kekuatan untuk melangkah. Jika target sudah ditentukan, dan keyakinan untuk memperjuangkan sudah bergemuruh, maka mulailah melangkah.

Jika target sudah ditentukan tetapi kita tidak bertindak nyata kerana takut gagal dan takut menanggung risiko, maka jangan berkata anda tidak nasib baik dan nasib orang lain lebih baik. Beranikan diri untuk mulai melangkah, jangan takut jatuh! 

3. THE POWER OF DETERMINATION

Power of Determination yang dimaksud di sini adalah kegigihan. Ke-SUKSES-an hari ini tidak bererti besok kita akan meraih SUKSES lagi. Tanpa persediaan diri dan berjuang lebih keras, SUKSES akan sukar untuk kita pertahankan. Begitu pula kegagalan. Hari ini kita gagal, belum tentu besok kita juga gagal. Selama masih ada semangat untuk management diri dan target besar untuk diraih, maka SUKSES besar selalu menanti kita. Kehidupan akan terus berubah. Hanya manusia yang mempunyai kegigihan dan sikap mental untuk belajar dan memperbaiki diri secara konsisten yang boleh tetap bertahan dan SUKSES dalam menghadapi setiap perubahan yang terjadi.

Kegagalan bukanlah sesuatu yang harus kita takuti. Kegagalan adalah sarana intropeksi diri untuk berusaha lebih keras, kerana kegagalan adalah bahagian kecil dari sebuah ke-SUKSES-an. SUKSES sejati adalah akumulasi dari kegagalan-kegagalan yang mampu diatasi. Yang terpenting bukan seberapa sering kita terjatuh dan gagal, tapi seberapa gigih kita berjuang untuk mampu bangkit kembali. Jangan takut menderita, kerana hanya penderitaan hidup yang dapat mengajarkan kepada manusia akan erti keindahan dan nilai kehidupan.

4. THE POWER OF PERSONALITY

Kekuatan kepribadian juga berpengaruh besar terhadap kesuksesan. Orang yang disukai orang-orang disekelilingnya kerana memiliki keperibadian yang menarik adalah Calon orang Sukses. Jadilah orang yang mudah bergaul, beradaptasi, dan selalu memanusiakan manusia lain. Kita harus kaya mental. Kaya mental disini bererti sukakan cabaran, berkompetisi, penuh tanggung jawab, disiplin dan menghargai waktu, cinta pada pekerjaan, penuh loyaliti dan dedikasi, mahu bekerja keras, mudah bekerjasama, rajin, dan pantang menyerah.

Selain itu, milikilah keperibadian yang berjiwa spiritual. Percayalah pada kekuatan spiritual, kekuatan doa. Kesuksesan yang kita usahakan, pada akhirnya ditentukan oleh ALLAH SWT. Doa kesuksesan yang kita panjatkan juga tidak akan terkabul begitu saja tanpa usaha nyata. Jadi, kekuatan spiritual berkaitan dengan SUKSES. Dunia dan akhirat akan memberi tempat bagi orang yang kaya mental dan punya kekuatan spiritual. Jadi,Berdoalah Anda Pada Setiap Hari!

5. THE POWER OF LIFE

Di zaman moden ini telah banyak cara untuk membuat kehidupan manusia menjadi lebih bahagia sukses dan kaya. Dan satu hal yang telah menjadi andalan hidup kita selama beberapa tahun belakangan ini adalah Transformasi Zon Kekayaan Agung Transformasi Zon Kekayaan Agung yang merupakan kekuatan hidup telah menghadirkan banyak program mengagumkan bagi kita agar segala keinginan dan harapan dapat kita wujudkan hanya dalam waktu yang singkat dengan keizinan Allah.

Salah satu program hebat terlaris yang banyak digemari masyarakat kita adalah Program Transformasi Zon Kekayaan Agung. Ya, hanya dalam hitungan minit, kita akan dapat menggali segala potensi diri dan menghadirkan berbagai hal menakjubkan yang tidak kita duga selama ini. Segala energi positif dalam tubuh akan mengalir ke dalam hati dan fikiran sehingga diri kita akan menggapai keselarasan hidup. Tentunya hal itu akan dapat mengarahkan tindakan kita ke segala hal yang memiliki sifat kebaikan, sehingga dapat berguna bagi kehidupan kita dan sesama.

Dengan dibimbing langsung oleh Dr.Mohamad Rizal Bin Rosdi Ph.D , kita akan dapat mengubah hidup kita dalam hitungan minit, tentu saja tanpa bantuan jin atau roh halus, kerana seperti yang telah kita ketahui, bahwa Bioenergi Kekayaan bekerja dengan energi alamiah yang dimiliki oleh setiap individu, dan atas izin Tuhan Yang Maha Pencipta, segala permasalahan hidup akan segera teratasi.

Setiap pengalaman menakjubkan dari Transformasi Zon Kekayaan Agung akan selalu mengingatkan kita kepada penemu ilmu The Ultimate Super Power Of Zima , iaitu Dr.Mohamad Rizal Bin Rosdi Ph.D . Beliau selalu mengajarkan kepada kita bahawa kehidupan kita tidak pernah lepas dari Bioenergi, yang sejak lahir telah kita miliki sebagai Anugerah Agung dari Yang Maha Kuasa . Namun kebanyakan dari kita tidak menyedarinya, sehingga dalam kehidupan pun, kita tidak pernah dapat memanfaatkannya untuk mencapai kebahagiaan dan kesuksesan. Namun atas kebijaksanaan dan kegigihan beliau, akhirnya ilmu ini dapat diformulasikan dengan cara yang luar biasa.

Program Transformasi Zon Kekayaan Agung selalu memberi jalan kepada kita untuk menggapai kebahagiaan abadi yang tidak terkira sebelumnya. Anda boleh bertanya dengan para alumni Transformasi Zon Kekayaan Agung yang pernah mengikuti pelatihan program ini. Tidak pernah ada kekecewaan, justeru kepuasan lahir dan batin akan kita dapatkan setelah mengikuti program pelatihan ini.Insya Allah.

Secara alami, program Transformasi Zon Kekayaan Agung akan membuat hidup kita menjadi lebih bererti dan berkualiti. Transformasi Zon Kekayaan Agung akan dapat memecahkan masalah kehidupan seperti memecahkan permukaan batu karang. Dengan penuh kegigihan dan keteguhan hati, Transformasi Zon Kekayaan Agung akan dapat meningkatkan kualiti diri kita sendiri dan juga orang lain di sekitar kita, baik melalui aliran energinya yang mengarahkan hati dan fikiran setiap individu yang merasakannya, petualangannya yang penuh kebaikan dan sangat nyata, mahupun jangkauan energinya yang tidak terbatas yang mengalir ke tubuh individu hingga ke seluruh dunia. Tentunya hal itu akan membawa perubahan dalam kehidupan kita, baik secara fizikal, mental, emosional dan spiritual, sehingga kita akan menjadi lebih tenang, tenteram, bahagia dan sejahtera.

Transformasi Zon Kekayaan Agung adalah program luar biasa yang selama ini diharapkan oleh setiap individu, yang selalu menginginkan “lebih dan lebih lagi”. Dengan program ini, kita akan mendapati hasilnya dalam diri sendiri, dan semua itu tentunya dapat bermanfaat pula bagi orang lain di sekitar kita. Hasil terbaiknya akan mendorong kita untuk berkata bahawa mereka yang telah mengikuti program pelatihan Transformasi Zon Kekayaan Agung , akan menjadi seseorang yang lebih baik, lebih cerdas, lebih cepat, lebih kaya, dan lebih tinggi kedudukannya. Tidak ada istilah kata terlambat bagi Anda yang ingin merasakan pancaran hebatnya. Tidak ada kata kecewa bagi mereka yang telah merasakan manfaatnya.

Melalui program Transformasi Zon Kekayaan Agung , Anda akan dapat menghadapi kebijaksanaan konvensional sehingga kecerdasan BioenergiZima yang dimiliki oleh setiap individu akan menjadi kekuatan pendorong bagi mereka yang ingin meraih kesuksesan. Anda akan melenyapkan segala permasalahan hidup melalui kombinasi hebat dari kecerdasan BioenergiZima, iaitu keyakinan, keberanian, kedisiplinan, kegigihan, dan keinginan.

Seberuntung apa pun Anda, pada suatu saat tertentu dalam kehidupan, Anda pasti pernah mengalami penderitaan. Pertanyaannya, apakah Anda akan menghadapi kehidupan tersebut dengan tidak baik atau tetap baik? Mungkin Anda akan bingung dalam menjawabnya kerana tidak ada dasar yang jelas untuk mengatakan bahawa ‘kehidupan tetap berjalan baik’. Namun dengan Transformasi Zon Kekayaan Agung , Anda akan sangat yakin dan dengan tegas Anda dapat menjawab bahawa ‘kehidupan tetap berjalan baik, bahkan lebih baik dari sebelumnya’.

Pada intinya, Transformasi Zon Kekayaan Agung akan mewujudkan segala keinginan Anda sehingga kehidupan akan selalu dipenuhi dengan rasa tenang, tenteram, cinta, bahagia dan sejahtera. Inilah solusi hidup yang selama ini Anda cari. Apabila Anda memang berkeinginan untuk mengikuti program Transformasi Zon Kekayaan Agung , dalam waktu singkat medan Bioelektromagnetik akan mengembang dan secara automatik akan bekerja mengikuti arah fikiran dan posisi hati Anda untuk mewujudkan segala harapan dan tujuan hidup Anda dengan izin Tuhan.

Semua proses Transformasi Zon Kekayaan Agung akan ditangani langsung oleh Dr.Mohamad Rizal Bin Rosdi Ph.D , baik secara langsung mahupun jarak jauh sesuai dengan keperluan dan keinginan Anda. Inilah kehebatanTransformasi Zon Kekayaan Agung . Program hebat dari Anugerah Agung Spiritual Development Centre ini telah menghantarkan kita pada kesuksesan tertinggi dalam kehidupan, tanpa harus melakukan usaha keras dan waktu bertahun-tahun dalam mencapainya. Transformasi Zon Kekayaan Agung dapat menegaskan diri setiap orang, membuat kita lebih kukuh, dan manfaatnya akan selalu terpancar dalam kehidupan kita bagai sinar matahari yang selalu menerangi dan menghangatkan bumi setiap waktu.

BAGAIMANA CARA MEMBUKA PINTU KEKAYAAN?????

KUNCI PERTAMA : “THE MORE YOU GIVE, THE MORE YOU GET”

Wang adalah energi . Semangat adalah energi. Bagaimana mendapatkan banyakenergi ? Kuncinya adalah dengan melepaskan (RELEASE, GIVE atau SHARE bukan Keep atau Take) energi terbaik dalam diri kita untuk Alam Semesta agar energi yang lebih bersih (CHANGE), energi yang lebih baik (LEARN) dan energi yang lebih besar (GROW) masuk dan menyatu ke dalam diri kita, sehingga hidup kita akan selaras dengan hukum alam (Universal Law) yang berlaku untuk semua makhluk yang ada di planet bumi ini. 

Setelah menyatu dalam siklus kehidupan yang tepat dan selaras dengan diri kita, maka teruslah lakukan kegiatan ini agar perputaran energi hidup ini makin membesar, membesar dan membesar dalam diri kita sampai kita tidak mampu menghentikannya. Maka hasil (result) akan secara automatik berbuah sendiri. Namun, jangan terkejut kalau buahnya akan sangat ranum dan lebat. Dalam bahasa Spiritual, kegiatan ini diertikan sebagai kegiatan berbahagi untuk sesama manusia demi kehidupan itu sendiri. Ertinya memberi dengan tulus ikhlas tanpa mengharap balasan apapun. Baik sekali bila tangan kiri memberi, tangan kanan tidak mengetahuinya. Inilah kunci kehidupan yang akan melancarkan segala rezeki dari Tuhan, hingga kita dapat memanfaatkannya sebagai anugerah, bukan hanya untuk diri sendiri, namun juga untuk orang lain.

Semakin banyak kita memberi, semakin banyak kita menerima.Sebaiknya :

•  Memberi tanpa menyebut nama kita.

•  Memberi tanpa memberi tahu siapa kita.

•  Memberi ya ‘memberi saja’ tanpa berfikir. 

KUNCI KEDUA : ” BELAJARLAH DARI KEHIDUPAN “

Mentransfer wang untuk amal, misal: harus 10% ke pesantren,sekolah pondok pengajian agama,persatuan,yayasan dll adalah pekerjaan mudah dan senang untuk dilakukan. Bawa kad ATM, masukkan kad tersebut ke mesin ATM lalu tekan nombor akaun lembaga tsb, transfer wangpun selesai. “Hendak dipakai untuk benar atau tidak, ya dosanya si pengurus. Yang penting niat saya adalah bersedekah/menderma”, begitu cara pandang umum orang yang punya niat baik tersebut dan memang kita orang moden telah diprogram seperti ini.

Namun, menjadikan wang amal 10% tsb menjadi 10, 100 atau 1.000 nasi bungkus dan kita sendirilah yang menyerahkannya ke saudara kita yang memerlukannya, bukanlah pekerjaan mudah dan sungguh memerlukan kekuatan tekad hati yang tulus (uh. Baca artikel ini saja sudah berat ya? Apalagi menjalankannya he..he..). Kerana memerlukan kekuatan otot fizikal kaki untuk berjalan dari pintu hati ke pintu hati lainnya.

Namun, sayang sekali umumnya kita lebih memilih cara beramal praktikal seperti ini. Cara “Amal Instant 10%” sama seperti menggaji orang lain untuk melakukan pekerjaan amal suci kita. Sehingga mindset kita seperti “Berdagang Kasih” dalam Minda kita muncul pemikiran bahawa dengan besarnya sumbangan wang amal ini hidupku pasti damai dan tenang (pesan lainnya: “aku akan dihormati atau dipandang”). Mengapa? ” Kan , saya sudah menyumbang RM 100 ribu ringgit untuk kegiatan Amal tsb? Lebih besar dari si Mamat yang hanya menyumbang 2 nasi bungkus. Tentu Berkat sedekahnya lebih besar!” (fikirnya). 

KUNCI KETIGA : “MELEPASKAN KELEKATAN TERHADAP KENIKMATAN INDRAWI”

Keterikatan duniawi adalah kenikmatan inderawi. Kenikmatan inderawi adalah kenikmatan dasar makhluk hidup, jadi kenikmatan khusus manusia; kenikmatan yang hanya sebatas kenikmatan alat indera manusia dan boleh berbentuk apapun. Jika kita tidak memiliki kesedaran, maka akan mudah kita terikat pada kenikmatan inderawi ini. Sekali terikat, boleh terus terikat makin kuat. Untuk itu, kita perlu memiliki kesedaran tinggi agar tidak terikat oleh kenikmatan inderawi. Selain itu, kita perlu terus menjaga kesedaran tinggi ini agar dapat terus bertumbuh menjulang dengan terus melepaskan keterikatan atau kelekatan. 

Kunci melepaskan kelekatan adalah mendefinisi ulang erti kata “Kepemilikan”. Apa itu milik aku? Pada saat kita mengatakan ini adalah milikku, maka saat itu juga aku terikat pada sesuatu (boleh benda, boleh rasa) yang aku sebut ‘milikku’ itu. Semakin kita melekat pada sesuatu, maka semakin kuat pula kita terikat pada hal tersebut; walau sebenarnya ikatan tersebut hanyalah bersifat emosi saja.

Sehingga jika kita terikat akan sesuatu, mudah sekali emosi kita meledak. Contoh: banyak sekali orang menjadi marah ketika kereta mewahnya kena calar dan sebagainya. Sebenarnya yang tercalar bukanlah keretanya, tapi hati nya; rasa dalam hatinya, rasa yang dikuasai oleh rasa ‘kepemilikan’ tadi. Kalau kita melihat bahawa kereta tadi hanya besi, ya kitapun mudah sekali memaafkan dan menyelesaikan masalah tercalar tersebut. Derma darah boleh menjadi kegiatan yang sederhana dalam rangka latihan melepaskan kelekatan, tentunya memberikan apa yang Anda miliki tanpa mengharapkan balasan. Memberikan kehidupan Anda untuk kehidupan orang lain adalah sungguh sangat mulia.

KUNCI KEEMPAT : FIKIRKAN “AKU AKAN KAYA …..”

Pertanyaan yang muncul ketika kita memperhatikan atau membaca riwayat hidup orang yang sukses dalam hidup dan kaya secara financial/simpanan adalah apa rahsia di balik kesuksesan mereka. Dalam literatur-literatur motivasi, para motivator umumnya berusaha menghidupkan semacam mental magic dalam diri kita. Itulah fikiran atau gagasan menjadi kaya dan keinginan yang teguh untuk menjadi kaya. Fikiran tentang kekayaan membangkitkan ghairah dan imaginasi kekayaan, bahkan pada level yang sangat detail, misalnya membayangkan hidup dalam kekayaan finansial, memiliki segala yang diperlukan, merealisasikan berbagai mimpi, beramal, dan sebagainya.

Imaginasi intelektual semacam inilah yang sebetulnya merangsang keinginan, yang buahnya adalah keputusan atau ketetapan hati menjadi kaya. Keputusan menjadi kaya inilah yang kemudian mengarahkan seseorang untuk menemukan kunci atau rahsia atau prinsip-prinsip dasar menjadi kaya. Beberapa prinsip atau kunci sukses mungkin terdengar aneh. Bagaimana menjelaskan autosugesti sebagai salah satu kunci meraih kekayaan? Kerana meraih kesuksesan dan kekayaan berawal dari kesedaran dan keinginan kuat menjadi kaya, maka seseorang, dalam praktikal, harus selalu mensugesti diri/saranan diri sebagai orang kaya. Hal ini bahkan sangat praktikal, dan mungkin lucu bagi sebahagian orang: “Lihat dan rasakan wang yang ada di tangan Anda” justeru menjadi bahagian dari latihan mental mensugesti diri dan memperkuat kehendak supaya terus berusaha meraih kekayaan. Tanpa itu keinginan menjadi kaya hanya akan menjadi mimpi yang tak pernah dapat direalisasikan

KUNCI KELIMA : IKUTI “TRANSFORMASI ZON KEKAYAAN AGUNG

Jika Anda benar-benar ingin kaya, tidak ada satu pun keajaiban untuk mencapainya, kecuali jika Anda bergabung dalam“TRANSFORMASI ZON KEKAYAAN AGUNG” . Program hebat Anugerah Agung Spiritual Development Centre untuk memasuki Dimensi Kekayaan Tanpa Batasan ini akan mengarahkan setiap orang untuk dapat mencapai sukses tanpa menunggu waktu yang cukup lama, dan tentunya tanpa menggunakan jasa klenik/perbomohan. Dengan mengikuti program ini, Anda akan termotivasi untuk mencari, menggali, memanfaatkan dan mengembangkan sumber-sumber kekayaan yang disediakan oleh Tuhan di alam ini. Transformasi Zon Kekayaan Agung yang merupakan kekuatan alamiah ini akan bekerja mengikuti arah hati dan fikiran Anda sehingga segalanya akan hadir indah seperti yang Anda harapkan selama ini.

Ini adalah sarana bagi Anda untuk dapat mewujudkan kekayaan sejati dalam hidup Anda. Dengan Transformasi Zon Kekayaan Agung , Anda akan lebih menyedari bahawa semakin banyak kita memberi, maka semakin banyak kita akan menerimanya; kita akan semakin mengerti berbagai pengalaman dalam hidup; kita akan dapat melepaskan diri dari kelekatan ‘inderawi’; dan dengan berfikir bahawa ‘Aku akan Kaya’, hati dan fikiran kita akan diarahkan oleh energi hidup (energi kekayaan) menuju ke segala hal yang bersifat konstruktif, tentunya sesuai dengan apa yang kita fikirkan tersebut.

Program hebat yang akan dibimbing langsung oleh Dr.Mohamad Rizal Bin Rosdi Ph.D ini akan memberikan pengalaman dan hasil yang luar biasa bagi hidup Anda Transformasi Zon Kekayaan Agung sangat luarbiasa dalam memperbaharui kehidupan kita menjadi lebih bererti kerana ia bersifat Saintifik,Moden,Ilmiah, Alamiah dan Ilahiyah. Pada akhirnya, Anda akan masuk dalam dimensi kekayaan tanpa batasan, menciptakan kebahagiaan, dan dapat berguna bagi sesama.TUNGGU APA LAGI, IKUTI “TRANSFORMASI ZON KEKAYAAN AGUNG” SEKARANG JUGA!!!!!!!

PERHATIAN: PROGRAM TRANSFORMASI ZON KEKAYAAN AGUNG ANUGERAH AGUNG INI BUKANLAH SUATU PROGRAM MOTIVASI,TAPI MERUPAKAN PROGRAM SELF EMPOWERMENT(PEMBERDAYAAN DIRI SEBENAR)YANG MEMBANGKITKAN SERTA MENGAKTIFKAN POTENSI DIRI MANUSIA KE ARAH KEKAYAAN DAN KESUKSESAN SEJATI. SAYA TELAH MELAKUKAN KAJIAN DAN PENDALAMAN SELAMA LEBIH 10 TAHUN TENTANG PROGRAM INI KE ATAS RIBUAN ORANG YANG TELAH MENDAPATKAN MANFAATNYA YANG NYATA & LUARBIASA.SEKARANG INI PROGRAM TRANSFORMASI ZON KEKAYAAN AGUNG TELAH DIKEMASKINI DAN DISUSUN DENGAN LEBIH SISTEMATIK DAN DIFORMAT DENGAN FORMAT TERBAIK,DAN HANYA PROGRAM YANG BENAR-BENAR TERBUKTI SAHAJA AKAN DIMASUKKAN DALAM PROGRAM TRANSFORMASI ZON KEKAYAAN AGUNG INI BAGI MENJAGA KUALITI PROGRAM INI SENTIASA DI TAHAP TERBAIK DAN TERTINGGI.

PROGRAM TRANSFORMASI ZON KEKAYAAN AGUNG MERUPAKAN SATU-SATUNYA DI MALAYSIA YANG MENDEDAHKAN ILMU PENGETAHUAN DAN KAEDAH YANG BERUSIA RIBUAN TAHUN YANG MENJADI RAHSIA BESAR KEHIDUPAN MANUSIA MENUJU KEKAYAAN, KEBERUNTUNGAN,KEMEWAHAN,KEAGUNGAN YANG SANGAT DIRAHSIAKAN SELAMA INI. SAYA AKAN DEDAHKAN KEPADA ANDA RAHSIA TERTINGGI UNTUK MEMANIPULASIKAN HUKUM TARIKAN (LAW OF ATTRACTION) BAGI MENJANA KEJAYAAN & KEKAYAAN KE DALAM KEHIDUPAN ANDA SEKARANG INI JUGA !

MELALUI PROGRAM LUARBIASA INI AKAN AKAN DIBIMBING SEHINGGA BERJAYA BAGAIMANA UNTUK MENGGUNAKAN KUASA QUANTUM MINDA KEKAYAAN,TENAGA DALAM, TELEPATI, BRAINWAVE,MAGNET PERIBADI,HIPNOTIS, AURA DAN BANYAK LAGI YANG BAKAL DIKUPAS DIBAWAH INI SATU PERSATU BAGI MEMBANTU ANDA MEMBUAT SUATU TRANSFORMASI DIRI

ANDA UNTUK MENCAPAI APA SAHAJA YANG ANDA INGINKAN SEPERTI KEKAYAAN, KESUKSESAN KEMEWAHAN,KEBERUNTUNGAN,KEGEMBIRAAN, KEBAHAGIAAN DAN BANYAK LAGI .

RAHSIA PENCIPTAAN MANUSIA

Dari Kandungan Ibu (alam rahim) ke Alam Dunia

Bab ini penting bagi anda untuk mengetahui tentang kejadian anda dan bab ini akan menerangkan beberapa perkara tentang kejadian tersebut.

Manusia merupakan ciptaan yang amat ajaib, kerana dalam diri manusia terdapat perbagai sistem tubuh badan yang amat komplek. Sebagai tuan kepada tubuh anda, anda perlu tahu tentang kejadian diri anda. Saya ingin mengajak anda sama-sama perhatikan kebesaran ciptaan Allah,bagaimana kejadian manusia pada Alam Rahim. Terdapat banyak ayat Al-Qur’an berhubung dengan Alam Rahim yang difirmankan oleh Allah diantaranya seperti berikut:-

Dalam surah Al-Mursalaat, juz keduapuluh sembilan, ayat 20 hingga 23 Allah Ta’ala berfirman.

Yang bermaksud: Bukankah kami telah menciptakan kamu dari air (benih)yang sedikit (hina) dipandang orang. Lalu Kami jadikan air (benih) itu pada tempat penetapan yang kukuh (rahim ibu). Serta Kami tentukan keadaannya, maka Kamilah sebaik-baik yang berkuasa menentukan dan melakukan tiap-tiap sesuatu.

Dalam surah Al-Mu’minun,juz kelapan belas ayat 12, 13 & 14, Allah Ta’ala berfirman.

Yang bermaksud : Dan sesungguhnya kami telah menciptakan manusia dari pati yang berasal dari tanah. (Pati yang berasal dari tanah, ialah pati makanan yang berasal dari tumbuh-tumbuhan dan tanaman yang tumbuh di bumi).Kemudian Kami jadikan pati itu setitis air benih (air mani), pada tempat penetapan yang kukuh(rahim). Kemudian Kami ciptakan air benih itu menjadi sebuku darah beku lalu Kami ciptakan darah beku itu menjadi seketul daging, kemudian Kami ciptakan daging itu menjadi beberapa ketul daging, kemudian Kami ciptakan daging itu menjadi beberapa tulang, kemudian Kami balut tulang-tulang itu dengan daging. Setelah sempurna kejadian itu Kami bentuk ia menjadi makhluk yang lain sifat keadaannya ( keadaannya yang asal serta ditiupkan roh padanya). Maka nyatalah kelebihan dan ketinggian Allah sebaik baik Pencipta.

Dalam surah Al-‘Imran, juz ketiga ayat 6, Allah Ta’ala berfirman.

Yang bermaksud: Dia lah yang membentuk rupa kamu dalam rahim (ibu kamu) sebagaimana yang dikehendakiNya. Tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Maha Kuasa, lagi Maha Bijaksana.

Dalam surah Yaasin, juz keduapuluh tiga ayat 77, Allah Ta’ala berfirman:

Yang bermaksud: Tidakkah manusia itu melihat dan mengetahui, bahawa Kami telah menciptakan dia dari (setitis) air benih? Dalam pada itu (setelah Kami sempurnakan kejadiannya dan tenaga kekuatannya) maka dengan tidak semena-mena menjadilah ia seorang pembantah yang terang jelas bantahannya (mengenai kekuasaan Kami menghidupkan semula orang-orang yang mati),

Dalam surah As-Sajdah, juz keduapuluh satu ayat 7, 8 & 9, Allah Ta’ala berfirman :

Yang bermaksud: Yang demikian sifatnya ialah Tuhan yang mengetahui perkara-perkara yang ghaib dan yang nyata; Yang Maha Kuasa, lagi Maha Mengasihani; Yang menciptakan tiap-tiap sesuatu dengan sebaik-baiknya (dengan sebaik-baik ciptaan yang cantik dan elok mencipta manusia) dan dimulakan kejadian manusia berasal dari tanah liat (Thin). Kemudian ia jadikan keterunan-keterunan manusia itu dari sejenis pati iaitu dari air yang hina (air mani) yang sedikit dipandang orang. Kemudian ia menyempurnakan kejadiannya, serta meniupkan padanya Roh ciptaanNya dan ia mengurniakan kepada kamu pendengaran serta hati (akal fikiran), supaya kamu bersyukur, tetapi amatlah sedikit kamu bersyukur.

Sistem Otak Atau Minda Manusia

Otak yang diciptakan Allah ini mempunyai sistem yang kompleks dan ajaib.Kita tidak dapat membincangkan secara mendalam disini kerana melibatkan satu bidang sains yang mendalam. Disebabkan sistem otak ini dicipta dengan sempurna, maka kita dapat membuat kerja yang perbagai

dalam satu masa secara serentak. Sel-sel saraf yang terdapat dalam otak boleh menerima berbillion-billion isyarat atau maklumat dan ia dapat menyimpan dan menganalisa kemudian membuat keputusan di atas apa yang ia terima. Operasi otak ini berfungsi 24jam sehari tanpa berhenti.Jika kita dalam keadaan sedar ia berfungsi secara sedar, tetapi bila tidur iaberfungsi secara tanpa sedar.

Otak manusia akan mengawal sistem dalam tubuh badan kita, seperti jantung, paru-paru, darah, air, buah pinggang, deria rasa, sistem penghadaman perut dan usus dan sebagainya. Unsur-unsur yang penting yang terdapat dalam sistem otak ialah sistem saraf yang berjumlah 10 trilion (anggaran saintis sahaja) mungkin lebih dari itu, hanya Allah yang mengetahui. Saraf ini akan berfungsi untuk mengirim maklumat dengan cara menciptakan arus elektrik yang lemah. Sebab itu sel-sel yang dapat pada tubuh dapat berhubungan antara satu sama lain.

Saintis menganggarkan hubungan antara sel-sel melebihi 120 trilion jaringan.Disebalik dari keadaan sedar kepada keadaan bawah sedar, terdapat lebih bertrilion-trilion aktiviti sel yang berlaku dalam minda kita. Kita akan bincang aktiviti pernafasan ini nanti. Sistem otak berkerja adalah amat kompleks sekali. Otak dapat menjalankan berjuta-juta fungsinya tanpa kesalahan atau ‘sistem breakdown’. Inilah keajaiban penciptaan manusia.

Kemudian kita lihat pula, kelenjar bawah otak (pituitary gland) yang berukuran sebesar kacang berfungsi mengendalikan dan menyesuaikan pengeluaran berbagai hormon dalam tubuh kita. Kelenjar inilah yang mengawal hormon yang lain dari segi pengeluaran untuk digunakan sistem yang lain. Sistem ini akan terus bekerja sehingga akhir hayat hidup kita. Jika anda dalam keadaan sedih, anda perlu berehat sahaja untuk menenangkan sistem hormon. Jika tekanan darah naik,kelenjar lendir akan berfungsi dan mengeluarkan molekul-molekul dan menyebabkan otot pembuluh mengecut dan ketenangan kembali semula.

Sistem Pernafasan

Sistem paru-paru berfungsi secara automatik dan ia akan bertambah kuat bekerja apabila ada aktiviti gerak, seperti berlari, berjalan, naik tangga dan sebagainya. Ia kembali normal apabila anda dalam kedaan rehat atau tidur. Sepanjang hidup anda, paru-paru akan terus bekerja. Ia akan mengepam masuk dan keluar udara. Sistem paru-paru juga berhubung kait dengan sistem yang lain dalam badan. Bila anda tarik nafas paru-paru akan mengembang dan apabila nafas di lepaskan paru-paru akan mengecil. Semuanya berlaku secara automatik. Tetapi kualiti dan kuantiti kita bernafas itu yang menentukan kadar aktiviti sel dan zarah dalam badan kita. Sistem otak dan pernafasan mempunyai peranan yang kuat dalam menentukan kejayaan aktiviti manusia itu.

Allah Mengajak Kita Memikirkan Tentang Keajaiban CiptaanNya

Dalam firman Allah dalam surah Maryam, 19:66-67, yang bermaksud,“Dan berkata manusia, “betulkah apabila aku mati, bahawa aku sunguh-sunguh akan dibangkitkan menjadi hidup kembali?” Dan tidakkah manusia itu memikirkan bahawa sesungguhnya Kami telah menciptakannya dahulu, sedangkan ia tidak ada sama sekali”. Allah telah menjawap bahawa Ia berkuasa mencipta manusia dahulu dan kemudian ia berkuasa untuk mematikan manusia dan Ia juga berkuasa untuk menghidupkan semula.

Dalam hal penciptaan Alam semesta ini Allah telah berfirman, bahawa “Sesungguhnya dalam penciptaan langit dan bumi, silih berganti siang dan malam, bahtera yang berlayar dilaut membawa apa yang berguna pada manusia, dan apa yang Allah turunkan dari langit berupa air, lalu dengan air itu ia hidupkan bumi sesudah mati (kemarau)nya, dan ia sebarkan dibumi itu segala jenis haiwan dan pengisaran angin dan awan yang dikendalikan antara langit dan bumi, sesungguhnya (terdapat) tanda-tanda keesaan dan kebesaran Allah bagi kaum yang memikirkan” (Surah Al-Baqarah, 2: 164.)

RAHSIA MEMBINA KEKUATAN DALAMAN UNTUKMENARIK KEKAYAAN DAN KELIMPAHAN DALAM KEHIDUPAN

TENAGA DALAM

Rahsia Dalaman Manusia

“Sesungguhnya telah Kami ciptakan manusia dalam bentuk yang sebaik-baiknya”. (Surah At Tin Ayat 4). Ayat ini mengambarkan manusia yang di cipta Allah adalah makhluk yang di jadikan dengan sebaik baik kejadian yang lebih baik dari makhluk yang lain. Lihat bab sebelum ini tentang sistem manusia. Hebat dan kompleks, sistem yang bekerja dengan sendirinya. Bermula dari sini kita sebagai khalifah dan pemegang amanah harus menggunakan kekuatan dalaman kita untuk berjaya dalam kehidupan seharian. Ayat ini harus di fahami oleh kita bahawa dalam tubuh kita ini mempunyai sistem yang terbaik dan harus pula kita menggunakan sistem tersebut dengan sebaik mungkin. Sebarang tindakan yang kita buat harus bersandarkan kepada perkara ini.

Manusia merupakan makhluk kejadian Allah yang mempunyai potensi yang sungguh hebat dalam dirinya.Ini kerana tubuh manusia mempunyai sistem yang hebat. Bagaimanakah manusia menggunakan potensi yang sungguh hebat itu untuk membina kejayaan.. Agama dan minda adalah harta yang terpenting dalam pembinaan kehidupan. Kegiatan seharian manusia menyaksikan manusia mudah kecewa di sebabkan perbagai tekanan dan desakan hidup. Banyak tamadun silam hancur akibat sikap manusia itu sendiri. Kepentingan diri telah merosakan kehidupan itu sendiri.

Apabila ingin berjaya atau ingin menjadi jutawan, gabungan kekuatan minda, tenaga dalaman akan mewujudkan seorang manusia yang sungguh hebat. Berdasarkan konsep manusia yang dilahirkan dengan sebaik-baik kejadian, maka peranan minda dan tenaga dalaman manusia adalah penting. Anda BOLEH MENJADI JUTAWAN jika anda memikirkan ke arah bagaimana nak jadi jutawan. Minda dan arah tuju hidup anda perlu, ke arah bagaimana nak jadi jutawan.

KUASA MINDA

Rahsia Kuasa Minda Dan Tenaga Dalaman

Tenaga dalaman atau tenaga hayat adalah tenaga semulajadi yang memang sudah sediada dalam diri seseorang manusia sejak dilahirkan.

Kajian mengenai tenaga dalaman ini sudah wujud lebih dari 5000 tahun dahulu. Ia bermula dari tamadun Greek, tamadun Tanah Arab hingga tamadun China . Orang Jepun memanggil tenaga ini sebagai KI. Manakala orang China memanggil tenaga ini sebagai CHI. Tenaga ini merupakan pengerak utama sistem tubuh manusia. Tanpa tenaga ini tiada kehidupan di alam ini. Gabungan tenaga ini dengan tenaga yang berada di luar tubuh kita akan memberi kesan yang cukup hebat kepada sesaorang itu. Seorang yang berlatih atau mempraktikkan ilmu tenaga dalam akan mempunyai aura atau warna tenaga di sekeliling tubuhnya. Aura ini akan dapat dilihat dengan menggunakan kamera khas.

Kajian juga menunjukan bahawa aura seseorang itu berbeza-beza mengikut keadaan seseorang itu berada, samada ia berada dalam keadaan tidur, beremosi, bekerja atau berehat. Aura yang berada di sekitar tubuh kita mempunyai potensi tenaga yang cukup hebat. Ketebalan aura disekitar tubuh sesaorang itu bergantung kepada fikirannya ketika itu. Orang yang mempunyai fikiran positif akan mempunyai aura tenaga yang lebih tebal berbanding ketebalan orang yang mempunyai fikiran yang negatif.

Alam kosmik atau persekitaran kita mempunyai molekul-molekul yangbergerak bebas. Seseorang yang mempunyai tenaga dalaman yang kuat akan berupaya mengecas molekul-molekul tadi seterusnya dapat digunakan untuk perbagai tujuan yang baik. Ilmu tenaga dalam ini ialah ilmu sains yang menerangkan mengenai latihan bagaimana untuk menarik tenaga luar dari alam kosmik masuk ke dalam jiwa dan fizikal tubuh manusia. Apabila tenaga kosmik ini masuk ia akan meningkatkan fungsi tenaga dalaman yang kita ada ke paras yang lebih maksima. Tenaga dalam yang kita miliki boleh pula digunakan untuk tujuan pencarian rezeki, menghindari penyakit, perwatakan atau keperibadian yang baik dan sebagainya. Jika kita berlatih dengan betul kekuatan tenaga dalaman kita akan bertambah.

Rahsia Alam Kosmik Dan Hubungan Dengan Manusia

Sistem cekerawala yang meliputi bumi, planet-planet, jutaan bintang di langit, jutaan bintang yang tidak di ketahui, matahari, bulan di sekitar planet, semuanya beredar dengan sendiri tanpa ada cacat celanya. Sistem yang maha hebat ini mempunyai penciptanya. Firman Allah dalam surah Ath Thalaaq, ayat 65:12, “ ……. agar kamu mengetahui bahawasanya Allah Maha berkuasa atas segala sesuatu, dan sesungguhnya Allah,ilmunya benar-benar meliputi segala sesuatu”.

Susunan yang teratur, peredaran yang konsisten, tidak berlaku kemalangan, saiz yang maha besar, luas dan jarak berjuta km, suhu yang berbeza dari suhu bumi, menunujukan alam ini amat ajaib.

Bumi adalah satu-satunya planet yang mempunyai kehidupan. Jarak bumi dengan matahari telah menjadikan suhu dan permukaan bumi sesuai untuk kehidupan. Permukaan bumi diliputi daratan tanah, bukit dan kawasan air laut , sungai dan tasik. Selain itu putaran seharian di paksinya telah menyebabkan siang dan malam silih berganti. Kemudian pula bumi menikmati hujan, menikmati panas dan beberapa musim yang berlainan.

Udara yang kita sedut mempunyai 77% Nitrogen, 21% Oksigen, 1% Karbon dikoksid . Kadar ini di atur oleh Maha Penciptanya.Dengan membandingkan dengan planet lain, apa yang ada di bumi ini merupakan suatu kenikmatan kepada manusia dan penghuninya yang lain.Sudah tentu bumi, air, awan, langit, matahari, bulan dan bintang mempunyai kekuatan tersendiri. Seperti bumi ia mempunyai kekuatan daya graviti. Kita boleh mengambil pengajaran disini bahawa sistem alam kosmik disekeliling kita yang meliputi bumi dan planet-planet dan cenkerawala yang lain mempunyai satu rahsia kekuatan dan sistem yang amat canggih untuk kita renungkan.

Kita bernafas setiap hari dan menyedut dan menghembus nafas.Kita membuat hubungan terus dengan alam ini tanpa sedar. Disebalik aktiviti pernafasan tersebut terdapat rahsia yang sungguh ajaib dan hebat. Apabila manusia bijak mengunakan dan mengolah minda dan nafasnya maka suatu kekuatan akan berlaku pada dirinya dan kehidupannya.

TELEPATI

Telepati ialah Perhubungan yang berbeza dari segi normal tetapi ianya mampu dilakukan oleh semua orang termasuklah anda.

Dengan hanya menggunakan minda anda akan dapat berhubung dan menyampaikan informasi diantara satu sama lain bergantung kepada persekitaran anda ketika itu.

Konsepnya adalah bersamaan dengan radio cara penghantaran dan penerimaannya cuma yang berbeza adalah dari segi pendekatan.

Bagi proses penghantaran GELOMBANG ELEKTROMAGNET yang digunakan adalah berfrekuensi rendah, keadaan yang berlaku sekiranya dua individu cuba untuk menghantar maklumat diantara satu sama lain mereka akan memfokuskan maklumat dan ke mana maklumat tadi akan dihantar.

Semasa keadaan memfokus GELOMBANG OTAK akan berada dalam keadaan terkawal maka ini akan memudahkan penghantaran maklumat, sama seperi konsep radio manakala bagi individu yang menerima maklumat akan merasai kelainan dan terus bertindak memfokuskan kepada maklumat yang akan diterima. Terjadilah satu prinsip perhubungan diantara dua individu dengan hanya melalui minda.

Telepati adalah sesuatu yang menarik untuk dipelajari,dan sekiranya anda dapat menguasai teknik telepati ini, anda akan dapat membaca fikiran orang lain.Bukan itu sahaja, anda juga dengan lebih mudah dapat memahami semua perkara di alam ini, asalkan ianya tidak melanggar prinsip sunnah yang ditetapkan.

ILMU DAYA MAGNET PERIBADI UNTUK MENARIK KEKAYAAN

Ilmu daya Magnet yang saya maksudkan disini adalah hubungan tarik menarik dari sistem magnet yang ada pada setiap manusia atau benda-benda di alam ini yang menjadikan jambatan penghubung antara satu sama lainnya. Jambatan penghubung ini pula akan menjadi jalur hubungan bathin yang kuat. Apabila kita sedang penyelarasan magnet diri untuk menarik kekayaan dan sebagainya,maka lingkungan karib yang pastinya sudah mempunyai hubungan bathin itu akan mudah diingat, melekat dalam perasaan, sangat berkesan dan tidak mudah untuk dilupakan.

Pembesaran getaran bathin ini melalui latihan dalam program daya magnet peribadi ini akan mempunyai pengaruh yang besar di atas ‘pergolakan magnet’ kerana cahaya ghaib dan getaran fikiran akan mudah memancar kepada sesiapa sahaja yang menjadi penerima yang telah terikat oleh sistem magnet itu sendiri.

Tarik-menarik ini akan mudah terjadi sekiranya hubungan bathin sudah dekat. Maka dari nilai magnet yang dimilik oleh seseorang yang mempunyai daya ghaib akan memberi imbasan yang besar di atas lingkungan yang terdekat atau yang mengenalinya. Jadi jambatan penghubung itu ditimbulkan oleh garis menarik magnet antara seseorang dengan orang lain di sekitarnya dan sistem magnet inilah puls yang mengikat antara manusia dengan manusia,manusia dengan makhluk dengan makhluk lainnya dan manusia dengan magnet raksasa (graviti) yang ada di bumi.

Begitu juga hubungan antara bumi dengan planet-planet lainnya, bumi dengan bintang-bintang dan matahari di dalam dunia ini yang semuanya di atur oleh sistem magnet ini. Tetapi, tentunya sistem magnet yang ada pada manusia akan berbeza dengan sistem magnet yang ada pada bumi, bulan atau matahari.

Magnet yang ada pada manusia mempunyai hubungan erat dengan jiwa dan fikiran. Maka sesiapa yang besar nilai magnetnya akan banyak dan mudah mendapat ‘simpati’ daripada masyarakat sekelilingnya. Ilmu untuk mempelajari Daya Tarik ini dipanggil Magnetisme.

Jika cahaya matahari di dalam pancarannya ditentukan oleh pembelokan benda-benda yang memantulkannya maka getaran bathin manusia harus terbentur oleh zat-zat fikiran manusia yang beredar di udara dan zat-zat perlindungan yang melindungi fikiran atau jiwa kerana zat-zat yang beredar di udara itu berasal dari satu diri. Mata bathin akan dapat melihat di dalam ruang udara itu berupa bintik-bintik halus yang menyatu atau seperti sinar baru laksana awan atau ekor komet atau garis yang menggelombang menuju sasaran atau garis lurus yang bergetar-getar.

Maka disitulah termuatnya getaran bathin yang melayang dari fikiran manusia yang sebahagiannya mengelilingi fikiran manusia dan sebahagian besarnya melayang diudara atau hinggap difikiran orang lain. Sekiranya kita mempunyai banyak cahaya ghaib, maka kita akan melihat wujud sinar yang bersimpang siur diruang angkasa yang akan terlihat oleh mata bathin kita.

Daya Tarik Ilmu Magnetisme

Jika serbuk besi kita taburkan ke batang magnet maka serbuk yang kecil itu akan cepat melekat atau tertarik ke dinding batang magnet tadi. Selagi serbuk itu masih dalam medan magnetnya maka selama itu serbuk tetap melekat. Besi biasa itu tidak akan mampu menolak kerana dirinya tidak memiliki kekuatan magnet. Ianya kosong dan lemah.Jadi program ini akan membimbing Anda langkah demi langkah untuk menjadi manusia yang memiliki daya magnetisme peribadi yang sangat luarbiasa sehingga mampu menarik Kekayaan,pesona,karisma dan wang yang banyak,keberuntungan,sangat sesuai untuk dipelajari oleh pemimpin,artis,ahli perniagaan,MLM,jurujual,penjawat awam dan sesiapa saja boleh mengikuti program ini untuk memiliki daya tarik yang tinggi terhadap sesiapapun.

AURA

Manusia diciptakan Yang Maha Kuasa lengkap dengan titik AURA & cakra layaknya sebuah mentol lampu yang beraliran elek trik, boleh diredupkan boleh pula dibuat terang. AURA yang ada dalam tubuh manusia adalah sebuah simbol yang menerangkan atau mengertikan kehidupan manusia seperti: kehidupan peruntungan, ke w angan, kes i hatan, karier, jalan hidup ma h upun percintaan. Sejak tahun 1935 pakar sains ma h upun praktisi spiritual sudah mempelajari tentang kehidupan manusia melalui AURAnya. Profesor asal rusia R.Kirlian mengembangkan alat fotografi bertegangan tinggi untuk melihat medan AURA pada tubuh manusia yang bernama kamera kirlian dan kini berkembang dengan menjadi biofeedback kamera. Para profesor, pakar sains, praktisi supranatural maupun ahli kebatinan diseluruh dunia sudah membenarkan bah a wa k eadaan AURA & cakra ditubuh manusia amatlah penting guna mencapai titik tertinggi kebahagiaan.

AURA merupakan potensi diri yang dimiliki setiap manusia, AURA merupakan cahaya energi tubuh yang terpancar dari jiwa dan raga manusia. Pada dasarnya setiap anak manusia yang dilahirkan memiliki kadar AURA yang sama, akan tetapi pada saat proses manusia menjalani kehidupan dan bertambahnya usia manusia setiap manusia jadi memiliki kadar AURA yang berlainan. Semua itu dipengaruhi oleh banyak faktor diantaranya faktor lingkungan, keluarga, komunitas, tingkat keimanan seseorang kepada agamanya masing – masing dll. AURA banyak memiliki fungsi dan manfaat, selain menambah daya tahan tubuh seseorang menjadi kuat terhadap serangan penyakit, AURA manusia yang cahayanya terang juga dapat mempengaruhi AURA manusia lain disekitarnya. Jadi AURA sangatlah penting bagi kita sebagai manusia, apalagi bagi anda yang bekerja dibidang entertaiment, bisn e sman, marketing, pelayanan umum, jual jasa, dsb AURA secara tidak langsung dapat mempengaruhi kari e r anda.

Besar kecilnya AURA seseorang sangat dipengaruhi oleh k eadaan kejiwaan seseorang, AURA seseorang yang sedang ditimpa banyak persoalan hidup/ stress AURAnya cenderung kelabu kehitaman, e rtinya orang tersebut pasti tidak selesa jika diajak b ercakap , k e r a na didalam kejiwaannya sedang bermasalah dan banyak mengeluh . Oleh k e r a na itulah setiap manusia dianjurkan untuk mencerahkan AURAnya agar hati dan f ikiran selalu dalam keadaan bersih dan jernih, sehingga dalam mengambil segala keputusan selalu di laksana kan dengan matang dan mantap. Ada berbagai macam cara dan met h od untuk mencerahkan AURA anda, diantaranya dengan penyelarasan langsung oleh ahli AURA, latihan pernafasan, meditasi, tafakkur , zikir dll. PENYELARASAN OLEH AHLI AURA ADALAH CARA PALING CEPAT, MUDAH, BENAR, ALAMI, ILMIAH, DAN ILAHIYAH. Cara ini sesuai bagi anda yang tidak memiliki banyak waktu atau malas untuk berlatih, dan ingin segera merasakan perubahan nyata (instan). Saya sebagai dokter praktisi TERAPI AURA akan MENYELARASKAN DAN MENCERAHKAN AURA anda agar bersinar terang benderang bak bintang kejora. TERAPI AURA boleh dilakukan secara langsung ma h upun dari jarak jauh.

HIPNOTIS

Banyak orang mengira – bahkan mungkin Anda salah satunya – yang menganggap hipnotis adalah ilmu ghaib atau identik dengan kejahatan yang banyak diberitakan media masa. Beberapa orang juga berpendapat bahawa belajar hipnotis adalah haram kerana sama dengan berteman dengan setan.

Intinya, bagi orang yang belum mengenal hipnotis dengan benar, mereka menganggap hipnosis sebagai ilmu yang tidak patut untuk dipelajari.

Di sini perlu kami jelaskan bahwa hipnotis tidaklah seperti yang dikira oleh masyarakat. Hipnotis sebenarnya adalah ilmu pengetahuan ilmiah yang dapat dijelaskan dengan keilmuan psikologi moden. Hipnotis bukan ilmu ghaib. Dalam pelatihan hipnotis, kami sebenarnya mengajarkan psikologi praktikal.

Bagaimana memahami cara kerja fikiran(minda) dan menggunakan potensi fikiran untuk berbagai keperluan, itulah yang kita pelajari.

Hipnotis yang kami ajarkan tidak sama dengan pukau yang digunakan untuk kejahatan. Malah apa yang dikatakan orang-orang awam atau media masa sebagai hipnotis, sebenarnya bukanlah hipnotis. Dalam hal ini, hipnotis sering dijadikan kambing hitam dalam laporan berita akhbar mahupun di TV.

Apakah belajar hipnotis HALAL? – Ya sudah pasti halal, kerana kita belajar ilmu pengetahuan yang ilmiah layaknya matematik dan biologi. Hipnotis yang sebenarnya adalah ilmu yang baik dan bermanfaat, sama halnya dengan ilmu kedoktoran dan psikologi yang bertujuan untuk penyembuhan jiwa-raga seseorang. Hipnotis memang boleh digunakan untuk pertunjukan seperti yang Anda lihat di TV, namun hanya sebatas pertunjukan saja. Seseorang dalam keadaan hipnotis secara automatik akan bangun apabila diberi perintah yang bertentangan dengan norma atau keyakinan yang dianutnya.

Mempersingkat waktu, mari kita kembali ke pokok bahasan iaitu: Mengapa Anda perlu belajar hipnotis dan apa gunanya hipnotis untuk Anda? – Anda perlu belajar hipnotis kerana hipnotis sangat banyak manfaatnya. Hipnotis berguna untuk diri Anda sendiri, keluarga Anda dan orang-orang di sekitar Anda. Jika Anda berorientasi ekonomi, hipnotis menjanjikan karier profesional dengan penghasilan yang lumayan.

Manfaat Untuk Diri Anda Sendiri(Self Hipnotis)

Hipnotis adalah cara tercepat dan termudah untuk mengubah fikiran, perasaan, perilaku, kebiasaan dan keperibadian Anda. Dalam pelatihan hipnotis, Anda akan diajarkan bagaimana menghipnotis diri Anda sendiri. Tujuannya adalah agar Anda mampu mengawal penuh atas diri Anda sendiri. Mampu menghipnotis diri sendiri sama ertinya dapat meng-install program yang baik dan meng-uninstall program yang buruk dari diri Anda sendiri. Anda boleh menjadi lebih yakin pada diri sendiri, lebih termotivasi, lebih fokus, terbebas dari kebiasaan buruk, mengembangkan potensi fikiran dan sebagainya. Intinya, Anda mempunyai kemampuan untuk mengubah diri Anda untuk menjadi lebih baik. Pasti, selama ini Anda ingin menjadi orang yang lebih baik dan terus berkembang. Tapi Anda tidak atau belum bertemu caranya yang tepat. Jadi hipnotis adalah cara yang sudah terbukti efektif untuk mengubah diri Anda sendiri.

AMALAN SPIRITUAL KEKAYAAN

Doa & Amalan Mohon Rezeki Serta Kekayaan

REZEKI dan Kekayaan merupakan salah satu sarana yang perlu diperoleh setiap orang untuk memenuhi keperluan hidupnya.Makanya Islam memerintahkan agar kita rajin bekerja dan berusaha baik lahir mahupun batin untuk mencari rezeki dan kekayaan. Keduanya juga merupakan alat untuk kita rajin beribadah dan beramal,sehingga pada hakikatnya rezeki dan kekayaan itu dapat mengantarkan kita ke akhirat. Dalam hal ini Rasullullah SAW pernah bersabda:

Bahawa sesungguhnya dunia itu dapat menghantarkan ke akhirat,dan janganlah kamu menjadi beban bagi para manusia.

Hal ini sudah tentu bila rezeki dan kekayaan itu benar-benar sebagai kemudahan beribadah(beramal) untuk bekal kita di akhirat. Kerana ibadah-ibadah (amal-amal soleh)itu memerlukan sarana. Seperti orang yang akan sembahyang perlu sejadah,dan sejadah sembahyang harus dibeli,dan alat beli yang sah adalah wang, maka kita perlu wang.

Orang akan mampu menunaikan zakat sebagai pelaksanaan rukun Islam kalau ia banyak memiliki harta dan kekayaan,sebagai pedagang dan penguasa,sebagai petani yang luas tanahnya dan banyak hasil pertaniannya atau sebagai penternak yang Berjaya Dan lain-lain.

Maka ibadah ini dapat terwujud bila kita memiliki rezeki dan kekayaan sebagai alat untuk zakat. Orang akan mampu melaksanakan ibadah haji,bila ia mempunyai syarat kemampuan(harta) yang cukup. Harta itu juga berupa kekayaan seperti wang dan yang lain,sehingga seseorang itu dapat melaksanakan rukun Islam yang kelima ini.

Begitu juga orang akan mampu beramal jariyah seperti wakaf kalau ia banyak rezeki dan mempunyai kekayaan baik berupa tanah,bangunan serta yang lain. Ringkasnya,bahawa kita perlu rezeki,makanan dan pakaian dan kekayaan yang cukup, yang semuanya tidak lain adalah sebagai penunjang atau alat dapat beramal soleh beribadat kepada Allah.

Kalau ibadat dan amal soleh itu diterima oleh Allah,dengan itu kekayaan(keduniaan) dapat menyampaikan kita ke akhirat kelak. Contoh yang lain,seperti kekayaan wang untuk alat membekal anak-anak kita dalam belajar,baik bersekolah mahupun belajar di pondok agama,pesantren,agar anak-anak kita menjadi anak yang cerdas,pintar,berbudi luhur dan bertakwa kepada Allah sesuai tujuan pendidikan nasional.

Dengan kata lain untuk mendidik agar anak soleh yang bertakwa yang merupakan saham orang tua setelah ia mati, yang merupakan amal yang tidak akan terputus disamping amal jariah dan ilmu yang bermanfaat. Dan inipun memerlukan perbelanjaan yang banyak, sedang biaya tidak lain berupa wang,rezeki dan kekayaan yang kita miliki.

Maka rezeki dan kekayaan berfungsi sebagai pelengkap kehidupan kita,yang keperluannya semakin luas. Bahkan bukan untuk kepentingan di dunia saja,malah termasuk berfungsi untuk kepentingan akhirat juga. Sehingga Allah Ta’ala Tuhan Yang Maha Kaya dan sebaik-baik Pemberi Rezeki para makhlukNya terutama kita sebagai umat manusia ini,telah mengingatkan kita dalam Al-Quran untuk mengatur keseimbangan hidup di dunia ini dan di akhirat kelak.

Bagi yang kaya dilarang memusatkan hanya pada harta kekayaannya,tapi rezeki dan kekayaannya tidak lain juga untuk kepentingan akhirat. Sehingga hakikat hidup kita untuk mencapai keselamatan dan kebahagiaan dunia dan akhirat akan tercapai. Makanya Allah berfirman:

“Dan carilah apa yang telah dianugerahkan Allah kepadamu(kebahagiaan) negeri akhirat,dan janganlah kamu melupakan kebahagiaanmu dari (kenikmatan) duniawi.(Al Qashas:77)

Dari ayat tersebut dapat difahami ,bahawa Allah memerintahkan kita agar rajin berusaha,untuk mengatur keseimbangan hidup di dunia dan akhirat.

Selain itu,didalam hadis Nabi SAW juga menganjurkan kepada kita agar rajin bekerja dan berusaha untuk keduniaan,mencari rezeki dan kekayaan seolah-olah kita akan hidup selamanya,dan kitapun diperintahkan untuk beramal keakhiratan seolah-olah kita akan mati besok. Hal ini sebagaimana sabda Rasullullah SAW:

Beramallah anda untuk keduniaan seolah-olah akan hidup selamanya,dan beramallah untuk keakhiratan anda,seolah-olah akan mati besok.

Jadi,agar kita hidup didunia ini banyak memperoleh rezeki dan kekayaan,maka kita harus rajin bekerja dan berusaha.Dan bila kita ingin memperoleh pahala di akhirat kelak,maka kita harus rajin beribadat dan beramal soleh.Adapun jalan mencari rezeki dan kekayaan itu banyak sekali seperti berdagang,bertani,berternak dan bermacam kerja yang lain,dan ini merupakan usaha atau ikhtiar lahir. Namun disamping berusaha dan beekrja secara lahir sesuai ajaran syariat Islam,kitapun perlu memohon rezeki dan kekayaan dengan usaha batin atau ikhtiar rohaniah,mohon kepada Allah agar segala usahanya dapat berhasil memperoleh keuntungan yang banyak,hartanya menjadi berkembang,hingga banyak memperoleh rezeki dan kekayaan.

Dengan kata lain kita perlu bekerja sambil berdoa,berusaha dan bertawakal kepada Alalh atas dasar iman dan takwa kepadaNya,maka insya Allah kita akan memperoleh jalan keluar dan rezeki serta kekayaan yang tak terhingga dan tak tersangka kedatangannya sebagaimana jaminan Allah dalam firmanNya dalam Al-Quran:

Barangsiapa yang bertakwa kepada Allah nescaya Dia akan mengadakan baginya jalan keluar. Dan memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangkanya. Dan barangsiapa yang bertawakal kepada Allah nescaya Allah akan mencukupkan (keperluan)nya.(At Thalaq ayat 2-3)

Berlandaskan dari ayat tersebut,maka disamping itu kita harus rajin bekerja dan berusaha pada jalan yang benar dan halal,maka harus kita landasi dengan bertaqwa,bertawakal dan banyak berdoa kepada Allah,sehingga Allah memberikan rezeki dan kekayaan kepada kita dengan tak tersangka kedatangannya,memperoleh kecukupan dan keberkahan rezeki dan penghidupan,hajat keperluan kita terpenuhi,sehingga kita rajin beribadah dan beramal soleh serta merasa tenang dan tenteram dalam beribadah.

Lain halnya bagi orang yang hidup dalam kemiskinan dan kefakiran,miskin ilmu miskin harta,hidupnya terlnta-lonta,tidak mahu berusaha dan bekerja,maka boleh jadi nasib yang demikian ini dapat mengakibatkan seseorang menjadi kufur. Makanya dengan tegas Islam sangat membanteras kemiskinan ini,sebagaimana sabda Rasullullah SAW:

Kefakiran mudah menjadikan seseorang menjadi kafir.

Maka kita sebagai umat Islam harus rajin bekerja dan berusaha lahir mahupun batin,bertawakal setelah ikhtiar,demi memperoleh rezeki dan kekayaan,kecukupan dan keberkahan,dipenuhi keperluannya dapat menolak kefakiran dan kemiskinan,menghilangkan kesusahan soal rezeki,bagaimana cara mencari wang untuk modal berdagang,cara mempermudah mencari pinjaman,bagaimana cara melariskan jualan,agar kedainya menarik pembeli,hajat mengumpulkan wang,untuk dapat membayar hutang,dan keperluan lain yang berhubungan dengan cara menarik,mempermudah,mempercepat, dan memperlancar datangnya rezeki dan kekayaan,sebagai alat kehidupan kita untuk memperoleh keselamatan dan kebahagiaan di dunia dan akhirat,sebagai pendorong untuk rajin beribadah dan alat beramal soleh dan amal jariyah.

LAW OF ATRACTION

Hukum Tarikan (Law of Attraction)

Apa yang anda fokuskan dalam fikiran dan emosi anda akan menarik corak kehidupan dalam kehidupan anda. Yang serupa akan menarik pada yang serupa (Like attract like).

Tanpa anda sedari ,apa yang anda perolehi dalam kehidupan anda sebenarnya adalah dalam usaha anda sendiri yang menarik pola kehidupan yang anda berikan tumpuan getaran emosi yang menyelubungi ataupun gelung tenaga yang anda bina sama ada secara sengaja atau tidak sengaja.

Firman Allah bermaksud,

Dan bahwasanya usaha itu kelak akan diperlihatkan (kepadanya). (AN-Najm:40)

Usaha yang bermula dari tercetusnya niat samaada positif atau negatif akan menghasilkan tindakan. Secara tidak langsung tenaga gelombang ini akan membawa kita kepada persekitaran,pergaulan sosial dan peristiwa yang sama dengan gelombang yang sama dengan kita.

Sebagai contoh ,seseorang yang menumpukan niat dan pemikiran yang difokuskan untuk melakukan amalan baik seperti menuntut ilmu agama akan berada di tempat seperti masjid, berkumpul dengan orang-orang yang baik dan melakukan amalan yang baik.

Sebaliknya orang yang berniat negatif misalnya ingin melakukan maksiat akan berada di sisi pergaulan orang yang bermaksiat dan berada di tempat-tempat maksiat

Pendek kata orang yang mempunyai gelombang getaran emosi yang sama akan merasa selesa dengan kumpulan masing-masing.Orang yang bermaksiat tidak akan berasa serasi dengan orang yang beriman begitulah sebaliknya mereka akan berada di dalam gelung kumpuan masing-masing.

Sepertimana yang diperkatakan oleh Jerry dan Esther Hicks “Akan tertarik kepadanya apa yang sama sepertinya.Catherine Ponder, dynamic Law of prosperity menyatakan anda menarik apa yang anda pancarkan menerusi fikiran,perasaan,gambaran minda dan tuturkata dalam hidup anda.

Berhati-hatilah dengan apa yang anda fikirkan dan kata-kata anda samada berkata dengan orang lain atau berkata pada diri anda sendiri kerana ianya akan menarik kehidupan seperti yang anda sangkakan dalam hidup anda. Ianya adalah merupakan permintaan atau doa.

Jika anda sentiasa mengeluh tentang betapa malangnya hidup anda maka anda sebenarnya telah menjemput kehidupan malang dalam hidup anda. Anda sebenarnya akan menarik persekitaran,peristiwa dan orang-orang yang malang dalam hidup anda.

Jika anda sentiasa memikirkan dan berperasaan serta bersangka yang baik-baik dan memikirkan tentang kejayaan anda akan berada pada landasan (track) yang positif yang mana akan membawa persekitaran, peristiwa dan bergaul dengan orang-orang yang berfikiran positif sama dengan gelombang pemikiran yang anda pancarkan.

Sebagai contoh jangan anda fikirkan dan berkata pada diri anda saya tidak bahagia tetapi katakan saya mesti hidup bahagia dan bersyukur apa yang saya ada. Jangan kata saya selalu putus wang tetapi katakan Saya mesti dapatkan wang yang melimpah berterusan daripada pelbagai sumber. jangan kata saya pemalu tetapi katakan saya mesti jadi orang yang popular dan dikagumi.

Nyatakan keinginan anda dengan jelas secara positf untuk menarik kehidupan yang positif dalam hidup anda. Apa yang anda kata itulah kepercayaan anda. Apa yang anda percaya itulah pemikiran anda. Apa yang anda percaya itulah tindakan anda. Apa yang anda bertindak itulah hasil yang anda akan perolehi. Tetapi jika anda masih belum dapat,maka selidiklah, nilai dan membuat maklum balas apakah halangannya dan terus bertindak sehingga anda berjaya. Ini adalah lebih baik dari anda menghabiskan tenaga anda hanya mengeluh nasib buruk anda kerana anda hanya telah melakukan pembaziran dalam hidup anda.Sentiasa terus berdoa dan bertindak untuk menikmati kehidupan yang lebih baik di sisi Allah.

Adapun orang-orang yang beriman dan mengerjakan amalan-amalan yang saleh, maka Allah akan memberikan kepada mereka dengan sempurna pahala amalan-amalan mereka; dan Allah tidak menyukai orang-orang yang zalim (Al-Imran:57

Dan hanya kepunyaan Allah-lah apa yang ada di langit dan apa yang ada di bumi supaya Dia memberi balasan kepada orang-orang yang berbuat jahat terhadap apa yang telah mereka kerjakan dan memberi balasan kepada orang-orang yang berbuat baik dengan pahala yang lebih baik (syurga). (An-Najm:31)

Keajaiban Menanti Anda. Bayangkan Hidup Anda Apabila Anda Mengaplikasikan Teknologi Brainwave Kesuksesan dengan Langkah Mudah Ini:

Anda boleh tentukan apa jua matlamat dan saksikan ia ‘menjelma’ dalam hidup anda kerana sekarang anda mempunyai kaedah untuk melakukannya.

Anda sentiasa dipenuhi dengan energi positif kerana keyakinan anda terhadap hidup sentiasa berada pada tahap maksimum. Anda yakin cepat atau lambat anda akan memperolehi apa yang anda impikan.

Anda boleh menjalani hidup anda tanpa bimbang kerana anda tahu alam sentiasa di sisi anda dan anda tahu apa sahaja yang anda minta anda akan perolehi.

Anda akan lebih menghargai setiap detik dan peristiwa dalam hidup anda. Anda mampu untuk meninggalkan semalam di belakang dan mengorak langkah baru menuju hari esok. Sekarang anda mengerti kenapa hari ini digelar sebagai “the present”.

Anda akan mempunyai ‘kompas dalaman’ yang menunjukkan arah atau tindakan yang perlu anda ambil. Anda tidak akan “sesat” lagi dalam perjalanan hidup anda.

Anda akan hidup secara harmoni dengan alam kerana anda mengerti segala apa yang berlaku adalah terbaik untuk anda.

Anda akan sentiasa mempunyai semangat dan motivasi untuk menyelesaikan apa yang telah anda mulakan.

Anda akan sentiasa yakin yang anda mampu memperolehi apa sahaja keinginan kerana halangan-halangan yang selama ini mensabotaj usaha anda telah berjaya anda “bersihkan”.

Anda menjalani hidup yang bermatlamat kerana kini anda lebih jelas dengan apa yang anda inginkan dalam hidup.

Apabila anda memiliki lebih daripada apa yang anda perlukan, anda boleh memberi limpahan rezeki dan kemewahan ini kepada orang lain. Anda boleh membantu orang lain terutamanya orang yang anda kasihi untuk memperbaiki kualiti kehidupan mereka.

VISUALISASI KREATIF

Kekuatan mental dan f ikiran bukanlah sesuatu yang asing di abad ini. Hampir semua orang baik dari kalangan ilmuwan ma h upun dari kalangan pengamal bela diri mengakui efektivit i dari kekuatan fikiran dan mental yang terlatih.

Fikiran merupakan anugerah Tuhan yang paling berharga dan paling indah.

Ada berbagai cara untuk melatih mental dan f ikiran agar dapat fokus dalam melakukan segala tugas penting. Diantaranya i aitu dengan melakukan visualisasi tentang kegiatan yang akan dilaksanakan.

Dengan melatih visualisasi dan mengembangkan kekuatan f ikiran, kita dapat menciptakan hal-hal terbaik bagi kehidupan kita.

Selain itu juga boleh meningkatkan kecerdasan kreatif dan kecerdasan spiritual yang akan tumbuh dan berkembang ke peringkat yang lebih tinggi. Fikiran sebenarnya tidak ada batasnya, yang membatasinya adalah persepsi dan keyakinan diri kita sendiri.

JADI,APA TUNGGU LAGI???!!!!

Jangan berlengah lagi? Cepat jangan lepaskan peluang keemasan ini,peluang hanya datang sekali sahaja untuk seumur hidup anda! Dan bila menyedari bahawa Anda telah mensia-siakan peluang itu, Anda akan berasa amat menyesal. Jadijangan biarkan satu-satunya peluang anda untuk mengubah hidup anda hilang begitu sahaja.Segera mendaftar dan mengikuti Program Transformasi Zon Kekayaan Agung Anugerah Agung ini.

Apa yang pasti,anda tidak berada dalam situasi kebetulan bila membaca atau terjumpa websitewww.ZonKekayaanAgung2u.com ini,sebenarnya ia terhasil dari doa permohonan anda kepada Allah selama ini dalam ikhtiar anda untuk keluar dari masalah atau anda ingin mengubah kehidupan anda ke arah yang lebih baik.

Anda telah dibawa oleh keberuntungan untuk tiba di Website ZON KEKAYAAN AGUNG ini. Jika anda membaca program ini bererti rahsia itulah yang membawa anda ke sini, dan kerana itu jangan menyia-nyiakan keberuntungan ini. Ingat! Peluang Keemasan seperti ini jarang datang untuk kali yang kedua.

SEKALI LAGI SAYA PERINGATKAN ANDA, Jika anda tidak mempercayai “Rahsia Transformasi Zon Kekayaan Agung” ini mampu mengubah masa depan anda, secara tidak langsung anda tidak mempercayai diri anda sendiri untuk menikmati kejayaan, kebahagiaan, kekayaan serta kemewahan. Ini kerana “Rahsia Transformasi Zon Kekayaan Agung” ini dijamin SANGAT BERKESAN dan telah dibuktikan oleh ramai orang diseluruh dunia ini. Berubahlah sebelum anda terlewat dan bertindaklah sekarang untuk memiliki “Rahsia Kekayaan Agung” ini.

Mulakan Langkah Anda adalah KUASA yang merealisasikan IMPIAN. Jika anda  melengahkan, menangguhkan atau membuang waktu secara sia-sia setelah mendapat gagasan yang merujuk kepada kejayaan itu muncul di hadapan anda, Apabila anda kerap menutup peluang-peluang itu,Minda separa sedar membaca sikap anda yang tidak mahukan peluang kekayaan. Hasilnya anda semakin kurang menerima peluang kekayaan dan tidak mampu melihat peluang kekayaan yang berada di sekeliling . Dan dikemudian hari anda akan bertanya-tanya kenapa hidup anda dipenuhi kegagalan, penderitaan ataupun kemiskinan ?   

Mengapa ia boleh terjadi? Inilah yang dinamakan LAW OF ATTRACTION . Menolak peluang keemasan yang pernah datang bermaksud anda dengan sedar dan sengaja mengaktifkan magnet negatif yang akan mempengaruhi hidup anda selamanya.

Prinsip Hukum Tarik Menarik adalah “like attracts like” (kemiripan menarik kemiripan) Maksudnya? Jika anda pernah menolak orang lain atau tawaran yang baik maka anda menarik penolakan yang mirip atau serupa. Menolak peluang yang datang bererti Anda telah melakukan kesilapan yang sangat besar mengundang kesialan ke dalam kehidupan anda. 

Jangan pula nanti anda kehairanan dan tidak puas hati jika suatu masa proposal, lamaran, permintaan atau apa saja yang anda telah usahakan tiba-tiba kena reject atau gagal pada saat-saat terakhir. Persoalan yang bermain dalam minda anda adalah Mengapa ia berlaku? Sebabnya ialah anda pernah menolak peluang yang datang.

Jika pada waktu ini anda sedang mendapat peluang/tawaran jangan biarkan ia pergi begitu saja. Penolakan anda terhadap program TRANSFORMASI ZON KEKAYAAN AGUNG ini akan mengirim isyarat/signal penolakan yang serupa ke alam semesta (macrocosmos)dan akan terpantul kembali kepada anda(microcosmos) dan akan mengundang lebih banyak ketidakberuntungan dalam kehidupan ANDA.

Sedar tidak sedar,   masa pantas berlalu bagaikan kilat dan anda hanya masih ditakuk lama yang penuh dengan kegagalan dan penyesalan. Jadi, ubahlah diri anda sebelum anda menyesalinya sekali lagi pada masa depan!

“Kekuatan Ajaib” Yang Akan Merubah Kehidupan Anda

“TRANSFORMASI ZON KEKAYAAN AGUNG ANUGERAH AGUNG”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s