TRANSFORMASI ZON KEKAYAAN AGUNG ANUGERAH AGUNG

Transformasi Zon Kekayaan Agung Anugerah Agung

RAJA PAMUNGKAS ZON KEKAYAAN AGUNG ANUGERAH AGUNG TERDAHSYAT ABAD 21

Leave a comment

ANUGERAH AGUNG ULTIMATE SUCCES & WEALTH SUPER POWER

Program terbaru Anugerah Agung Ultimate Success & Wealth Super Power Level 1(Raja Pamungkas Zon Kekayaan Agung Anugerah Agung) Dan Anugerah Agung Ultimate Success & Wealth Super Power Level 2(MahaRaja Pamungkas Zon Kekayaan Agung Anugerah Agung/Tertinggi)secara rasminya dilancarkan pada hari JUMAAT(18.11.2011)

Menembus Batas Nasib Dan Membuka Dimensi Baru Kehidupan

Method Transformasi Diri Menuju Insan Mulia Yang Rahmatan Lil ‘Alamin Sukses Mulia Abadi Dunia Akhirat

PERHATIAN:PROGRAM INI MERUPAKAN PROGRAM TERTINGGI DALAM PROGRAM TRANSFORMASI ZON KEKAYAAN AGUNG ANUGERAH AGUNG YANG SANGAT-SANGAT DITUNGGU-TUNGGU OLEH PARA AHLI PERNIAGAAN, JUTAWAN,AHLI KORPORAT,DAN SEMUA GOLONGAN TIDAK KIRA STATUS DAN USIA.TUNGGUKAN AURA LUARBIASA PROGRAM INI YANG BAKAL DIBUKA TIDAK LAMA LAGI…ORANG HANYA TAHU BERCERITA,TAPI KAMI MEMBUKTIKAN KEBERADAAN ILMU INI YANG SANGAT DAHSYAT LUARBIASA DALAM URUSAN KEREZEKIAN,KEKAYAAN DAN KESUKSESAN HIDUP!!!

Kaya Harta Dan Kaya Ilmu

Hadith :

Diriwayatkan daripada Abdullah bin Mas’ud r.a katanya: “Nabi Muhammad SAW pernah bersabda :” Janganlah ingin menjadi seperti orang lain kecuali seperti dua orang ini. Pertama, orang yang diberi Allah kekayaan berlimpah ruah dan ia membelanjakannya secara benar (di jalan yang adil dan sesuai dengan perintah Allah). Kedua, orang yang diberi Allah al-hikmah dan ia berperangai sesuai dengannya dan mengajarkannya kepada orang lain.”(al-Bukhari)

Huraian

Setiap perbuatan ada matlamatnya masing-masing. Tetapi apa yang kita inginkan dalam hidup ini? Ilmu, wang atau selainnya? Perumpamaan orang yang kaya harta dan menafkahkan hartanya di jalan Allah adalah seperti benih yang menumbuhkan tujuh butir, pada setiap butir terdapat seratus biji. Hakikatnya, kaya dan miskin akan menguji tahap keimanan seseorang. Tidak semestinya yang kaya kurang imannya dan yang miskin pula kuat imannya atau sebaliknya. Jika direnung manakah yang lebih utama, ilmu atau harta? Tentu sekali ilmu kerana seperti kata sayidina Ali: “Ilmu akan menjaga diri mu, sementara harta adalah sebaliknya, kamu yang harus menjaganya.” Namun alangkah baiknya jika kita kaya kedua-duanya. Kaya harta dan kaya ilmu kerana kedua-dua mampu menaikkan kedudukan kita bukan sahaja di sisi manusia bahkan di sisi Allah SWT iaitu dengan cara memanfaatkan kurniaan Allah itu ke jalan yang diredhai-Nya.

PENGENALAN

Merupakan keilmuan haq Kerezekian,Kekayaan & Kesuksesan yang tersangat-sangat dahsyat Warisan Para Waliyullah,Amalan Para Ulama,Pegangan Kiyai Sepuh dan Mahaguru Handal,Sakti dan berdaya linuwih kelas satu,Rahsia Para Jutawan Spiritual dan digabungkan dengan ilmu Sains Kekayaan dan Ilmu Kekayaan Spiritual/ Hikmah/Metafizik..Program Raja Pamungkas Zon Kekayaan Agung Anugerah Agung dalam program Transformasi Zon Kekayaan Agung Anugerah Agung adalah sebuah method tercepat untuk meraih Kekayaan tanpa batas yang rahsianya tersimpan ribuan tahun lamanya dan merupakan program Tingkatan TERTINGGI program Transformasi Zon Kekayaan Agung Anugerah Agung.Setelah melalui proses penyempurnaan selama bertahun-tahun lamanya oleh Pakar Spiritual (Dr.Mohamad Rizal Bin Rosdi Ph.D)akhirnya Rahsia Ilmu Kekayaan  yang sangat hebat ini dapat dihadirkan dan diwariskan kepada seluruh masyarakat dunia.

Raja Pamungkas Zon Kekayaan Agung Anugerah Agung adalah RAJA ILMU KEKAYAAN /INTI terbaik dari KESELURUHAN PROGRAM ilmu Sains Kekayaan & Ilmu spiritual kerezekian/kekayaan hikmah  dalam program Transformasi Zon Kekayaan Agung Anugerah Agung, dan ukur kekuatan spiritualnya selama kurang lebih 15 tahun lamanya. Insya Allah ilmu/amalan ini sangat bersih, kuat dan semakin lama Anda merawatnya akan betul-betul sangat-sangat dahsyat efek kerezekian dan kekayaannya.

Rahsia ini merupakan Gerbang Keajaiban menuju kekayaan tanpa batasan yang berdasarkan pada siklus hukum alam dengan tingkat kepastian sangat matematik.Siapapun anda tidak peduli sesulit dan seberat apapun keadaan anda saat ini,apapun profesi dan latarbelakang anda jika telah mewarisi rahsia ini maka dengan segera akan memiliki sumber wang yang berlimpah ruah terus-menerus mengalir selama-lamanya dalam hidup Anda.Rahsia ini sudah diuji cuba secara tepat kepada ribuan orang dengan tingkat keberhasilan rata-rata mencapai 99.9%!!Bakinya 0.01% adalah keputusan Anda yang akan mengubah masa depan Anda. “Kekuatan Ajaib Yang Akan Mengubah Kehidupan Anda” iaitu “TRANSFORMASI ZON KEKAYAAN AGUNG ANUGERAH AGUNG”.

Dahsyatnya potensi manusia

Untuk mengenal sejauh mana potensi manusia, saya punya analogi. Jika Anda diberi tugasan oleh atasan Anda untuk pergi ke suatu tempat yang jauh dari tempat tinggal Anda, tetapi Anda tidak diberi bekal untuk pergi kesana, sementara Anda tidak memiliki bekal sendiri, apakah Anda mahu pergi? Seseorang pemberi tugas yang baik dia akan melihat apakah dia mampu atau tidak untuk melaksanakan tugas tersebut. Jika tidak dia harus memberikan bekal tersebut kepada orang yang diperintahkannya.

Begitu juga Allah SWT, Allah SWT tentu sudah memberi bekal kepada kita untuk menjalankan tugas besar kita sebagai khalifah di muka bumi ini. Bekal yang sudah diberikan kepada kita ialah akal beserta potensi-potensi lainnya, hati dan jasad.

Potensi yang diberikan kepada manusia akan berjalan baik dan tersalurkan dengan baik apabila manusia mengikuti perintah Allah dan Rasul-Nya. Segala potensi manusia diperuntukkan dan disediakan Allah SWT agar manusia dapat menjalankan ibadah dan melaksanakan fungsi khalifah.

Dengan potensi inilah manusia dikehendaki mampu menjalankan misi sebagai khalifah yang diamanahkan kepada manusia oleh Allah SWT, padahal makhluk lainnya enggan untuk memikul tugas ini kerana beratnya.

Sesungguhnya Kami telah mengemukakan amanat kepada langit, bumi dan gunung-gunung, maka semuanya enggan untuk memikul amanat itu dan mereka kuatir akan mengkhianatinya, dan dipikullah amanat itu oleh manusia. Sesungguhnya manusia itu amat zalim dan amat bodoh,” (QS.33:72)

Kita semua sudah menyaksikan dan bahkan mengalami bagaimana dahsyatnya potensi manusia. Manusia menjadikan peradaban dan teknologi berkembang dengan pesatnya, yang seakan sebuah keajaiban, sesuatu yang tidak terfikirkan pada suatu zaman boleh terealisasi pada zaman berikutnya.

Namun, siapakah yang menguasai peradaban dan teknologi tersebut saat ini? Sudahkah kita mengoptimumkan potensi manusia yang dahsyat ini?

Rahsia Menjadi Peribadi Sukses

” Anda adalah orang yang paling bertanggung jawab terhadap kesuksesan anda. Sesungguhnya rahsia kesuksesan itu sangat dekat dengan peribadi Anda. Semakin faham dengan potensi diri, semakin dekat Anda dengan kesuksesan. Temukanlah berbagai rahsia kesuksesan diri Anda sekarang ini juga.”

Manusia adalah makhluk yang sangat luar biasa dahsyat, penciptaannya, potensinya begitu luar biasa. Bahkan ketika Adam as -manusia pertama- diciptakan, Allah berfirman,”Sujudlah kepada Adam,” dan iblis pun dengki. Dengan congkaknya, iblis melawan perintah Allah untuk bersujud kepada Adam.”Saya gurunya para malaikat di syurga, saya lebih awal diciptakan dibandingkan Adam. Saya diciptakan dari api, sedangkan Adam dari tanah.,” Demikian iblis berargumentasi. Hal ini membuat Allah murka dan iblis diusir dari syurga ke dunia. Oleh kerana itu, betapa tinggi derajat manusia dibandingkan makhluk-makhluk Allah lainnya. Tetapi potensi yang Allah berikan boleh  menjadikan manusia mulia atau sebaliknya, boleh  membuat manusia hina.

Kita Adalah Unggul

Persaingan pada manusia sudah dimulai saat 250 juta sel sperma berenang di saluran rahim ibu. Dari 250 juta sperma tersebut, hanya satu sperma pemenang yang akhirnya menjadikan manusia, iaitu Anda.

Sebuah hadist menyatakan, “Barang siapa mengenal dirinya, makan akan mengenal Tuhannya.”Ertinya, jika potensi yang Allah kita kenali, baik fungsi dan tujuan Allah menciptakan potensi tersebut maka akan menyebabkan semua potensi yang ada diarahkan kepada sesuatu yang dicintai Allah. Secara garis besar potensi yang Allah berikan adalah (a) potensi fizik, (b) potensi akal, (c) potensi qolbu, dan (d) potensi nafsu/ keinginan.

A. Potensi Fizikal

Fizikal kita diciptakan begitu sempurna, baik dari segi anatomi mahupun fisiologinya. Contohnya, anatomi manusia, Allah ciptakan sangat sempurna, baik bentuk mahupun fungsinya. Hal ini sesuai dengan firman Allah dalam Qur`an melalui penggalan QS Ali Imran ayat 191, “..tidak aku ciptakan sesuatu sia-sia..” Tugas manusia adalah mensyukuri potensi fizik yang Allah berikan kepada kita. Ada beberapa kiat kita dalam bersyukur atas potensi fizik, iaitu:

• Memelihara fizikal agar selalu sihat dan segar, misalnya dengan berolahraga, merawat kesihatan, atau makan sihat sihat lima sempurna.

• Menggunakan potensi fizikal untuk beribadah.

• Menggunakan untuk memerikan manfaat bagi sebanyak-banyaknya masyarakat.

• Menjaga fizikal dari perbuatan maksiat.

B. Potensi Akal

Potensi akal adalah potensi yang hanya diberikan kepada manusia. Potensi akal inilah yang membezakan manusia dengan haiwan. Contohnya, walaupun semut putih  mampu membuat bangunan yang begitu indah dan megah sebagai sarangnya, tetapi semut putih  tidak memiliki akal dan daya cipta. Dari semenjak Allah menciptakan semut putih  sampai akhir zaman, semut putih  hanya mampu membuat rumah seperti itu, lorong-lorong dalam kayu. Beza dengan manusia yang memiliki akal terus menerus menciptakan karya dan berinovasi sehingga bentuk rumah dan gedung sampai saat ini terus berkembang. Manusia mencari terus cara bagaimana agar dapat selesa  dan sejahtera di alam ini.

Beberapa kiat bersyukur terhadap potensi akal, antara lain:

• Memelihara akalnya agar selalu sihat dan berfungsi optimum, misalnya dengan membaca dan belajar untuk menambah ilmu yang bermanfaat.

• Menggunakan potensi akalnya untuk beribadah, seperti mempelajari ilmu agama Islam.

• Menggunakan akal untuk memberikan manfaat bagi masyarakat banyak.

C. Potensi Nafsu/ Keinginan

Potensi nafsu merupakan potensi yang mengarahkan manusia agar memiliki keinginan atau hasrat. Nafsu diciptakan agar kehidupan manusia dinamik dan berkembang. Nafsu juga sebagai ujian bagi manusia kerana jika nafsu tidak dikendalikan akan menjadi dosa.Nafsu bagaikan kuda, jika kita mampu melatih kuda dengan baik maka kuda akan jinak dan dapat dikendalikan untuk memenuhi keperluan kita, misalnya untuk berolahraga, bela diri atau alat transportasi. Akan tetapi jika kuda tersebut tidak dilatih dan dibiarkan liar maka kuda tersebut akan liar dan berlari kian kemari sesuai keinginannya.

Jika hal ini terjadi, kita sebagai penumpangnya akan terombang-ambing mengikuti keinginan kuda tanpa boleh mengendalikannya sehingga akhirnya kita terpental dan hancur kerana kuda kita. Demikian juga dengan nafsu, jika kita mampu mengendalikannya maka kita akan mendapat pahala dan prestasi, tetapi jika kita tidak mengendalikan nafsu maka nafsu akan mengendalikan hati nurani kita. Akhirnya nafsu membawa kita ke dalam maksiat dan akhirnya hanya penyesalan yang akan kita dapatkan.

Pembahagian nafsu yang ada di dalam diri manusia:

1. Nafsu Amarah, Jika nafsu amarah yang dominan maka akan menyebabkan keadaan jiwa tidak mampu membezakan hal-hal yang baik dan buruk, serta cenderung melakukan kejahatan dan kemaksiatan.

2. Nafsu Lawamah, nafsu ini menyebabkan jiwa memiliki rasa insaf (menyesal) sesudah melakukan perbuatan buruk.

3. Nafsu Musawalah, Qolbu dan nafsu saling berebut mengendalikan jiwa dan fikiran kita. Jika hal ini terjadi maka jiwa mampu membezakan baik dan buruk, tetapi masih mencampurkan kedua perbuatan baik dan huruk tersebut.

4. Nafsu Muthmainah, Jika qolbu dominan mengendalikan nafsu maka akan muncul jiwa yang telah mendapat tuntunan yang baik, melahirkan perilaku yang benar, mendatangkan ketenangan lahir dan batin, serta mengendalikan dirinya dari perbuatan jahat, maksiat dan mungkar.

D. Potensi Qolbu

Dan ketahuilah! Bahawa di dalam tubuh itu ada segumpal daging, yang apabila bersih maka akan bersihlah tubuh semuanya; dan apabila rosak, maka rosaklah tubuh semuanya. Dan ketahuilah! Dia adalah Qolbu! (HR. Muttafaqun `alaihi)

Potensi qolbu adalah potensi manusia yang paling dahsyat, kerana semua potensi baik fizik, akal dan nafsu akan optimum jika qolbu manusia terjaga baik. Qolbu-lah yang menjadikan manusia berpotensi baik atau buruk. Qolbu adalah potensi rohani yang mampu mengendalikan perilaku.

Jika qolbu manusia baik, maka akan selalu merespons setiap kejadian dengan sikap terbaik (prestatif) dan jika qolbu kita buruk maka akan selalu merespons setiap kejadian dengan sikap buruk (tidak prestatif) yang menyebabkan karekternya buruk.

Pembahagian qolbu terdiri atas beberapa jenis, iaitu:

1. Qolbu yang Sihat, bagaikan sebuah gelas yang bening diisi dengan air yang bening sehingga cahaya akan masuk menyinari ruangan dalam gelas. Jika ke dalam gelas dimasukan benda, misalnya paku maka paku akan jelas terlihat. Artinya, qolbu yang sihat akan mudah menerima cahaya kebenaran, qolbunya terang dan peka terhadap dosa dan kesalahan.

2. Qolbu yang Sakit, bagaikan sebuah gelas yang diisi oleh air keruh sehingga cahaya suram masuk ke dalam gelas. Jika di dalam kelas dimasukan paku, maka paku itu akan terlihat remang-remang. Ertinya, qolbu yang sakit masih boleh menerima cahaya kebenaran, tetapi keburukan terkadang menghalanginya. Qolbunya tahu terhadap dosa dan kesalahan bahkan dosa besar dapat dihindarinya. Akan tetapi dosa kecil telah menjadi kebiasaan dan dinikmatinya.qolbunya tidak peka lagi terhadap dosa-dosa kecil.

3. Qolbu yang Mati, bagaikan sebuah gelas yang diisi oleh kopi yang pekat sehingga tidak ada cahaya yang masuk ke dalam gelas. Jika ke dalam gelas dimasukan benda, sama sekali tidak akan kelihatan, apalagi butiran pasir yang halus. Ertinya, qolbu yang mati sudah tidak mahu menerima cahaya kebenaran, dia mendustakan agama dan kebenaran. Baginya yang ada hanyalah memuaskan keinginannya, sudah tidak memperdulikan apakah itu dosa atau merugikan orang lain. Dosa sudah dihapus dari kosa-kata nuraninya. Hidupnya penuh dengan nafsu angkara murka untuk memuaskan syahwatnya.

RAHSIA KAYA HATI, KAYA ILMU, KAYA IMAN & KAYA WANG (HARTA)

Apakah rahsia hidup yang bahagia itu? Banyak orang yang beranggapan kebahagiaan dengan segala sesuatu yang berada di luar kita, seperti harta benda yang kita miliki. Apakah Anda akan berbahagia jika mempunyai rumah yang indah, kereta mewah, penghasilan/gaji yang berlimpah, dan pasangan hidup dan anak-anak yang tampan dan cantik? Mungkin Anda akan mengatakan ya. Tapi, percayalah itu tidak akan berlangsung lama. Mengapa? Kerana begitu Anda berhasil memilikinya, rasa bahagia itu segera hilang. Anda merasa biasa-biasa saja. Bahkan, Anda mulai melirik orang lain yang memiliki barang yang lebih bagus lagi daripada yang Anda miliki. Anda kembali berangan-angan untuk memilikinya. Demikianlah seterusnya. Dan Anda tidak akan pernah bahagia.

Definisi kaya sangat luas, mungkin sepertinya ini hal kelihatan remeh tapi awas! Jangan dianggap remeh kerana ini boleh membahayakan kita. Dengan kaya seseorang boleh menjadi apa saja dan untuk menjadi kaya seseorang boleh berbuat apa saja, tidak mempedulikan itu halal atau haram. Ketahuilah, ada satu ruang kosong yang harus diisi dalam kebahagiaan seseorang, iaitu menjadi Kaya Hati. Itulah kekayaan Iman yang menjamin seseorang bahagia di dunia ataupun di akhirat. Tanpanya mustahil kebahagiaan yang diridhai Allah akan diraih. Selain itu, kaya iman juga menjadi sasaran hidup masyarakat yang benar-benar mendalami jalinan hubungannya dengan Allah. Inilah bentuk nasihat berharga betapa kita harus menjadi peribadi yang Kaya Hati, Kaya Ilmu, Kaya Iman sekaligus Kaya Harta.Program Raja Pamungkas Zon Kaya plus MahaRaja Pamungkas Zon Kaya adalah pilihan tepat dan muktamad bagi diri ANDA yang bercita-cita menjadi peribadi yang Kaya Hati, Kaya Ilmu, Kaya Iman sekaligus Kaya Harta.

Waspadalah terhadap segala keserakahan, sebab hidup kita tidak tergantung kepada kekayaan kita. You are not what you have. Who you are is not measured of how much money do you have. Ertinya, ukuran yang kita miliki sangat berbeza dengan ukuran Tuhan. Kita mungkin mengukur berapa banyak yang kita miliki, tetapi Tuhan Maha Mengetahui ukuran itu kosong adanya. Kalimat ini menjadi peringatan bagi kita, hati-hati, jangan sampai kita jatuh menjadi orang yang memiliki keserakahan itu kerana hidup ini tidak diukur oleh berapa banyak kekayaan yang dimiliki.

Ilmuan berkata, Hidup tidak teruji adalah hidup yang tidak layak untuk hidup. Tanda bahawa manusia itu hidup adalah ketika dia mengalami ujian, kegagalan, dan penderitaan. Jadi, dapat disimpulkan bahawa segala harta duniawi yang kita miliki sesungguhnya telah dikalahkan oleh harta syurgawi seperti yang dikehendaki oleh Allah.Lebih baik kita tahu mengapa kita gagal daripada kita tidak tahu mengapa kita berhasil.

Kenapa saya ambil kata bijaksana ini, kerana salah satu konflik dan ujian hidup manusia di dunia ini adalah kekayaan dan kekuasaan. Kaya, setiap orang pasti ingin menyandang status itu, tetapi kekayaan seperti apa?

Kaya memiliki dua makna, iaitu kaya secara zahir dan kaya secara batin. Zahir di mana kita dapat memenui keperluan dan boleh mencukupi keperluan dari segi material. Batin di mana kita memiliki kekayaan yang ada di dalam rohani kita seperti kaya iman. Kaya akan kesabaran, kaya akan kejujuran, dan kaya akan rasa takut kepada Tuhan yang selalu mengawasi kita.

Setelah kita tahu erti kaya, dan sekarang kekayaan apa yang sudah kita miliki? Fakta yang terjadi saat ini, kekayaan yang disandang seseorang majoriti iaitu kekayaan zahir sedangkan yang mengadopsi kekayaan batin sangat minimum sekali sehingga apa yang tejadi khususnya di negara kita, perebutan kedudukan/kekuasaan yang tidak sihat, penipuan, rasuah dll.

Hidup mereka penuh dengan kebohongan, tidak ada rasa ikhlas dan tidak ada rasa takut terhadap Tuhan. Hidup mereka tidak hanya didasari akan kekayaan batin. Apakah negara ini selanjutnya ingin melahirkan generasi seperti itu? Tentunya tidak. Dengan ini orang tua dan lembaga pendidikan lebih ditekankan dalam memberi penjelasan erti kekayaan yang sesungguhnya sejak awal.

Perlu disampaikan, kekayaan batin yang lebih utama, kerana apabila hidup kita didasari atas kekayaan batin iaitu dengan penuh kejujuran, kedamaian, dengan rasa iman yang tinggi, tentunya hidup kita akan tenang dan penuh dengan rasa syukur. Pasti akan datang kekayaan lahir secara halal.

Apabila hidup kita didasari akan kekayaan batin, saya yakin akan memberi kesan yang luar biasa akan perkembangan dan kemajuan negara kita selanjutnya. Dan, perubahan ini tidak harus dimulai dari seorang pemimpin, pejabat-pejabat,dll. Namun, kita harus memulai dari hal yang terkecil, iaitu diri kita sendiri, keluarga kita, dan lingkungan sekitar kita. Harapan kita, semoga setelah kita mendapatkan pengetahuan yang baru bersifat positif, kita dapat langsung mengamalkannya agar kita dapat menjalani kehidupan yang lebih mulia.

Melalui method penyelarasan,sikronisasi energy The Ultimate Super Power Of Zima Anugerah Agung,Makrifatul Haq Alif Lam Mim,Shaktivasi Inti Energi,energy haqqul yakin Anugerah Agung, ,tafakkur Makrifat,Akses energy  dimensi Ilahiyah/dimensi vertical(Bio daya makrifatul haq)dll:

VISI SPIRITUAL DALAM SISTEM “PENGISIAN”/GEMBLENGAN/PELATIHAN DI ANUGERAH AGUNG SPIRITUAL DEVELOPMENT CENTRE

Seluruh “pengisian”/ gemblengan/ pelatihan kepada para tamu/ klien/ murid yang datang ke ANUGERAH AGUNG SPIRITUAL DEVELOPMENT CENTRE, digunakan VISI-SPIRITUAL yang berorientasi kepada pengoptimalan pembangkitan dan penguatan KEKUATAN JIWA (SOUL-POWER),KEKUATAN MINDA(MIND POWER),KEKUATAN EMOSI DAN KEKUATAN FIZIKAL mereka sendiri. Terapi yang digunakan adalah menggunakan TERAPI KEKUATAN JIWA (SOUL-POWER-THERAPY),

Ertinya, bahawa setiap manusia pasti memiliki jiwa, maka, kekuatan jiwa di setiap diri manusia inilah yang harus dibangkitkan, diolah, direkonfigurasi dan diperkuat seoptimum mungkin. Kekuatan jiwa manusia harus digali sekuatnya, agar ia memiliki berbagai kemampuan, kesembuhan, “kelebihan/ kesaktian” positif lain. Alasan-alasan utama, mengapa ANUGERAH AGUNG ULTIMATE SUCCES & WEALTH SUPER POWER dijadikan sebagai VISI-SPIRITUAL kerana hal-hal sebagai berikut :

“ANUGERAH AGUNG ULTIMATE SUCCES & WEALTH SUPER POWER” ADALAH SOLUSI

ANUGERAH AGUNG ULTIMATE SUCCES & WEALTH SUPER POWER adalah TEROBOSAN TERBARU DAN TERMUTAKHIR, setelah masyarakat luas jenuh pada maraknya penyelenggaraan berbagai ritual gemblengan/ pelatihan kanuragan/ tenaga dalam/ kesaktian.ANUGERAH AGUNG ULTIMATE SUCCES & WEALTH SUPER POWER ini merupakan solusi terbaik bagi siapapun yang jenuh/ bosan dengan pencarian/ pengembaraan batin dan jati dirinya melalui berbagai ritual kesaktian/ kanuragan, dll, tapi batin ternyata tetap masih bingung, resah, kering. Mereka bingung dengan jati dirinya dan tujuan hidupnya.

ANUGERAH AGUNG ULTIMATE SUCCES & WEALTH SUPER POWER : MENGUAK RAHSIA HAKIKAT KESEDARAN INSAN

ANUGERAH AGUNG ULTIMATE SUCCES & WEALTH SUPER POWER adalah fenomena spiritual tinggi yang melampaui sekadar pelatihan kanuragan atau tenaga dalam. Spiritualiti jauh lebih tinggi dari pada kekebalan (dari senjata tajam semisal kebal tetak/ sayat/ tusuk, atau kebal tembak, dll). ANUGERAH AGUNG ULTIMATE SUCCES & WEALTH SUPER POWER adalah pelatihan spiritual best of the best (BOB), yang di dalamnya telah teracik/ terangkum (gabungan) Pelatihan Kecerdasan Intelektual, Emosional dan Spiritual plus Pelatihan Management Jati Diri plus Pelatihan Pembukaan Alam KesedaranANUGERAH AGUNG ULTIMATE SUCCES & WEALTH SUPER POWER menguak tabir rahsia Hakikat Kesedaran Insan, dan merupakan landasan terbaik seseorang untuk menemukan jati diri, kesedaran/  lahiah peribadi, meningkatkan derajat, stesen spiritual dan upaya tercanggih untuk Taqarruban IllallahANUGERAH AGUNG ULTIMATE SUCCES & WEALTH SUPER POWER jauh lebih baik dan mulia dari sekadar seseorang ingin  menguasai hipnotisme atau meraga sukma atau gendam/ pengasihan atau terbuka indera ke-6 atau terawangan dan atau menguasai berbagai kesaktian/ kanuragan lain.

ANUGERAH AGUNG ULTIMATE SUCCES & WEALTH SUPER POWER : KUNCI AKTIFKAN GELOMBANG ALPHA-THETA & OTAK KANAN

ANUGERAH AGUNG ULTIMATE SUCCES & WEALTH SUPER POWER memfokuskan pendalaman dan praktikal optimalisasi daya/ energi GELOMBANG ALPHA-THETA. Getaran ALPHA-THETA adalah spektrum getaran otak dalam frekuensi 7 – 14 Cps(cycles per second), jauh lebih baik dari pada gelombang Beta (> 14 cps), gelombang Theta (4-7 cps) dan gelombang Delta(< 4cps). Gelombang ALPHA-THETA merupakan wilayah KESEDARAN MEDITATIFbersifat Ilahiatiksangat kuat mengakses ke Kesedaran Nalar Tertinggi (Tuhan), membuka rahsia lapis-lapis kesedaran batin, jernih menangkap getaran Ilahiah, memfokuskan konsentrasi jiwa ke God Spot, jembatan “ajaib” yang menghubungkan antara 3 kecerdasan (Intelektual, Emosional dan Spiritual), dan yang terhebat, Gelombang ALPHA-THETA sangat erat berkait dengan rahsia kerja OTAK KANAN (Right Brain).

ANUGERAH AGUNG ULTIMATE SUCCES & WEALTH SUPER POWER: MENJADI “SAKTI MANDRAGUNA” KERANA “ENERGI ILAHI”

Hampir seluruh ORANG SUKSES di seluruh dunia, dari zaman lampau hingga era kini, adalah orang-orang yang telah memanfaatkan rahsia GELOMBANG ALPHA-THETA dan OTAK KANAN (Right Brain) tersebut. Ilmuwan-ilmuwan besar sekaliber Enstein, Isaac Newton, Achimides, Iqbal, Ibnu Sina, Thomas Alfa Edison, Gandhi, Soekarno, dll, adalah insan-insan yang sangat aktif daya gelombang ALPHA-THETA-nya. Para tokoh besar dunia tersebut, benar-benar telah mengaktifkan kemampuan  OTAK KANAN-nya. Mereka menyakini bahawa seluruh keistimewaan yang dimilikinya adalah berkat energi Ilahi yang diakses melalui kesedaran psikik/ spiritual dan SUPERNORMAL-nya (BUKAN “paranormal”) di arena/ wilayah gelombang ALPHA-THETA dan rahsia OTAK KANAN.Gelombang ALPHA-THETA bekerja di para tokoh/ ilmuwan dunia, dalam aktiviti mereka menerima ILHAM dari Tuhan. ILHAM tersebut tersebar menjadi AJARAN, ILHAM ke para  ilmuwan besar dunia tersebut, melahirkan TEORI-TEORI BESAR, seperti  E=MC2, Hukum Newton, Hukum Archimides, Dll. Dengan ANUGERAH AGUNG ULTIMATE SUCCES & WEALTH SUPER POWER, siapapun dapat menjadi “sakti mandraguna” oleh daya “energi Ilahi”.

ANUGERAH AGUNG ULTIMATE SUCCES & WEALTH SUPER POWER: RAIH GETARAN ILHAM UNTUK SUKSES & BERKAH

GELOMBANG ALPHA-THETA  dan OTAK KANAN tidak bekerja sebatas kerja OTAK (intelektual), yang bersifat teknik-fiziksemata. Getaran Gelombang ALPHA-THETA bekerja di alam meditatif, kesedaran “bawah sedar” dan wilayah kesedaran SUPERNORMAL (bukan paranormal). Kemampuan otak/ intelektual sungguh amat terbatas dan bersifat membodohi dan menyesatkan. Kerja otak sering terbalut oleh berbagai fatamorgana, sulit mencapai/ menemukan kehakikianHakikat (kesejatian) segala sesuatu HANYA dapat ditemukan melalui getaran ilhamiah, ilahiatikdan alam kesedaran kosmik yang dihembuskan Tuhan ke SANUBARI/ JIWA/ BATIN, bukan ke OTAK  (kecerdasan intelektual) seseorang. Getaran ilham, Ilahiatik dan alam kesedaran kosmik itu berada di GETARAN GELOMBANG ALPHA-THETA dan di OTAK KANAN.

ANUGERAH AGUNG ULTIMATE SUCCES & WEALTH SUPER POWER: 1001 MANFAAT/ KHASIAT LUAR BIASA

Tubuh manusia adalah medan energi bioelektromagnetik yang super canggih. Manusia adalah makhluk cahaya ,yang di dalamnya tersusun sistem-sistem rahsia hebat, yang bila telah diketahui KUNCI-KUNCINYA, manusia mampu mengolahnya untuk meraih berbagai KEISTIMEWAAN SUPERNORMAL untuk RAIH SUKSES dalam KARIER, SOSIAL, FINANSIAL, BISNES, PEKERJAAN, DLL. Manusia memiliki LAPIS-LAPIS JIWA dan KECERDASAN INTELEKTUAL, EMOSIONAL, SPIRITUAL, bahkan KECERDASAN JIWA. Manusia harus mengenal/ memahami Conscius Mind, Supra-Conscious Mind dan Right Brain (Rahsia Otak Kanan) agar dapat  mendayagunakannya, untuk mendapatkan berbagai KEAJAIBAN INTELEKTUAL/ EMOSIONAL/ SPIRITUAL/ JIWA, sehingga tercapailah berbagai keinginan/ harapan/ cita-cita untuk hidup  sukses di bidang karier, pekerjaan, bisnes, kewangan, karisma, wibawa, percaya diri, sosial/ dll. Wilayah GELOMBANG ALPHA-THETA (frekuensi 7-14 cps & 4-7 cps) harus digali melalui metode meditatif dan “penyatuan” tubuh cahaya (spiritual) dengan CAHAYA KEBENARAN TERTINGGI, untuk teraihnya HAKIKAT KESEDARAN INSAN. Dengan penggalian tersebut, akan terkuak rahsia kesedaran diri dan akan memunculkan berbagai keajaiban, keistimewaan, kelebihan dan kesedaran super lain yang lama terpendam dalam diri manusia. Dengan itu, manusia dapat mengarahkan potensi kesedaran super-nya untuk MERAIH SUKSES HIDUP, yakni hidup bahagia, hidup kaya harta dan kaya hati, dicintai/ disayang siapapun, peka jiwa dalam berkomunikasi dengan orang lain (kasyaf), tajam intuisi dalam bisnes/ marketing/ karier/ pekerjaan/ Kewangan/ komunikasi/ dll. Atau, dengan upaya penggalian berbagai kemampuan-positif-diri yang terpendam, melalui ANUGERAH AGUNG ULTIMATE SUCCES & WEALTH SUPER POWER ini, kita akan mendapatkan manfaat-manfaat, antara lain :

 • Tercapai cita-cita/ harapan/ keinginan peribadi.
 • Membangun jati diri yang lemah/ rapuh agar memiliki keperibadian kuat.
 • Management stres/ depresi dan pengubatan berbagai penyakit.
 • Membuang stres/ depresi untuk diubah menjadi daya kreatif.
 • Menyeimbangkan energi batin untuk memacu kreativiti.
 • Tercapai ketenangan/ ketenteraman/ kebersihan batin.
 • Membangkitkan kesedaran SUPERNORMAL peribadi.
 • Membentuk peribadi yang kharismatik dan berwibawa.
 • Memperkuat peribadi untuk percaya diri (PD).
 • Menggali bakat dan kemampuan terpendam.
 • Membangkitkan daya batin (kasyaf) dan daya spiritual diri.
 • Membuka kemampuan terpendam otak kanan (Right Brain).
 • Memperkuat tali cahaya untuk berkomunikasi dengan Tuhan.
 • Bersihkan hati dan jiwa dari noktah-noktah hitam (sumber kacaunya hidup).
 • Tingkatkan Kecerdasan Emosional dan Spiritual untuk raih sukses dibidang sosial, finansial, kesihatan, pekerjaan,dll.

ANUGERAH AGUNG ULTIMATE SUCCES & WEALTH SUPER POWER: KUNCI UNTUK MENJADI “SUPERNORMAL” BUKAN PARANORMAL

ANUGERAH AGUNG ULTIMATE SUCCES & WEALTH SUPER POWER ini BUKAN pelatihan tenaga dalam, tapi jauh di atasnya. Sebab kesedaran spiritual/ jiwa, jauh lebih tinggi dari pada tenaga dalam/ kanuragan. Tujuan ANUGERAH AGUNG ULTIMATE SUCCES & WEALTH SUPER POWER BUKAN mencetak seseorang menjadi PARANORMAL sebab, paranormal sering dikaitkan dengan perdukunan. Kami bukan paranormal, apalagi dukunANUGERAH AGUNG ULTIMATE SUCCES & WEALTH SUPER POWER bertujuan menggali KESEDARAN SUPERNORMAL yang setiap manusia memilikinya, namun terpendam dalam. Dengan penggalian, kesedaran supernormal (kecerdasan emosional, spiritual dan jiwa), seseorang dapat diarahkan memiliki KESEDARAN SUPERNYA untuk meraih sukses dan mendapatkan keajaiban/ keistimewaan dalamkarier, pekerjaan, bisnes, usaha, kewangan, sosial, dll.  ANUGERAH AGUNG ULTIMATE SUCCES & WEALTH SUPER POWER diarahkan agar peserta MENGENAL jati dirinya. Bila jati diri dikelola dengan baik, seseorang akan faham dengantujuan/ visi hidupnya. Dalam ANUGERAH AGUNG ULTIMATE SUCCES & WEALTH SUPER POWER, peserta langsungMERASAKAN sensasi atau efek spiritual atas kesedaran peribadinya, terutama dalam penyelarasan. Sensasi/ efek tersebut dapat berupa :

 • Getaran hebat tubuh (secara automatik)
 • Spontan menangis sejadi-jadinya (tanpa dibuat-buat)
 • Tubuh terpelanting (mengikuti hukum gerak alam universal)
 • Kesedaran jiwa seakan masuk ke “alam kesedaran lain”
 • Dan berbagai sensasi/ efek spiritual lain yang masing-masing peserta berbeza dalam merasakannya.

Sensasi/ efek spiritual tersebut, bukan akibat/ gangguan jin atau efek klenik, melainkan akibat dari proses pelepasan energi-energi kotor/ negative,benturan bioelektrik dalam tubuh, pembuangan energi hitam tubuh rohani, pelepasan lapis-lapis energi eterik yang tak bermanfaat, dll.

“ANUGERAH AGUNG ULTIMATE SUCCES & WEALTH SUPER POWER” : WAJIB DIIKUTI SIAPA SAJA

ANUGERAH AGUNG ULTIMATE SUCCES & WEALTH SUPER POWER ini sebaiknya wajib diikuti siapapun yang haus kesedaran spiritual, untuk MEMASTIKAN MISI DAN VISI HIDUPNYA plus untuk lebih mengenal Tuhan. ANUGERAH AGUNG ULTIMATE SUCCES & WEALTH SUPER POWER ini-pun MEMASTIKAN seseorang untuk MERAIH SUKSES HIDUP. Sukses hidup di dunia (PEKERJAAN, KARIER, JABATAN, DLL), dan sukses nanti di akhirat (masuk syurga). Bila seseorang telah MENGUASAI GELOMBANG ALPHA-THETA dan OTAK KANAN-nya, maka seluruh pekerjaan dunia (bisnes, bekerja, meraih jabatan/ pangkat / kedudukan, melariskan dagangan, menghipnotis klien/ konsumen/ pelanggan, meningkatkan penjualan produk, mendapatkan pasangan hidup, mengendalikan orang lain, membaca hati/ fikiran orang, membuka indera ke-6/ mata ke-3, mendapatkan/ memprogram keturunan, dicintai atasan/ teman/ bawahan, menarik rezeki/ harta kekuatan dengan kekuatan jiwa, dll) menjadi SANGAT RINGAN. Berbagai PEKERJAAN DUNIAWI, seluruhnya diakses dengan kesedaran SUPERNORMAL melalui optimalisasi kerja GELOMBANG ALPHA-THETA dan OTAK KANAN.

BERSEGERALAH MENGIKUTI “ANUGERAH AGUNG ULTIMATE SUCCES & WEALTH SUPER POWER”

Dengan demikian, kami mengundangi para pelajar, mahasiswa, ibu rumah tangga, Pengarah, eksekutif bisnes, tenaga/ staf pejabat, sekretari, tenaga marketing, salesmen/ salesgirl, pejabat, usahawan, pengacara,pembaca berita, aktor/ artis, seniman, penyanyi, dai/ juru dakwah, tokoh masyarakat, dan siapapun, untuk mengikuti ANUGERAH AGUNG ULTIMATE SUCCES & WEALTH SUPER POWER ini. ANUGERAH AGUNG ULTIMATE SUCCES & WEALTH SUPER POWER ini diformulasikan/ dirumuskan oleh Dr.Mohamad Rizal Bin Rosdi Ph.D alias Ki Ageng Sapu Jagad: Pendiri/ Guru Besar Perguruan Haq Anugerah Agung. ANUGERAH AGUNG ULTIMATE SUCCES & WEALTH SUPER POWER dilaksanakan dengan sistem Pelatihan 1 (satu) Hari atau ½ Hari, bahkan dapat dilaksanakan hanya beberapa jam, melihat situasi/ keadaan/ keperluan yang ada dan berdasarkan permintaan/ kesepakatan dengan tamu/ klien/ murid.

“PENGISIAN” atau gemblengan akan dipandu langsung oleh Pendiri/ Guru Besar Perguruan Haq Anugerah Agung,Dr.Mohamad Rizal Bin Rosdi Ph.D.

BAGAIMANA UNTUK MERAIH SUKSES DAN KAYA-RAYA?

Setiap manusia tentu ingin sukses dan hidup berbahagia, kerana sukses dan hidup sejahtera adalah hak asasi manusia. Namun faktanya tidak semua manusia mampu meraihnya.Seakan ada sebuah tembok pembatas antara diri kita dan cita-cita kita. Ini adalah tembok ilusi yang mencengkam manusia untuk tidak mampu melepaskan diri dari penjara/kurungan dan keterpurukan nasibnya. Keadaan yang serba terbatas, minimumnya aset dan kompetensi diri,serta keadaan makro yang tidak berpihak pada diri bagaikan serangan saranan minda negatif yang terus menerus merapuhkan pertahanan daya mental kita. Sehingga akhirnya kita bertekuk lutut dan menyerah pada nasib.

Ooopss, tunggu dulu…. Jangan terburu-buru menyerah kalah. Bila sukses yang kita bincangkan adalah hak asasi. Maka sudah tentu setiap manusia berhak untuk meraihnya. Dan sudah tentu setiap manusia sudah di bekali oleh Tuhan alat-alat yang cukup untuk mencapainya. Dunia boleh tidak berpihak pada kita, namun jangan jadi manusia yang tidak berpihak pada diri sendiri.

Kita tidak akan kalah, selama kita tidak menerima kegagalan hidup sebagai suatu kekalahan. Kegagalan hidup kita hari ini, adalah sebuah pelajaran bagi kita mengenai sebuah jalan salah yang berbuah kegagalan. Yang tidak akan lagi kita lalui di masa kini dan masa mendatang.

Jangan jadikan kegagalan kita di hari kemarin sebagai penjara mental bagi kita. Penjara yang umum kita kenal adalah tempat untuk mengurung seseorang, untuk periode waktu tertentu, yang telah berbuat kesalahan atau kejahatan. Selama seseorang berada di penjara maka ia kehilangan kebebasan dan sebahagian hak-haknya sebagai warga negara.

Narapidana menjalani hidup yang monoton dan terisolasi dari dunia luar sampai masa hukumannya habis.Penjara mental menjalankan fungsi yang sama. Namun sangat banyak orang yang secara sedar atau tidak sedar telah memasukkan diri mereka ke penjara yang tidak kasat mata, yang lebih mengerikan, dan dapat mengurung dirivmereka seumur hidup. Satu-satunya cara untuk keluar dari penjara mental adalah dengan secara sedar menelaah setiap kepercayaan yang dipegang seseorang. Tidak ada kepercayaan yang baik atau buruk. Yang ada adalah kepercayaan yang mendukung dan menghambat.

Kepercayaan seseorang mengendalikan cara berfikir, sikap, perilaku, bagaimana ia menggunakan waktunya, siapa kawannya, buku apa yang ia baca, gaya hidup, penghasilan/pendapatan ekonomi, dan masih banyak aspek lain.

Apapun keadaan nasib yang kita alami, itu hanyalah buah atau pancaran dari alam vibrasi quanta yang berada di dalam diri kita, iaitu keadaan hati dan fikiran kita. Oleh kerana itu ketika mental block telah berhasil diatasi maka fikiran mampu bekerja dengan ”daya” maksimum dan tanpa batasan. Dengan demikian The Law of Attraction dapat diarahkan untuk bekerja secara maksimum dalam membantu kita menarik hal-hal yang kita inginkan.

Fikiran mempunyai vibrasi. Dan apapun yang kita fikirkan akan dikirim ke semesta alam dalam bentuk signal/isyarat yang akan menarik segala sesuatu yang sejalan dengan vibrasi fikiran kita. Likes attract likes. Dengan memahami hal ini maka apapun yang terjadi dalam hidup kita baik yang positif dan negatif adalah akibat dari hasil kerja LOA yang diaktifkan dan diarahkan oleh fikiran kita. Ini adalah hukum Alam atau sunnatullah.

“Barang siapa berbuat kebaikan maka (hasilnya) untuk dirinya sendiri. Dan barang siapa berbuat kejahatan maka (akibatnya) untuk dirinya sendiri. Dan Tuhanmu sekali-kali tidaklah menganiaya hamba-hamba-Nya” (Q. S Fushilat(41): 46)

Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa Sallam bersabda : “Allah azza wa jalla berfirman,’Aku berada pada persangkaan hamba-KU kepada KU. Maka hendaklah dia membuat persangkaan kepada-KU menurut kehendaknya.”

Batas itu adalah pemisah antara satu wilayah dengan wilayah lainnya. Untuk menyebrang perbatasan diperlukan izin dan prosedur khusus, tidak mudah memang. Meskipun globalisasi terus merambah semua sektor kehidupan, namun batas-batas tetap wujud, sulit dihapus. Umat manusia memang ada kecenderungan untuk saling membatasi diri.

Setiap individu manusia memang membentuk batas-batasnya sendiri, bahkan ada yang secara berlebihan. Bayangkan menjalani kehidupan dengan batas-batas fiktif yang terus dibentuk, begitu mundur, sulit bernafas, susah berkembang. Konsekuensinya ruang gerak dan ruang hidup makin menyempit, sulit berkomunikasi, sulit berekspresi,hanya jalan di tempat, bahkan menyusut.

Pembatasan diri disebabkan cara berfikir yang negative,pesimis dan skeptis. Sumber segala keterpurukan memang dari cara dan proses berfikir. Cubalah berfikir indah maka hidup akan berasa indah. Cubalah berfikir horor maka hidup akan penuh dengan horor. Begitu pula, jika berfikiran sempit maka hidup pun akan menjadi sempit. Ya, dari proses dan cara berfikir tertentu akan terbentuk sikap tertentu, lalu kebiasaan tertentu, karakter tertentu dan nasib tertentu.

Bagaimana keadaan kehidupan kita sekarang, tidak lain merupakan akumulasi proses dan cara berfikir.Mengubah kehidupan adalah beralih nasib, dari nasib X berubah menjadi nasib Y. Di antara kedua macam nasib itu tentu ada batas yang harus ditembus. Kemampuan menembus batas nasib sangat ditentukan oleh kekuatan mengubah cara berfikir. Kalau fikiran berkata “ya” maka proses menembus menjadi lebih mudah, sebaliknya kalau fikiran berkata “tidak” maka proses menembus nasib akan terasa sulit.

Setiap hari fikiran terus bekerja, siapapun pasti berfikir, meskipun entah apa yang difikirkannya. Sebagaimana setiap hari setiap orang selalu bernafas, bahkan setiap sepersekian saat proses pernafasan selalu berlangsung.

Begitu pula berfikir, setiap sepersekian saat proses per-fikir-an selalu terjadi. Menurut sebuah observasi, dalam 24 jam setiap orang menghasilkan 4.000 gagasan, mulai dari bangun tidur sampai tidur kembali, bahkan dalam tidur. Ya, ketika sedang tidur pulas pun proses berfikir tetap berlangsung.Luar biasa memang, setiap manusia dianugerahi organ otak, sehingga memiliki kemampuan berfikir. Kerana kemampuan itulah manusia dipercaya Tuhan Yang Maha Pencipta Alam Semesta (Allah SWT) sebagai pengelola (khalifah) di Planet Bumi. Jadi yang berhak memperbaiki kesejahteraan di Bumi adalah manusia, baik kesejahteraan diri sendiri, seluruh manusia, makhluk lain, bahkan Bumi itu sendiri. Begitu berat tugas manusia,iaitu sebagai pengelola Bumi. Dengan demikian cara berfikirnya harus sebesar misi dan visinya. Tugas manusia begitu mulia,mempertahankan kelangsungan Planet Bumi.

Dalam realisasinya banyak manusia yang tidak memahami visi dan misi dari proses penciptaannya. Berjuta-juta manusia terpuruk kerana keliru dalam berfikir. Setiap manusia dilengkapi organ otak, tetapi banyak yang tidak tahu cara menggunakannya. Potensi otak yang digunakan kebanyakan manusia sangat rendah, dan hanya sedikit saja yang melampaui 5 persen. Dengan kata lain, sekitar 95 persen dari otak kebanyakan manusia masih menganggur.

Hal itulah yang menyebabkan beberapa wilayah di Planet Bumi terpuruk, kerana secara individu manusianya “bermasalah” dengan dirinya sendiri, dan secara kolektif “bermasalah” dengan kelompoknya sendiri. Manusia memang cenderung berkelompok dalam satuan yang kecil sampai besar, satuan yang besar adalah negara. Banyak negara yang terpuruk kerana secara kolektif manusia di dalamnya tidak boleh menembus batas nasib, secara kolektif tidak boleh mengubah cara berfikir. Untuk mereformasi cara berfikir kolektif memang diperlukan pemimpin yang mumpuni yang menjadi teladan dan ikutan.

Menembus batas nasib manusia, baik secara individu atau kolektif harus dimulai dengan mengubah cara berfikir.

Aspek pendidikan menjadi penting untuk mengubah cara berfikir secara kolektif . Bagaimanapun, penyebab utama dari banyaknya negara yang terpuruk ialah kegagalan sistem pendidikan. Pendidikan harus dimulai dengan upaya penekanan bagaimana cara menggunakan otak dan bagaimana proses berfikir yang baik dan benar.

Manusia adalah makhluk Tuhan yang penuh keterbatasan. Secara fizik, spesies homo sapiens lebih lemah daripada beberapa spesies haiwan terutama predator. Andaikata manusia berkelahi tangan kosong tanpa senjata melawan harimau atau beruang misalnya, kemungkinan manusia yang menang hampir mustahil.

Oleh kerana itulah, di kem-kem pelatihan tentera apalagi pasukan khususnya, anggotanya digasak / dilatih hingga sampai ke batas-batas fiziknya. Dengan begitu mereka menjadi lebih kuat daripada kebanyakan manusia lainnya.

Dalam hidup, bagi kita yang bukan anggota tentera, kerapkali latihan seperti di kem itu tidak kita lakukan. Padahal, sejatinya hidup membawa kita lebih dahsyat daripada itu. Batas-batas yang harus ditaklukkan bukan semata batas fizik semata, melainkan juga batas mental yang lebih sulit.

Mental atau biasa juga disebut sebagai pola fikir (mindset) oleh motivator, merupakan suatu keadaan kejiwaan yang menjangka suatu kejadian tertentu. Di sini manusia berupaya senantiasa membuat mentalnya selalu dalam keadaan terbaik. Keletihan mental tentu mengakibatkan gangguan kejiwaan. Hal ini boleh terjadi sebagai akibat stress yang kemudian berlanjutan ke depresi.

Penembusan batas-batas inilah kunci kesuksesan manusia dalam mengharungi hidup. Hanya mereka yang mampu menembus keterbatasan sebagai manusia saja yang menjadi pemenang.

Banyak batas yang dapat ditembus dari berbagai sisi. Sebagai contoh, mereka yang menembus batas spiritual dan religiusnya akan memasuki dimensi baru sebagai seorang memiliki karomah. Ia memiliki kemampuan yang terhitung sebagai di luar akal seperti memindahkan hujan bahkan berjalan di atas air. Seorang yang menembus batas kemampuan otot kakinya untuk berlari akan menjadi atlet yang memecahkan rekod kecepatan berlari.

Mereka yang mampu mengalahkan batas sempadan menawarkan sesuatu kepada orang lain dengan risiko ditolak akan menjadi saudagar atau pengusaha sukses.

Itulah bezanya manusia dengan haiwan. Meski kuat, harimau tidak akan tertarik untuk terbang seperti helang.Sementara manusia yang melihat burung berkemampuan terbang pun tergerak ingin terbang. Kerana itulah kita dikurniakan akalbudi untuk menembus keterbatasan kita sebagai manusia.

Di waktu ketika berupaya menembus batas itulah, pasti akan ada halangan yang muncul. Dan jelas itu tidak akan pernah ringan. Seperti yang selalu menjadi slogan yang diteriakkan dengan bentakan oleh instruktur di kem  pelatihan tentera: “hari yang ringan adalah kelmarin!” Jadi, jangan harap rintangan hari ini akan makin mudah. Setiap manusia yang telah bertekad menembus batas pasti menyedari beratnya rintangan. Namun seperti juga pelatihan tentera pasti akan berakhir dengan pelantikan sebagai anggota, demikian pula dengan perjuangan dalam hidup.

Penembusan batas akan menjadi manis apabila kita terus hingga melalui batas itu dan menyedari betapa indahnya dunia di balik batas itu. Seperti halnya dialami siapa pun yang pernah naik gunung, keletihan ketika mendaki hilang berganti kepuasan saat ketika menikmati keindahan pemandangan dari puncak. Itulah batas gunung yang ditembus.

Maka, jadilah manusia yang selalu berupaya menembus batas. Tercapainya satu puncak gunung seharusnya tidak membuat kita berhenti mendaki. Kerana batas itu ada di mana-mana.

Sekali kita merasa puas, maka batas tak lagi kita tembus. Ada sebuah jurang baru lagi terbentuk di depan kehidupan kita saat kita berhenti menembus batas.Jangan pernah lelah menembus batas. Kerana kita manusia dianugerahi kemampuan untuk menembusnya!

Mengendalikan Kekuatan Fikiran

Manusia memiliki 2 unsur didalam diri yang berperanan dalam kehidupannya iaitu unsur fizik dan non fizik.Unsur fizik adalah tubuh anda beserta semua panca inderanya, sedangkan unsur non fizik adalah fikiran anda. Keduanya memiliki peranan yang berbeza namun berada di dalam satu bentuk iaitu diri anda. Keduanya tidak dapat berdiri sendiri sehingga saling bergantung. Seperti halnya tubuh tidak akan dapat menjalankan fungsinya tanpa adanya fikiran, begitu juga fikiran tidak dapat terwujud tanpa dibantu oleh tubuh sebagai pelaksananya.

Cara Fikiran Bekerja

Anda mungkin tidak menyedari bahawa segala sesuatu yang terjadi atas diri anda adalah hasil dari apa yang ada di fikiran anda. Tubuh anda hanyalah menjalankan perintah dari fikiran yang kemudian akan direspon oleh alam semesta dengan feedback yang sama. Jika anda melakukan sesuatu yang positif, alam semesta akan memberikan feedback yang positif pula. Jika anda melakukan sesuatu yang negatif, maka alam semesta juga akan memberikan feedback yang negatif. Pertanyaannya adalah bagaimana anda mampu melakukan sesuatu yang positif jika perintah yang keluar dari fikiran anda adalah negatif. Tidak mungkin bukan?

Dengan kata lain, fikiranlah yang menguasai tubuh.Saya yakin anda pasti tahu permainan Tetris. Fikiran manusia sama seperti permainan tersebut. Setiap input yang dimasukkan kedalamnya akan membentuk sebuah lapisan yang akan menumpuk terus menerus.

Lapisan yang sama akan saling tarik menarik dan akan berkumpul menjadi satu kelompok lapisan. Lapisan lapisan yang berasal dari input yang negatif akan membentuk kelompok lapisan negatif. Sedangkan lapisan lapisan yang berasal dari input yang positif akan membentuk kelompok lapisan positif. Setiap input baru yang masuk kedalam fikiran akan makin memperkuat masing-masing kelompok lapisan tersebut sesuai dengan jenisnya.

Beberapa input yang membentuk lapisan positif adalah rasa simpati, kebahagiaan, belas kasih, keikhlasan, rasa percaya diri, optimis, keyakinan, konsentrasi. Beberapa input yang membentuk lapisan negatif adalah kemarahan, kebencian, ketakutan, kekhuatiran, kesombongan, iri hati, keegoisan,Keputus-asaan, mengasihani diri sendiri, rasa bersalah, pesimis,rendah hati.

Jadi, sekarang dapatkah anda bayangkan bahawa jika anda terlalu banyak memasukkan input negatif ke dalam fikiran, maka kelompok lapisan negatif itulah yang akan mendominasi fikiran anda. Dan kerana jenisnya sama, tanpa disedari anda juga sedang menarik semua energi negatif dari alam semesta kedalam diri anda.

Oleh sebab itu, janganlah hairan jika kemudian kehidupan anda hanya berisi masalah, rintangan, hambatan dan kegagalan. Jadi tugas anda adalah memastikan bahawa yang masuk kedalam fikiran anda hanyalah hal hal yang positif. Bahkan lebih jauh lagi anda perlu memasukkan hal-hal yang optimis ke dalam fikiran anda.

Dengan fikiran dan cara pandang yang optimis, segala hal yang anda lakukan akan anda kerjakan dengan positif dan penuh percaya diri. Alhasil, seluruh alam semesta pun akan mendukung anda untuk mewujudkannya. Tanpa sedar, anda sedang menarik semua energi positif yang ada diluar kedalam diri anda.Kalau sudah demikian, keberhasilan dan kesuksesan bukanlah suatu hal yang mustahil.

Menjadi Majikan Dari Fikiran Anda Sendiri

Fikiran manusia sangatlah rapuh dan mudah goyah. Kalau diibaratkan, fikiran kita seperti nyala api lilin ditengah-tengah hembusan angin yang datang dari berbagai arah. Tugas kita adalah menjaga agar nyala api lilin tersebut tidak goyah oleh hembusan angin. Oleh kerana itu, fikiran haruslah diperkuat. Memperkuatnya iaitu dengan cara memasukkan hanya hal-hal yang positif secara terus menerus. Seperti halnya tubuh memerlukan makanan yang bergizi agar dapat tumbuh sihat, begitu juga fikiran memerlukan hal-hal yang positif sebagai makanannya supaya boleh berfungsi dengan baik dan bermanfaat bagi diri anda. Di sisi lain,seperti halnya racun akan membuat tubuh lemah dan tak bertenaga, begitu juga hal-hal negatif akan membuat fikiran anda menjadi lemah dan tidak dapat memberikan solusi yang baik.

Fikiran yang kuat akan mudah untuk dikendalikan. Seekor harimau yang belum dijinakkan akan menjadi buas,menggigit dan hanya memberikan masalah bagi tuannya. Namun jika sudah dijinakkan, dia tidak hanya akan menjadi harimau penurut tetapi juga berguna untuk membantu dan melindungi tuannya. Begitu juga dengan fikiran, jika anda tidak dapat menjinakkannya maka anda lah yang akan dikendalikannya dan dia hanya akan memberi anda masalah. Namun jika anda sudah dapat menjinakkan dan mengendalikannya, maka fikiran anda akan membantu menyelesaikan berbagai masalah yang anda hadapi.

Memprogram Ulang Fikiran

Jika anda sudah mengetahui bahawa apa yang anda masukkan di dalam fikiran anda dapat terjadi, bukankah anda ingin memasukkan sesuatu yang ingin anda capai kedalam fikiran anda supaya dapat benar-benar terwujud?

Jangan pernah meremehkan kekuatan fikiran anda. Jika anda ketika ini tengah depresi dan menganggap diri anda adalah orang yang gagal, hati-hatilah kerana fikiran anda akan mewujudkannya menjadi kenyataan.

Jika anda pada ketika ini merasa bahawa nasib anda sudah berakhir dan anda tidak boleh keluar dari masalah yang dihadapi, hati-hatilah kerana itulah yang akan terjadi pada diri anda. Ubahlah cara anda melihat sesuatu.Tanamkanlah bahawa selalu ada sisi positif dalam setiap kejadian, dan gunakanlah sisi itu. Thomas Alva Edison harus mencuba berkali-kali sampai akhirnya dia berhasil menciptakan lampu. Namun dia tidak pernah mengatakan bahawa dia gagal. Dia selalu mengatakan : “I have not failed. I’ve just found 10.000 ways that won’t work.” Saya tidak gagal tetapi justeru menemukan 10.000 cara yang tidak benar.

Saya menyarankan anda untuk memprogram ulang fikiran anda mulai dari sekarang. Katakan dan tanamkan di fikiran anda hal-hal yang ingin anda raih. Bayangkan anda telah berhasil melalui masalah yang sedang anda hadapi dan betapa anda merasakan kegembiraannya. Fikirkan hal-hal yang akan anda lakukan ketika semuanya telah ada di genggaman anda. Tanamkan di fikiran bahawa anda pada waktu ketika ini sedang menuju kesana dan akan berhasil. Bila perlu, anda boleh juga menyuarakannya dengan mulut anda sambil membayangkannya. Yang perlu diingat, gunakanlah bentuk kalimat yang positif. Misalnya, katakanlah “Saya adalah orang yang berjaya”. Jangan gunakan kalimat “Saya bukan orang yang gagal.”

Dengan memprogram ulang fikiran anda dengan hal-hal yang positif dan optimis, anda telah menggeser dominasi lapisan-lapisan negatif yang ada didalam fikiran anda. Kemudian, anda akan melihat dan merasakan begitu besar energi positif yang anda tarik disekeliling anda yang akan benar-benar mewujudkan apa yang ingin anda raih.

Anda pasti sudah sering mendengar hal ini, bahawa Titik Awal Sukses dan Kebahagiaan adalah ketika Anda memegang kawalan sepenuhnya atas hidup Anda! Yaa, Anda memang bertanggung jawab sepenuhnya atas kehidupan Anda sendiri. Anda bertanggung jawab 100% pada diri Anda! Semakin Anda merasa mengendalikan setiap bahagian hidup Anda, maka Anda menjadi semakin positif dan optimis. Semakin Anda menjadi positif dan optimis, maka Anda semakin mengaktifkan semua hukum dan prinsip mental dalam hidup Anda (iaitu apa yang Anda fikirkan dengan segenap perasaan emosi dan keyakinan penuh, pasti akan menjadi nyata),dan semakin banyak keberuntungan hidup yang akan Anda alami.

Prinsip Pengendalian adalah faktor keberuntungan yang vital bagi kehidupan Anda. Prinsip ini berdasarkan penelitian psikologi bertahun-tahun, yang mengatakan bahawa Anda merasa positif tentang diri Anda sampai pada tingkatan dimana Anda merasa mengendalikan kehidupan Anda sendiri; Anda merasa negatif tentang diri sendiri sampai pada tingkatan dimana Anda merasa tidak mengendalikan atau Anda dikendalikan oleh kekuatan eksternal atau orang lain.

Jadi… semakin Anda merasa bahawa Anda bertanggung jawab atas apa yang terjadi pada diri Anda, maka semakin besar kekuatan peribadi yang Anda rasakan, dan Anda menjadi semakin bahagia, semakin positif,energik, dan penuh dengan sasaran tujuan hidup Anda. Anda menjadi tuan rumah atas takdir Anda sendiri.

Namun jika Anda merasa bahawa hidup Anda dikendalikan oleh faktor eksternal seperti Bos Anda, hutang piutang,kesihatan, persahabatan, pendidikan dan semacamnya, maka Anda akan merasa lepas kawalan,merasa cemas, marah, dan faktor negatif lainnya. Pada gilirannya, Anda akan menyerang dan menyalahkan orang lain untuk masalah Anda. Anda akan menyalahkan orang-orang sukses dan iri dengan siapa pun yang lebih baik dari Anda.

Oleh kerana itu, ingatlah selalu bahawa Titik Awal Sukses dan Kebahagiaan adalah ketika Anda memegang kawalan atas hidup Anda! Mulailah dari yang paling mendasar, iaitu nilai-nilai dan keyakinan Anda yang paling dalam untuk merancang sasaran tujuan hidup Anda. Mulailah dari dalam dan semakin bergerak keluar.

Apa saja nilai-nilai Anda? Apa yang Anda yakini? Apa yang Anda pegang teguh? Dan, apa yang tidak Anda pegang teguh? Apakah Anda memercayai nilai-nilai cinta, kepedulian, belas kasihan, kemurahan hati, ketulusan, kejujuran dan kebenaran? Apakah Anda mempercayai nilai-nilai keunggulan peribadi, kreativiti,ekspresi diri, disiplin diri, pengembangan diri, persahabatan, mahupun nilai-nilai integriti dan kesuksesan?

Sekarang adalah kemampuan Anda menanyakan dan sekaligus menjawab pertanyaan itu untuk diri sendiri adalah titik awal pencapaian maksimum peribadi Anda. Jawapan Anda itu akan membuka potensi diri Anda, dan akan menentukan secara tepat, apa sesungguhnya yang Anda inginkan dalam kehidupan ini.

Inilah yang saya maksud dengan “permainan batin”, yang harus Anda kuasai untuk meraih sukses Anda.Permainan Batin, kerana semua itu dimulai dari dalam diri Anda lebih dulu, yang saya rasa sesuai jika saya sebut itu sebagai “dimulai dari batin” Anda, harusnya itu dapat Anda anggap sebagai sebuah permainan yang sangat menyenangkan, yang boleh membuat Anda merasakan semangat untuk memenangkannya, bukanmalah memberikan Anda sebuah beban yang berat. Segala bentuk permainan semestinya bersifat sangat menyenangkan, bukan malah memberatkan beban fikiran Anda…dan membuat Anda malah jadi stress.

Langkah selanjutnya, setelah Anda menentukan nilai-nilai Anda, maka cubalah untuk menciptakan visi peribadi Anda. Visi Anda adalah gambaran kehidupan ideal Anda di masa depan Anda. Ciptakanlah visi Anda dengan membayangkan bahawa Anda tidak memiliki batasan apa pun. Ciptakanlah suatu gambaran dengan banyak kemungkinan, tentang apa yang mungkin, dan bukan membiarkan diri Anda terjebak dengan apa yang sudah ada pada ketika itu. Kebanyakan orang melihat dunia dan bertanya mengapa? Saya melihat dunia dan bertanya, mengapa tidak?, tulis George Bernard Shaw, seorang penulis drama terkenal dari Inggeris.

Visi Anda merupakan Impian Anda! Dan, semestinya Anda punya keyakinan bahawa Anda mempunyai kemampuan untuk meraih impian Anda. Oleh kerana itu, Anda harus secara intens mempercayai diri sendiri dan bertekad melakukan apa pun yang diperlukan untuk memenuhi impian Anda. Dan… Impian Anda merupakan Sasaran hidup yang harus Anda raih. Sukses itu selaras dengan Sasaran! Mungkin Sasaran Bukan Satu-satunya alasan Sukses, namun Tidak mungkin Ada Sukses Tanpa Sasaran.

So… Cubalah Anda kuasai lebih dulu “permainan batin” dalam membuat gambaran masa depan yang sangat Anda inginkan, yang ideal menurut diri Anda. Gunakanlah kekuatan imaginasi kreatif Anda dalam menggambarkan impian Anda sesuai idaman hati Anda sedetail mungkin. Semakin sering Anda melakukan “permainan batin” ini secara baik, maka yang pada awalnya hanya ada di dunia dalam diri Anda sebagai sebuah imaginasi, akan segera berwujud menjadi kenyataan di dunia luar Anda…menjadi realiti sesuai dengan yang Anda inginkan.

Nasihat kuno para orang bijaksana dari Timur mengatakan bahawa segala perubahan dan segala bentuk yang ada merupakan ekspresi ruang dan waktu dari satu energi universal yang dikendalikan oleh hukum-hukum spiritual. Demikian juga fizik moden menganggap bahawa semua fenomena yang berhubungan dengan sensasi fizik merupakan hasil dari energi, dimana pada tingkat sub atom diatur oleh hukum kuantum fizik (Capra, 1975; Toben, 1975 dalam Russel, 1982).

Jika diterapkan pada perilaku manusia, maka idea tentang energi ini menjadi suatu konsep yang mensintesiskan pandangan tradisi spiritual Timur, fizik dan psikologi Barat (Russel, 1982).

Psikosintesis menurut Russel (1982) memahami manusia sebagai sebuah sistem energi. Semua tindakan,kesan, emosi dan fikiran pada dasarnya merupakan bentuk energi yang bervariasi. Jika seseorang memaknai perilakunya sebagai energi, maka kemungkinan untuk mengalami transformasi menjadi lebih nyata dan lebih hidup serta membuka berbagai pilihan ekspresi yang baru.

Sebuah pola perilaku atau sistem keyakinan atau reaksi emosi tertentu biasanya terlihat sulit untuk di ubah.Tetapi jika individu memasukkan unsur energi dalam setiap pola tersebut, maka pola-pola tersebut dapat diarahkan kembali. Misalnya saat seseorang berkata, “Beginilah kebiasaan reaksi marah saya” ini akan sulit untuk diarahkan. Tetapi jika mengubahnya menjadi, “Saya merasakan suatu energi: apakah saya akan mengekspresikannya dengan berteriak, atau mengatakan bahawa saya sedang marah, atau mencubit, atau menenangkan diri, atau membuat sesuatu, dan sebagainya”.

Menurut penulis, pada kalimat pertama dapat dirasakan, bahawa individu yang bersangkutan tidak memiliki kesedaran untuk mengubah atau mengarahkan ekspresi marahnya, cenderung menjalani kebiasaan yang sudah ada. Sedangkan pada pernyataan kedua, individu menyedari bahawa ekspresi marahnya sebagai sebuah energi dapat diarahkan dengan berbagai pilihan. Dengan kata lain, energi dapat menumbuhkan suatu kesedaran (awareness) tertentu. Kesedaran energi (energy awareness) ini akan membawa seseorang melebihi dari hanya sekadar melihat sesuatu yang kelihatan ke pemaknaan yang tidak terlihat (inner quality). Misalnya ada seseorang tersenyum dan menyapa.

Jika tanpa kesedaran energi, yang kelihatan adalah bahawa orang tersebut ramah. Tetapi jika dengan kesedaran energi, maka kualitinya boleh bermacam-macam, mungkin senyumnya menunjukkan ketulusan dan kehangatan, atau sopan dan formal atau bahkan senyum palsu. Selain itu, kesedaran energi juga menghantarkan seseorang menuju tingkat kesedaran yang lebih tinggi, membangkitkan intuisi, menampakkan inner quality yang baru atau perasaan terhadap kejadian yang akan datang. (Russel, 1982).

Lebih jelasnya bahawa kesedaran energi membantu seseorang untuk mengembangkan potensi-potensi untuk melakukan transformasi, memperhalus sensitiviti dan mengoptimumkan petunjuk dari dalam diri. Assagioli menambahkan bahawa tugas psikosintesis spiritual adalah memfasilitasi kemampuan untuk merasa dan menguasai tingkat-tingkat spektrum energi tersebut. Bahkan Assagioli berspekulasi bahawa kekuatan utama psikologi masa depan adalah psychoenergetics, yang menggunakan energi sebagai fokus utamanya. Gerard (dalam Russel, 1982) menjelaskan bahawa teori medan energi dalam psikologi integral mempunyai postulat bahawa kualiti kesedaran berhubungan dengan frekuensi energi di dalam atau di sekitar tubuh. Semakin tinggi frekuensi, maka kesedarannya semakin luas.

Semakin konkrit pengalaman seseorang berkenaan dengan sensasi fizik, emosi dan fikiran konkrit, maka frekuensinya semakin rendah. Semakin tinggi kesedaran, maka semakin tinggi frekuensinya (Golas dalam Russel, 1982). Russel (1982) menambahkan bahawa energi dari rasa takut atau benci memiliki frekuensi yang lebih rendah daripada energi cinta dan kebahagiaan. Psikosintesis memahami bahawa alam semesta merupakan satu energi yang terwujud dalam berbagai macam cara.

Manusia hidup dalam lautan energi dari beragam frekuensi yang saling berhubungan untuk menciptakan berbagai bentuk dan pola. Pemahaman ini sesuai dengan pendapat Einstein yang mengatakan bahawa keadaan (matter) dan energi adalah aspek yang dapat dipertukarkan dari realiti dasar yang sama. Segala sesuatu di alam semesta ini dapat direduksi dari energi menjadi medan-medan energi dan semuanya terkoneksi. Eksperimen berikutnya menunjukkan bahawa partikel-partikel yang terpisah di dalam ruang saling mengkomunikasikan informasi seketika. Selanjutnya Wolf (1985) menambahkan bahwa studi studi dalam bidang fizik quantum menunjukkan hasil yang meyakinkan bahawa keberadaan keadaan fizik, cahaya dan energi tidak dapat terlepas dari kesedaran manusia.

Hal ini membuktikan bahawa antara fizik dan psikologi boleh berhubungan. Bahawa energi secara umum terbagi menjadi dua iaitu energi besar dan energi kecil. Energi besar biasanya mengacu pada konsep Tuhan atau keyakinan, atau sesuatu yang bermakna besar bagi individu. Sedangkan energi kecil merupakan energi yang digerakkan dari wang, status, populariti dan semacamnya. Keduanya menurut Dr.Rizal akan mengarahkan pola perilaku dalam hidup seseorang. Seseorang yang diliputi energi besar misalnya Tuhan, cenderung akan berperilaku yang mengarahkan kepada Tuhan seperti menjalankan perintah dan menjauhi larangan-Nya, senantiasa berbuat baik dengan harapan diberi pahala dan masuk syurga, dan sebagainya.

Demikian juga individu yang digerakkan oleh energi kecil misalnya wang, maka segala perilakunya akan bertujuan untuk mendapatkan wang sebanyak-banyaknya tanpa memperdulikan cara mendapatkannya. Selain itu, Brennan (dalam Benjamin, 2005) berpendapat bahawa perhatian adalah sumber energi. Jadi, seseorang akan mendapatkan energi yang besar dengan memberikan perhatian pada orang lain. Semakin besar pemberian perhatian kepada orang lain, maka semakin besar energi yang didapat.

MEMBUKA PINTU RAHMAT DAN REZEKI

Apa saja Rahmat yang telah ditetapkan Allah bagi seseorang tidak ada satu kekuatan pun yang mampu mencegahnya, namun apa saja yang ditahan Allah dari seseorang tidak ada satu kekuatan pun yang mampu membukakannya selain Allah sendiri.Demikianlah yang dinyatakan Allah dalam surat Fathir ayat 2.

Banyak orang yang hidup dalam kesulitan , didera berbagai masalah. Tekanan ekonomi, hutang yang menumpuk, usaha bisnes yang mengalami kerugian.  Sudah berusaha kesana kemari, bekerja keras siang malam namun kehidupan belum juga berubah, nasib baik belum juga mahu singgah pada dirinya. Banyak diantara mereka yang berputus asa akhirnya mengambil jalan pintas dengan bunuh diri, atau melakukan perbuatan tercela seperti mencuri, merompak, menggadaikan Iman dan kehormatan dirinya demi mendapatkan kecukupan ekonomi dan kewangan/simpanan.

Kalaulah mereka mahu mendekatkan diri mereka pada Allah yang mengatur dan mengendalikan rezeki tentulah mereka tidak akan mengalami tekanan hidup yang berkepanjangan. Apa saja Rahmat yang dibukakan Allah bagi seseorang tidak ada satu kekuatanpun yang mampu merintanginya, namun  apa saja yang ditahan Allah dari seseorang tidak ada yang mampu membukakannya selain dari Allah.

Allah pasti menolong orang yang yakin dan percaya bahawa Allahlah yang melapangkan dan menyempitkan rezeki. Allah pasti menolong orang yang percaya dan yakin akan pertolongan Allah. Jangan ada keraguan didalam hati terhadap pertolongan Allah, orang yang meragukan pertolongan Allah , tidak akan mendapatkan pertolongan dariNya.

PROGRAM INI MEMPUNYAI DUA PERINGKAT IAITU:

TINGKATAN 1:

TINGKATAN RAJA ZON KAYA:

PROGRAM ANUGERAH AGUNG ULTIMATE SUCCES & WEALTH SUPER POWER (PROGRAM RAJA PAMUNGKAS ZON KAYA ANUGERAH AGUNG) MEMPUNYAI 37 KEILMUAN INTI KEKAYAAN YANG SANGAT DAHSYAT KEKUATANNYA.

TINGKATAN 2:

TINGKAT MAHARAJA ZON KAYA(TERTINGGI)

PROGRAM ANUGERAH AGUNG ULTIMATE SUCCES & WEALTH SUPER POWER (PROGRAM MAHARAJA PAMUNGKAS ZON KAYA ANUGERAH AGUNG) MEMPUNYAI 32 KEILMUAN INTI KEKAYAAN YANG TERSANGAT-SANGAT DAHSYAT KEKUATANNYA

PROGRAM RAJA PAMUNGKAS ZON KEKAYAAN AGUNG ANUGERAH AGUNG

(level/tahap/Tingkatan  1)

TINGKAT 1

PROGRAM ANUGERAH AGUNG ULTIMATE SUCCES & WEALTH SUPER POWER (PROGRAM RAJA PAMUNGKAS ZON KAYA ANUGERAH AGUNG) MEMPUNYAI 37 KEILMUAN INTI KEKAYAAN YANG SANGAT DAHSYAT KEKUATANNYA.


1. AMALAN RAJA PAMUNGKAS ZON KAYA ANUGERAH AGUNG TAHAP 1

Amalan Perkasa untuk kerezekian dan kekayaan yang sangat-sangat dahsyat warisan Waliyullah salah satu dari amalan tetap Dr.Mohamad Rizal Bin Rosdi Ph.D. Dan mempunyai kedudukan khusus, kerana secara peribadi diijazahkan oleh guru-guru kami untuk diamalkan dan jangan ditinggalkan amalan Agung ini. Mengandungi daya money magnet yang sangat berguna untuk menarik keberuntungan atau tuah yang luarbiasa,melancarkan karier, bisnes, usaha,rezeki dan kesuksesan).Mendatangkan rezeki dari alam ghaib.

Sangat bermanfaat dalam mendatangkan kekayaan,kemakmuran, kejayaan, kesuksesan dan keberhasilan. Mampu memberikan keberuntungan hidup yang tiada habisnya, melancarkan jalannya rezeki agar deras mengalir dari segala penjuru,mempercepat segala cita-cita kehidupan untuk mencapai kemuliaan sejati(karier,bisnes, usaha, pangkat, jabatan,harta,tahta dan mahkota).

Mampu memancarkan daya tarik spiritual yang begitu kuat sehingga dapat menimbulkan perasaan belas kasih dan sayang bagi siapa saja yang memandang.Bila dipancarkan secara khusus dapat mempengaruhi bathin dan fikiran orang yang dituju agar hilang kesedarannya dan menuruti semua keinginan anda sekaligus memiliki daya power pemikat,pesona karisma,penarik simpati dan kewibawaan yang sangat tinggi.

Mendatangkan kesuksesan dalam segala bidang kehidupan (karier, usaha, ekonomi,jodoh,rumahtangga dll),mengandungi daya kekuatan pamungkas yang sangat ampuh untuk mewujudkan segala hajat dan keinginan agar menjadi kenyataan, mampu mengubah segala kegagalan menjadi kesuksesan dan keberhasilan,mengangkat derajat kehidupan ke tempat yang tinggi dan terhormat,sangat sesuai bagi anda yang selama ini sudah kemana-mana mencari solusi tapi belum membuahkan hasil.Melalui media supernatural ini insya Allah segala permasalahan hidup anda dapat diselesaikan dengan cepat dan tepat.

Menghilangkan semua penghalang yang merintangi jalan menuju kesuksesan,yakni sifat boros,lebih besar pasak dari tiang,mudah tertipu,ditimpa masalah kewangan dsbnya sehingga rezeki dapat terkumpul dan tidak cepat habis.

2. ZON KEREZEKIAN AGUNG ANUGERAH AGUNG

Program Kursus Zon Kerezekian Agung yang diinformasikan dalam halaman website ini tidak ada hubungan sama sekali dengan istilah ilmu wang balik, penggandaan wang, wang di bawah sejadah, ilmu penarik rezeki anak cucu, MLM, online internet, dan sejenisnya. Program kursus transformasi zon kerezekian tidak lain adalah suatu method ikhtiar khusus yang dilakukan untuk dapat mengaktifkan special energi ( Spiritual Power of Bussiness Character Building ) hingga dapat membuka pintu-pintu rahmat Allah khusus yang ditujukan untuk meningkatkan taraf kemakmuran, kerezekian, keberuntungan, karier dan lain sebagainya.

Peminat Kursus Transformasi Zon Kerezekian Agung akan dibimbing mengenai:

Cara melakukan transformasi batin untuk membuka pintu rezeki dan keberuntungan dari berbagai penjuru arah mata angin melalui jalan usaha / bisnes halal / karier yang sedang dijalankan.

Akan diijazahkan Ilmu Money Magnet ( Inti Wang Kerezekian )versi ilmu hakikat yang berguna untuk memproses penyimpanan wang ( di mana saja ) sehingga wang simpanan akan menjadi berkah dan dapat menjadi sumber magnet wang luarbiasa bagi pemiliknya. Secara alami magnet wang akan menarik rezeki (wang) melalui jalan usaha halal / karier yang sedang dijalankan.

Cara melakukan transformasi batin untuk mengatasi saingan bisnes, santet bisnes, ataupun serangan dari orang-orang yang iri-dengki terhadap usaha / bisnes / karier yang sedang dijalankan.

Cara melakukan transformasi batin untuk berhubungan dan menyatukan antara hajat sang hamba ( do`a ) dan Kehendak Tuhan ( irodah Allah ) sehingga apa yang diinginkan si hamba adalah sesuatu yang sudah diredhai oleh Allah, dan apa yang dikehendaki Allah adalah sesuatu yang memang diinginkan si hamba sehingga terjadi keselarasan antara irodah Allah dan do`a sang hamba.

Cara mengakses energi untuk mengalirkan keberkahan hidup dalam setiap niat dan perbuatan sehingga mendapatkan ketenangan hidup dan menerima berbagai kebaikan-kebaikan dunia seumur hidup.

Siapapun anda yang mahu bekerja secara halal dapat mengikuti program kursus ini baik secara langsung mahupun jarak jauh.

3. ULTIMATE SUPER POWER OF ZIMA ANUGERAH AGUNG TAHAP 1

Program Universal Multi Spektro Biometacos -Unlimited Energetic Ultimate Power of Zima  Adjustment + Universal Energy Activated (UEA)+Inner Active (terbaru) +Pyracosmos Mind Power+ Quantum Bioenergi (Method Transformasi Menggapai Cahaya Nur Ilahi,Untuk Meraih Kesuksesan Dan Kekayaan Sejati, kearah Insan Cemerlang,Gemilang dan Terbilang Yang Sebenar.

ULTIMATE SUPER POWER OF ZIMA adalah Pertama & satu-satunya di Malaysia dan didunia Program Pemberdayaan diri terlengkap dan Terminal akhir segala solusi melalui  pembangkitan Potensi diri luarbiasa yang mengabungkan Terobosan Teknologi Metafizik melalui pendekatan spiritual tingkat tinggi yang diformulasikan secara khusus oleh Dr.Mohamad Rizal Bin Rosdi Ph.D

Manfaat umum pelatihan ULTIMATE SUPER POWER OF ZIMA ANUGERAH AGUNG:

 1. Meningkatkan penjualan, keuntungan dan kekayaan dengan cepat.
 2. Kemampuan mendeteksi keuntungan dalam bisnes yang sangat menguntungkan serta berbagai potensi hidup lainya.
 3. Menjadi magnet wang dan wang berebut masuk ke akaun bank / dompet anda.
 4. Cara cepat meningkatkan karier, jabatan, ataupun pendapatan.
 5. Meningkatkan daya tarik kewibawaan dan pengaruh untuk menundukan hati dan fikiran seseorang atau menarik konsumen atau pelanggan.
 6. Meningkatkan kualiti hidup, penyembuhan berbagai penyakit dan solusi berbagai masalah.
 7. Hubungan keluarga menjadi harmoni dan dekat dengan Tuhan.
 8. Meningkatkan kreativiti spiritual & sensitiviti batin sehingga mudah dalam mengatasi berbagai masalah usaha dan kesulitan-kesulitan hidup.

Proses Pembangkitan ULTIMATE SUPER POWER OF ZIMA ANUGERAH AGUNG:

 1. Proses pembangkitan Tanpa harus puasa, tahan nafas, jin, bawa azimat, dll yang memberatkan. Setelah pembangkitan, Selanjutnya akan berproses di dalam tubuh secara alamiah,Sunatullah dan Ilahiyah dengan penguncianULTIMATE SUPER POWER OF ZIMA ANUGERAH AGUNG yang dapat dikembangkan sesuai keperluan hajat setiap peserta.
 2. Pembangkitan dapat diproses secara langsung mahupun jarak jauh yang dilengkapi dengan petunjuk lengkap cara penggunaan.
 3. Dapat diikuti/dipelajari siapa saja yang berminat, baik Muslim / non-Muslim. Sangat sesuai untuk suri  rumah tangga, pengamal tenaga dalam,ahli pernafasan, guru-guru spiritual, pemimpin, ahli perniagaan, atau siapa saja yang menginginkan perubahan hidup yang lebih baik dan ketenangan serta kedekatan dengan Allah.

Merupakan  inti energi yang tersimpan dalam wadah spiritual yang dimiliki setiap individu manusia secara alami. Melalui proses penyatuan mikro dan makro alam semesta sehingga terjadi keseimbangan frekuensi getaran metafizik tertinggi yang dimanfaatkan untuk mengatasi segala bentuk masalah kehidupan.

3. JALUR GHAIB KEREZEKIAN ANUGERAH AGUNG TINGKAT TINGGI

Insya Allah dalam jangka masa setahun orang yang mengamalkannya akan menjadi KAYA dan SUKSES. Inilah kekuatan JALUR GHAIB rezeki dan kekayaan.

4. AURA MAHKOTA CAHAYANINGRAT KAMULYAAN ANUGERAH AGUNG TINGKAT PAMUNGKAS

Manfaat multi fungsi lengkap:

 • Aura Pesona. Disayang semua orang, bahkan orang yang benci dan marah berbalik jadi sayang.
 • Membuat orang rindu selalu ingin bertemu (asal untuk kebaikan).
 • Jodoh datang secepat yang Anda harapkan, paling lama 100 hari.
 • Keluarga selalu harmoni, yang berantakan sekalipun jadi utuh kembali.
 • Aura Wibawa, berkharisma, disegani, dihormati, dan dipatuhi oleh siapa saja tanpa kecuali.
 • Aura Sukses, Rezeki mengalir deras untuk mencapai hidup berkecukupan.
 • Tak perlu pelarisan, automatik usaha Anda akan menjadi laris.
 • Hutang menumpuk sekalipun, akan cepat terbayar.
 • Cepat memperoleh kedudukan, yang masih menganggur cepat mendapat pekerjaan.
 • Aura Proteksi maksimum.bahkan senjata/pukulan tak dapat menyentuh tubuh dan lawan jatuh/ terpelanting sendiri.
 • Selamat dan aman dimana saja, makhluk halus dan haiwan buas segan mengganggu. Boleh untuk membakar Jin penganggu.
 • Jika memukul lawan langsung jatuh pengsan.
 • Memukul benda keras langsung patah
 • Bela diri kontak secara automatik
 • Mampu menyingkirkan hujan
 • Mempengaruhi fikiran orang lain tanpa pelet (asal untuk kebaikan)
 • Membuat pagar ghaib untuk semua benda dan tempat agar terhindar dari pencuri dan rompakan
 • Mengembalikan Benda yang hilang.
 • Mengetahui isi pusaka/gaman
 • Aura Prestasi. Fikiran cerah, cerdas dan terang, mudah lulus ujian. Bahkan bila ditambah dengan latihan maka dengan cepat mata bathin akan tajam menembus alam ghaib seperti melihat jin,membaca isi hati dan telepati
 • Aura Sihat. Mampu mengubati berbagai penyakit termasuk penyakit gangguan jin, kena santet dan lain-lain)
 • Menangkal segala serangan ilmu hitam
 • Menaklukan makhluk halus seperti Jin, Genderuwo dan lain-lain
 • Menjauhkan diri dari segala hal-hal buruk dan kejahatan
 • Menolak segala bala baik yang dikirimkan oleh orang lain atau pun hasil dari perbuatan sendiri Menjauhkan segala kesialan dalam kehidupan dan membalikkan segala keburukan menjadi kebaikan
 • Membalikkan niat jahat orang lain agar menjadi hal-hal yang baik
 • Menaklukan amarah, dendam dan iri hati dari orang lain
 • Membuat pagar ghaib rumah, kedai,kilang dan lain-lain

Dan masih banyak lagi manfaatnya yang cukup digerakkan dengan batin dan visualisasi Anda,disertai munajat memohon ridha Allah,maka niat Anda akan terwujud.

5. SENAMAN PERNAFASAN POWER OF ZIMA ANUGERAH AGUNG

SENAMAN PERNAFASAN POWER OF ZIMA UNTUK MENCAPAI KEKAYAAN,MENJADI JUTAWAN, MENJADI AHLI PERNIAGAAN YANG BERJAYA

Senaman Pernafasan ini sangat unik dan luarbiasa kerana sangat mudah untuk dikuasai tapi memberikan impak yang maksima ke atas peningkatan energi zima dalam diri anda ke tahap optimum,anda akan merasakan aliran elektromagnetik yang sangat kuat mengalir ke seluruh tubuh anda dan mengaktifkan potensi diri anda mengikut niat dan saranan diri anda,energi power of zima ini akan akan bekerja secara automatik mengikuti arah hati dan fikiran anda untuk mewujudkan setiap harapan dan tujuan hidup anda,latihan hanya beberapa minit saja dan boleh dilakukan dalam 3 kali seminggu dan paling kurang sekali seminggu,kelebihan lain pernafasan ini adalah untuk menguatkan kuasa penumpuan (fokus), menajamkan indera keenam,gerak hati(firasat), mengaktifkan aura rezeki dan pengasihan,wajah berseri-seri dan awet muda,menghilangkan energy negative,membalikkan serangan sihir dan pelbagai kelebihan lain yang akan dirasakan sendiri oleh pengamalnya.

6. AKTIVASI DNA ULUL ALBAB ANUGERAH AGUNG

“Manusia biasa tidak akan berubah dari tabiatnya. Dia tidak akan meninggalkan berbagai kebiasaan yang disukai kecuali dengan latihan yang keras dan pengubatan yang terus-menerus. Maka barangsiapa yang tidak membiasakan jiwanya untuk menerima kebenaran, dia memerlukan latihan dan pendidikan sehingga jiwanya mencintai al-haq (kebenaran) dan tunduk kepadanya.” (Al-Imam Al-Khaththabi : A’lamul Hadits, 1/218)

Aktivasi DNA Ulul Albab akan Membuka Kesedaran Energi Quanta(Aktivasi SubConcious Mind Power) untuk Menembus Batas Nasib Dan Membuka Dimensi Baru Kehidupan Anda. Aktivasi DNA Ulul Albab akan membuka minda & jiwa Anda akan:

 • Yakin bahawa apa saja rahmat yang telah ditetapkan Allah bagi diri kita tidak ada satu kekuatanpun yang dapat mencegahnya.
 • Yakin bahawa Allah Maha Kuat menolong hambaNya, apa yang dikehendakiNya pasti terjadi, apa yang tidak dikehendakiNya mustahil terjadi
 • Sabar menghadapi berbagai musibah dan kesulitan hidup , dan selalu optimis akan datangnya pertolongan Allah
 • Selalu ingat akan berbagai nikmat yang telah diberikan Allah
 • Membangkitkan rasa syukur yang mendalam atas berbagai nikmat yang telah diberikan Allah .
 • Tetap istiqomah dalam menyembah dan  beribadah pada Allah

Manfaatnya:

 • Membuka jalan dan pintu rezeki bagi orang yang dalam kesempitan hidup
 • Melindungi diri dari kefakiran dan kemiskinan
 • Hidup berkecukupan dan selalu terpenuhi hajat dan keperluannya
 • Mendapat rahmat dan karunia dari Allah
 • Mendapat kelapangan hidup, dan terpenuhi semua hajat dan keperluannya
 • Terpelihara dari fitnah dan kejahatan orang yang dengki
 • Terpelihara dari kefakiran, kemiskinan dan kesempitan hidup
 • Menanamkan kesedaran tentang kebesaran dan kekuasaan Allah
 • Menanamkan kesedaran bahawa Allah yang  memberi kehidupan bagi segala  makhluk yang ada dilangit dan bumi
 • Memberi kesedaran bahawa Allahlah yang memberi rezeki pada sekalian makhluk yang ada dilangit dan bumi
 • Mendapat kecukupan dan  kelapangan hidup serta rezeki berlimpah dari sisi Allah
 • Terpelihara dari kefakiran , kemiskinan dan kemelaratan hidup
 • Menanamkan kesedaran betapa Allah telah memuliakan manusia lebih dari makhluk ciptaannya yang lain
 • Menanamkan kesedaran bahawa Allah yang memberi rezeki  dan kemuliaan kepada manusia  dan mahluk lainnya
 • Mendapat kemuliaan dan rezeki yang berkah dari sisi Allah
 • Mendapat kemudahan dan kelapangan hidup
 • Terpelihara dari kefakiran, kemiskinan dan kemelaratan hidup

7. BIOENERGI KEKAYAAN ANUGERAH AGUNG

Apakah anda atau orang yang anda cintai saat ini menghadapi masalah Kewangan? Daya kecerdasan bioenergi siap menghasilkan penyembuhan bioenergi untuk mengatasi segala masalah kewangan anda. Situasi kewangan yang buruk sering dapat menimbulkan kecemasan yang akhirnya mengakibatkan penyakit fizik, mental, dan emosional.

Anda dapat menggunakan Daya bioenergi untuk mengatasi segala masalah kewangan anda, dan mengarahkan keberuntungan finansial anda mahupun orang-orang yang anda cintai. Jika anda pernah mencemaskan masalah hutang, bererti panduan berikut sangat penting bagi anda. Daya yang tak terbatas kecerdasan bioenergi dapat digunakan bukan hanya untuk mengatasi gangguan kewangan, namun juga meraih keberuntungan finansial ke dalam hidup anda.

Anda tidak perlu lagi cemas tagihan hutang. Kecemasan tidak mampu melunasi hutang-piutang, namun daya kecerdasan bioenergi mampu membantu jutaan orang mengatasi kecemasan finansial mereka dalam hidup mereka. Dalam Panduan kali ini, Anda akan belajar menggunakan penyembuhan bioenergi guna memecahkan masalah kewangan dan memberi keberuntungan finansial yang anda inginkan. Pelajarilah teknik sekarang, dan saksikanlah bagaimana daya kecerdasan bioenergi membuat fikiran anda secemerlang emas.

8. TENAGA DALAM HAQ KEKAYAAN ANUGERAH AGUNG

Orang yang berjaya sentiasa berfikir positif ke arah kejayaan. Gabungan minda bawah sedar serta melalui method khusus membangkitkan Tenaga Dalam, pengaktifan pusat tenaga/nadis,strategi meningkatkan tenaga emosi /mempertingkat sikap positif ke arah kekayaan dan kesuksesan akan membangkitkan aura tenaga yang begitu hebat pada seseorang itu.

Pembentukan Tenaga Dalam Khusus untuk Kekayaan akan membantu anda mencipta perbagai kejayaan dalam hidup, antaranya seperti membimbing kearah kekayaan dan murah rezeki, memberi kesihatan yang baik, membantu dalam kerjaya , dan pelbagai kerja yang berfaedah.

9. ILMU MENARIK KEKAYAAN HARTA BENDA

Alam selalu menjaga keseimbangannya dengan proses pertukaran energi. Energi tidak dapat dimusnahkan, tetapi dapat berpindah tempat atau berubah bentuk. Di dalam materialisasi terdapat sebuah pemahaman dasar, iaitu “memberi sama dengan menerima”; aksi sama dengan (-) reaksi.

Proses “memberi” dan “menerima” adalah sebuah proses pertukaran energi yang diperlukan oleh alam semesta untuk dapat memberikan kecerdasannya kepada berbagai bentuk kehidupan. Untuk dapat “menerima” Anda harus “memberi” terlebih dahulu. Untuk dapat menuai, Anda harus menanam terlebih dahulu. Proses ini akan berjalan terus-menerus secara berkesinambungan. Segala sesuatu yang menghalangi bekerjanya proses “memberi” dan “menerima” akan dihancurkan oleh keseimbangan alam semesta.Syarat dalam Memberi:

“Memberi” atau “menanam”, bergantung pada bahannya. Dan kualiti dari pemberian pun bergantung pada kualiti kesedaran orang yang melakukannya. Ada empat syarat memberi yang baik, agar bermanfaat untuk lingkungan ataupun orang banyak.

10. AMALAN KUNCI DAYA KEKUATAN MIND POWER ISLAMI ANUGERAH AGUNG

Untuk mengubati kerasukan,kekebalan(khasiat muncul secara automatic setelah pembangkitan), keselamatan,dan segala Hajat Agung,misalnya minta rezeki/kekayaan,jodoh,ilmu spiritual laduni dll sesuai niat,Pembacaan serta niat ditujukan untuk apa dengan izin dan ridhoNYA pasti diijabah(Sabdo Dadi) diatas adalah versi wirid,sesuai bagi yang sulit melakukan konsentrasi /visualisasi,juga untuk mempercepat pencapaian hajat khusus diri sendiri

11. RAWATAN INTI NUR IJABAH TINGKAT SUPER(Amalan Batin Pembuka Hijab Keberuntungan Hidup)

Rawatan ini merupakan tradisi budaya yang bertujuan untuk memperbaiki kualiti jati diri manusia terhadap lingkungannya. Seseorang yang dalam hidupnya tertohok,tertatih dan tertindas oleh berbagai halangan /sangkak diharapkan boleh kembali pulih auranya.Dengan proses rawatan ini diharapkan daya keberuntungan tinggi menghampiri dan bintang kehidupan semakin terang benderang sinarnya.Salah satu proses rawatan adalah dengan melakukan rawatan ghaib yang bernama Rawatan Akbar Inti Nur Ijabah Anugerah Agung Demi membantu memberikan jalan keluar bagi mereka yang sering ditimpa halangan-halangan hidup. Proses rawatan dengan kaedah sangat khusus, istimewa buat para pejabat, ahli perniagaan, ahli politik, para artis, mereka yang selalu gagal di alam percintaan, perkahwinan, sukar mendapat jodoh, apa yang menjadi cita-cita tidak pernah kesampaian, dibenci orang, ada penyakit sukar sembuh, rezeki seret /susah, sulit mendapatkan keturunan, dtinggal kekasih,tunang, problem rumahtangga,karier terhambat /tersendat,cinta selalu ditolak,segala usaha tidak pernah lancar,berniaga selalu gagal / tidak maju, menjual apa-apa sulit lakunya, dan berbagai-bagai lagi halangan hidup yang sering menganggu jiwa dan perasaan seseorang.Proses Rawatan Akbar Inti Nur Ijabah Anugerah Agung aura positif yang telah telah menyelimuti diri anda akan membawa kepada bintang terang kehidupan. Dan segala halangan hidup atau istilah kuno dipanggil sakat badan akan sinar / hilang dengan sepenuhnya. Wajah menjadi berseri-seri, bercahaya, selalu mendapat perhatian, memiliki karisma yang tinggi, berwibawa, disenangi dimana-mana,cakapnya mudah diterima, daya penarik, tenang fikiran, dipandang manis mukanya, mudah tercapai cita-cita, rezeki jadi luas / mudah,usaha jadi lancar,berniaga jadi maju,dan lain-lain lagi yang hanya dapat dirasakan oleh orang yang telah melakukan amalan Rawatan Akbar Inti Nur Karomah Anugerah Agung ini.Peserta/calon Raja Pamungkas Zon Kekayaan Agung Anugerah Agung akan diijazahkan serta ditransfer energi Makrifat Akbar Inti Nur Ijabah peringkat Tinggi untuk pembersihan dan menyelaraskan diri dengan energy Kekayaan & Kekayaan yang sangat ampuh ini.

12. ILMU KUNCI EMAS KEKAYAAN AGUNG level 1

Merupakan Kunci Kekayaan Pembuka Khazanah langit dan bumi,daya energinya menembus dimensi ghaib kerezekian,sangat berguna dalam mendatangkan kekayaan,kemakmuran,kejayaan,kesuksesan dan keber hasilan. Mampu mendatangkan keberuntungan hidup(tuah)yang tiada habisnya, melancarkan jalannya rezeki agar deras mengalir dari segala penjuru,mempercepat segala cita-cita kehidupan untuk mencapai kemuliaan hidup yang sejati(karier,Bisnes, Usaha,ekonomi, Pangkat, Jabatan,Harta,Tahta sebagainya), Mengandungi daya kekuatan kerezekian pamungkas yang sangat ampuh untuk mewujudkan segala hajat dan keinginan agar menjadi kenyataan,mampu mengubah kegagalan menjadi kesuksesan dan keberhasilan,mengangkat derajat kehidupan ke tempat yang tinggi dan terhormat, sangat sesuai bagi anda yang selama ini sudah kemana-mana mencari solusi tapi belum membuahkan hasil,melalui Ilmu Kunci Emas Kekayaan Agung Terdahsyat ini segala permasalahan hidup anda boleh diselesaikan dengan cepat dan tepat.Sudah dibuktikan oleh ribuan orang yang mengikuti program ini.

13. ILMU AURA PAMUNGKAS NUR AGUNG KUBRO ANUGERAH AGUNG

Ilmu Aura Pamungkas Nur Agung Kubro Anugerah Agung / Ismul Mu’adzom Jal-jalut adalah suatu ilmu yang teragung dihadapan sang Khaliq, dari suatu sanjungan Sya’ir Akbar yang dilantunkan oleh Malaikat Jibril AS untuk TuhanNya (Allah SWT), tentunya dengan suatu kiat seperti ini akan membawa harapan besar dimasa yang akan datang terutama bagi yang mengamalkan.

Manfaat:membuka aura,wajah berseri-seri penuh nur iman,dilapangkan rezeki,membuat orang yang dituju merasa segan dan takut kepada kita kerana pancaran aura dan kemudian menjadi kasih sayang/welas asih,sekaligus melunakkan hati,mengunci mulut,dan mencuci otak saingan/lawan . Manfaat lain ilmu ini adalah untuk memagari badan dengan energi metafizik dan menolak serangan ilmu hitam.

14. ILMU KANURAGAN PAMUNGKAS RAGA INTI BESI AGUNG ANUGERAH AGUNG

Pembangkitan Ilmu Kanuragan Pamungkas Raga Inti Besi Agung Anugerah Agung sangat mudah, tanpa puasa. Hanya dengan meminum media pengisian dari kami dan membaca amalannya,energi langsung bereaksi. Saat itu juga langsung boleh ditajrib (diujicuba)

Dengan aktifnya energi Ilmu Kanuragan Pamungkas Raga Inti Besi Agung Anugerah Agung dalam diri anda,Anda memiliki tingkat perlindungan keselamatan mutlak yang dapat didemosntrasikan.Tubuh mengeluarkan percikan api ketika ditetak/ditusuk/dipukul dengan benda keras,memiliki radar tubuh fizik sehingga mampu mendeteksi sesuatu hal baik/buruk yang bakal terjadi serta keberadaan energi positif/negative di sekitar anda berada,memiliki kualiti kesihatan yang baik,kemampuan terapi penyakit serta menembus dimensi ruang & waktu mengetahui sesuatu yang bakal terjadi.

Manfaat Multi Fungsi:

Keselamatan lahir bathin. Memiliki baju ghaib & kulit seperti besi baja, dihantam dengan senjata apapun tidak mempan Tubuh keluarkan percikan api & asap ketika ditusuk/ditetak/ditembak

Kebal terhadap segala senjata tajam seperti tetakan/bacokan senjata tajam, sayatan, tusukan dan tembakan, ketahanan badan ini meliputi seluruh jaringan kulit, daging, pembuluh darah dan tulang, sehingga tidak terjadi cedera dalam. Ketahanan ini juga mencakup segala bentuk benda keras dan tumpul yang menghentam tubuh.

Menambah kewibawaan dan kharisma setingkat raja. Ditakuti Lawan, disegani kawan.
Membangkitkan energi  tenaga dalam karomah tingkat tinggi(multi fungsi).
Energi Penyetruman tubuh berkhasiat untuk memulihkan rasa letih & penat  dengan segera,Tidak mudah lelah, tetap kuat dalam olahraga ekstrem sekalipun, kuat menyelam lama dan merupakan rahsia kesegaran tubuh sepanjang waktu
Meningkatkan daya keberuntungan,sentiasa bernasib baik,mudah mendapat bantuan dan pertolongan dimanapun anda berada.
Aura Pesona. Memunculkan Daya Pengasihan, Pesona, dan Daya Pikat
Memunculkan karisma dan wibawa
Aura Sukses. Menderaskan rezeki, melancarkan usaha, dan menyingkirkan semua rintangan usaha Menarik serta mendatangkan rezeki dari berbagai penjuru Membangkitkan energi spiritual guna meraih keberuntungan serta hidup ke arah yang lebih positif.
Pagar Ghaib, mampu memagari rumah/tempat usaha dari segala gangguan ghaib
Instink & intuisi tajam. Pengamal ilmu ini Memiliki Extra Cencory Perception (indra ke 6). Mempertajam firasat dan daya sakti untuk menyelesaikan berbagai macam masalah
Menyembuhkan penyakit orang lain baik medis/nonmedis termasuk penyakit akibat gangguan ghaib seperti kesurupan, santet, teluh, guna-guna, dll
Aura Proteksi. Tahan pukulan dan senjata tajam.
Kebal terhadap racun dan bisa.
Anti serangan sihir, gendam, pelet, teluh, hipnotis, dll
Pukulan ampuh. Sekali pukul lawan pengsan/mati.
Dapat mengunci dan melumpuhkan serangan orang lain.
Mementalkan lawan sebelum menyentuh anda dan melemahkan tenaga lawan.
dan lain-lain, masih banyak manfaat lain yang cukup digerakkan dengan NIAT.

DI ANTARA MANFAAT PEMBANGKITAN ILMU YANG DAPAT DIDEMONSTRASIKAN LANGSUNG OLEH PESERTA PEMBANGKITAN SELEPAS PENGISIAN:

DEMONSTRASI LANGSUNG UNTUK PENINGKATAN KUALITI KESELAMATAN & KEPERCAYAAN DIRI:

MELUMPUHKAN LAWAN TANPA SENTUH,baik lawan tersebut dalam keadaan EMOSI / TIDAK EMOSI.

Tapak tangan atau jari-jari Tangan DIGILIS KENDERAAN TIDAK MENGALAMI REMUK atau cedera sedikitpun.

Tahan terhadap benturan/pukulan  besi besbol(langung ditest serta merta)dll

15. RAHSIA JUZ DIRI

PENGENALAN

Gambaran Singkat Juz Diri Manusia

Mengingat manusia adalah sebagai wakil Allah (Khalifah Allah), maka ketika mereka diperintah untuk memakmurkan bumi ini, sudah dapat dipastikan Allah memberikan pedoman hidup yang dengannya manusia dapat mengenal siapa dirinya, siapa Tuhannya dan mengenal alam semesta ini agar mereka sukses didalam melaksanakan misi dan tugas tersebut.

Al-Qur’an adalah kumpulan ayat-ayat Nya yang sarat pengetahuan dan padanya password untuk membongkar ilmu-ilmu Allah yang tidak terbatas . Dengan melihat buah epal jatuh, seorang Newton menemukan hukum gravitasi, maka sebetulnya banyak sekali yang dapat kita temukan pada Al-Qur’an dengan melihat struktur dan susunan Al-Qur’an. Manusia adalah ciptaan yang tidak lepas “taqdir Allah” atasnya maka sebagaimana matahari yang dicipta dan berotasi atas taqdir Allah kita dapat menghitung serta memprediksi berbagai hal tentang matahari seperti suhu, lama rotasi serta berbagai implikasinya, makakitapun dapat menghitung serta memprediksi berbagai potensi dan karakter manusia .

Kita percaya bahawa dengan mengamalkan Juz Diri masing-masing yang mana menjadi “Cetak Biru (Blueprint)” manusia, maka bererti kita sedang mengaktifkan berbagai potensi positif kita serta pada waktu yang sama kita sedang menonaktifkan berbagai potensi negatif yang kita miliki.

Juz setiap diri seperti software “Anti Virus”. Jika komputer anda terserang virus, maka anda akan membasminya dengan mengaktifkan program anti virus pada komputer anda. Dengan demikian, jika anda membaca Juz Diri anda bererti anda sedang mengaktifkan software anti virus pada diri anda yang akan mengesan secara total seluruh potensi penyakit atau segala sesuatu yang membahayakan diri anda. Pada saat scanning atas virus-virus yang mungkin ada pada diri anda berjalan (berproses) dan ditemukan sesuatu yang membahayakan diri anda maka secara automatik akan terjadi proses pemusnahan (deleting) atas virus-virus tersebut.

Terbukti ribuan orang yang telah menyaksikan keajaiban tersebut-dimana mereka sembuh dari berbagai penyakit yang menyerangnya.Bagaimana cara mengoptimalkan potensi diri dan penyembuhan baik untuk diri sendiri dan orang lain.

Telah sangat banyak orang yang menjadi saksi ada kekuatan yang luar biasa ketika Juz Dirinya diamalkan secara tepat. Ketika ada berbagai tumbuhan ubat, maka ketika anda sakit, tidaklah anda serta merta akan mengambil tumbuhan tanpa formula, sukatan atau dos yang tepat. dengan kata lain Anda harus punya ilmu dan pengalaman . Disinilah fungsi Juz Diri, seperti formula/sukatan/dos ubat yang tepat bagi perkembangan potensi positif diri kita. Begitu pula ketika al-Qur’an dikatakan sebagai ubat

•  kita memerlukan formula atau dos yang tepat. Juz setiap orang menurut konsep kami adalah dos yang paling tepat (tanpa kesan sampingan negatif) untuk ubat dan penawar dari potensi buruk kita serta dari berbagai penyakit yang membahayakan diri kita.

16. ZIKIR KERAMAT JATI TINGKAT TINGGI ANUGERAH AGUNG

Amalan sangat ampuh luarbiasa ini adalah untuk menghimpunkan kekuatan ghaib keramat jati bagi menghadirkan segala niat. istimewa bagi pemula atau yang pernah dirawat tapi belum ada hasilnya. Secara ghaib berguna menghilangkan semua sengkolo/kesialan yang membuat hidup sengsara,boros, sakit,rezeki sulit,kerja keras siang malam tak ada hasilnya,sukar dapat keturunan,berat jodoh,karier / bisnes terhambat dlll,semua problem berat itu hanya melalui Rawatan ghaib keramat jati dapat diselesaikan untuk mencapai keberhasilan

17. THE SECRET OF THE LAW OF ATTRACTION HUKUM DAYA TARIKAN)

Alam semesta tidak pernah melukai dan merosakkan manusia. Sebaliknya manusia itu sendiri yang melakukan kerosakan ke atas dirinya sendiri.

Inilah salah satu rahsia penting yang hendak disampaikan oleh Rhonda Byrne melalui novel fenomenanya, The Secret.

Menurut Rhonda Byrne: “Seperti semua hukum alam, ada kesempurnaan dalam hukum ini. Anda menciptakan kehidupan dengan pemikiran-pemikiran anda. Kerana anda selalu berfikir dan anda selalu mencipta. Tetapi apa yang anda fokus, maka itulah yang akan muncul dalam kehidupan anda.”

Bandingkan pula dengan hadis Rasulullah SAW: “Sesungguhnya Allah SWT berfirman: Aku akan mengikut prasangka hambaKu dan Aku akan sentiasa menyertainya apabila mereka berdoa kepadaKu.”

Prasangka adalah salah satu daya fikiran manusia. Jika sekiranya seseorang itu berfikir yang baik-baik, maka Allah akan mengikut prasangka hambaNya itu dan Dia akan mewujudkan prasangka baiknya itu dalam kehidupannya. Demikian pula, saat seseorang itu memikirkan hal yang buruk-buruk, maka Allah pun akan mengikut hambaNya itu dan Dia akan mewujudkan prasangka buruk itu dalam kehidupannya. Inilah inti pati daripada pesan Nabi Muhammad SAW tersebut.

Inilah dia The Secret of the Law of Attraction yang ingin disampaikan kepada kita! Bukan oleh Rhonda Byrne, tetapi oleh Allah SWT Yang Maha Menciptakan.

18. AJIAN GERBANG HARTA TINGKAT TINGGI ANUGERAH AGUNG

Sangat Dahsyat,Berkhasiat Penderas Rezeki,Cepat Kaya,Hidup Sentiasa Berkecukupan,Meraih kesuksesan,Kunci Gerbang Harta Sejati.Menguasai Ilmu Wang Asma Karomah Pamungkas/Wang Bibit / Wang Balik / Ibu Duit (Bil Fuluz). Peserta Guru Agung akan dibimbing secara spiritual dan praktikal panduan betul dan tepat serta diijazahkan Kunci Ilmu membuat Ibu Duit Wang Asma’ Karomah Pamungkas,dimana Tanpa melakukan ritual yang sulit kami jamin dalam waktu yang sangat singkat anda sudah mampu membuat wang Asma’ bertuah atas izin Allah semata.

Menuju cepat kaya tanpa syirik khusus bagi anda yang perlukan modal, terdesak, bangkrup, terbelit hutang dan ingin kaya ,Dengan ilmu ini anda dapat membuat dan memiliki Ibu Duit/ Wang Balik/ Wang Bibit (seakan wang yang dibelanjakan akan kembali ke pemiliknya lagi), tidak menyimpang dari rambu-rambu hukum dan tidak bertentangan dengan agama, tidak merugikan orang lain, aman dan bukan menarik harta anak cucu kita. dengan memiliki wang ini, Insya Allah dijamin tak akan susah hidupnya, dan wangnya tak akan habis selama-lamanya.

Dapatkan rahsia Agung melipat gandakan wang dengan cepat, aman, mudah tanpa tumbal, tanpa puasa/wirid. Bukan tipuan dan bukan khayalan, Insya Allah mudah-mudahan pasti berhasil. Cukup disimpan di tempat perniagaan atau didompet berkhasiat tinggi untuk mempermudah terbukanya pintu rezeki dari berbagai arah penjuru mata angin,rezeki datang mengalir deras pada diri pemilik ibu duit ini,sehingga kehairanan bagaimana semua boleh terjadi!!!Tetap hakikatnya atas izin Allah SWT.Diperuntukkan sebagai ikhtiar membantu mereka yang sedang mengalami kesulitan ekonomi,terlilit masalah hutang,sehingga keluar dari permasalahannya,dan sangat membantu mereka yang menginginkan usahanya maju dan berkah.

19. IBU DUIT TINGKAT PAMUNGKAS ANUGERAH AGUNG

Dapatkan rahsia Agung melipat gandakan wang dengan cepat, aman, mudah tanpa tumbal, tanpa puasa/wirid. Bukan tipuan dan bukan khayalan, Insya Allah mudah-mudahan pasti berhasil..

Adapun manfaat ibu duit tingkat Pamungkas ini antara lain:menarik keberkatan dan kerezekian sehingga terbuka pintu rezeki dari segala arah,melancarkan usaha/ perniagaan, menyelamatkan perniagaan dari bangkrup/muflis/terbelit oleh hutang atau kesukaran mendapatkan modal/ kewangan, dan manfaat lainnya yang tidak dapat dinyatakan satu persatu.Dengan Sarana Asma’ ini anda dapat memanggil rezeki secara ghoib untuk mengalir deras menuju diri anda dan akan membuat anda terbebas dari masalah kewangan,dapat melunasi hutang serta menikmati kemakmuran sebagai Kurnia Illahi Yang Maha Kaya Dan Maha Pemurah.Wang Asma’ ini dapat difungsikan selamanya serta boleh diwariskan kepada keturunan,tidak ada pantangan atau risiko apapun dengan Ibu duit /Wang Asma’ ini (baik bagi kami atau pemakai ataupun orang lain) kerana semua berjalan sesuai dengan Sunnatullah / alami

20. WIRID KEREZEKIAN TINGKAT SUPER ANUGERAH AGUNG

Siapa yang memilikinya maka dialah yang berhak merasakan khasiatnya.Buktikan dan rasakan keampuhannya.Hanya dalam hitungan hari,hidup anda akan berubah,segera terbebas dari masalah ekonomi,bebas dari belenggu hutang piutang,perkembangan ekonomi yang pesat,usaha lancar.Khasiat mutlak untuk mengikis masalah hutang piutang,hidup serba kekurangan,selalu mendapat kesusahan,kebingungan,hidup serba salah Insya Allah akan berubah dalam hitungan hari.

ii)Kesuksesan,kemakmuran,keselamatan dalam segala usaha,

iii)Akan terangkat dengan cepat harkat,derajat,pangkat atas izin dan Ridha Allah sehingga memiliki kekuatan yang akan menjamin kesuksesan,kemakmuran,keselamatan,diangkat dari kemiskinan dan kesengsaraan dunia akhirat.

Fatwa Ulama “Addun ya ya’ti,wala yu’ta”

Bukan anda yang mencari dunia,tapi dunia yang mengejar anda,siapa yang mengamalkan amalan wirid kerezekian tingkat super ini,maka dialah yang berhak merasakan manfaatnya.

21. RAHSIA MENJEMPUT DAYA TUAH HIDUP DALAM KEHIDUPAN ANDA

(KEBERUNTUNGAN,KELIMPAHAN,KEMEWAHAN&KEMAKMURAN)

Dalam Bab ini Saya Akan Membimbing Anda Bagaimanakah Cara Untuk Menjemput Daya Tuah Hidup dalam Kehidupan Anda iaitu Menikmati Kekayaan,Kesuksesan, Kemewahan, Kegembiraan Serta Kebahagiaan Dalam Seumur Hidup Anda,

Sahabat sekalian,

Pernahkah anda mengimpikan sebuah kejayaan yang sangat gemilang untuk diri anda, kerjaya anda dan hidup anda yang mampu mengubah keseluruhan hidup anda menjadi lebih baik,pernahkah anda mengimpikan untuk menjadi manusia yang sentiasa bertuah dalam kehidupan,sentiasa bernasib baik?

Pernahkah anda mengimpikan sebuah kehidupan yang diselubungi kegembiraan, sentiasa rasa senang hati, mempunyai kesihatan yang baik serta mengamalkan cara hidup yang terbaik?

Pernahkah anda mengimpikan sebuah rumah yang besar, kereta yang besar, serta tidak perlu berfikir mengenai wang lagi kerana anda sudah mencapai tahap kebebasan kewangan?

Rahsia menjemput daya tuah dalam kehidupan ini akan mengajar anda langkah demi langkah bagaimana untuk menggunakan minda anda untuk mencapai apa sahaja yang anda inginkan seperti kejayaan, kekayaan, kemewahan, kegembiraan, kebahagiaan dan banyak lagi.

22. RAHSIA MENARIK DUIT BERJUTA-JUTA RINGGIT DALAM KEHIDUPAN MENGGUNAKAN POTENSI BAWAH SEDAR

MENEROKAI RAHSIA MANUSIA DAN ALAM Untuk Membina Kejayaan Diri Anda Jutawan

Dalam Bab ini Anda akan saya bimbing dengan kaedah/method bagaimana menguasai Minda anda ke tahap optimum dan menggunakannya secara kreatif.

Ingat Minda anda dapat merealisasikan apa saja hajat keinginan yang anda impikan dalam kehidupan anda. Anda bukan saja dapat menciptakan kelimpahan dalam bentuk apa saja, tetapi juga anda dapat menciptakan Saluran Kekayaan / Meraih Pendapatan Berjuta-juta Wang Ringgit secara terus menerus mengalir deras dalam kehidupan anda,

Anda akan saya dedahkan lima kunci rahsia yang digunakan oleh ramai jutawan bagi memudahkan kedatangan wang kepada mereka.

23. JALBUR RIZQI ANUGERAH AGUNG

Insya Allah BERKHASIAT:untuk mendatangkan barokah rezeki Anda tanpa disangka-sangka kedatangannya,aman tidak berisiko bagi pemiliknya,tidak menyedut rezeki anak cucu kaya pesugihan/nyupang/ngepet,dan tidak merugikan orang lain.

Dengan Kuasa dan Kehendak Allah SWT,atas keridhaanNya masih banyak khasiat lainnya yang terkandung dalam amalan Jalbur Rizqi semoga menuju masa depan yang cerah berlimpahkan Rahmatan Lil Alamin.Biidzinillah.

DENGAN Keberhasilan yang terus didapat tersebut,kami harap kian dekatlah dengan Allah SWT dengan Sholat Berjamaah di Masjid,Menyantuni Fakir Miskin,Anak Yatim-Piatu,kian rajin Berzakat, Berinfaq dan Sedekah.Banyak bergaul, dengan rendah hati yang ramah tamah,santun dan tidak menyombongkan diri.

24. ILMU MEDITASI WUQUF QOLBY ANUGERAH AGUNG

Wuquf-Qolby (Meditasi) seperti diatas banyak sekali manfaatnya diantaranya yang dapat kami sebutkan :Apabila anda menginginkan kehidupan yang lebih layak, tenteram, bermakna, aman dan sejahtera, terhindar dari stress, sakit dan berbagai macam kesialan hidup, mudah rezeki, hidup yang harmoni, keselamatan dan dimudahkan dari segala macam urusan, dihormati, disegani dan di cintai dalam pergaulan, terbebas dari hutang, sakit yang tak kunjung sembuh, cepat terwujudnya keinginan (cita-cita), akhlak yang bagus/mulia, cerdas, emosi yang stabil, lancar usaha terhindar dari kebangkrupan, selamat dari segala macam gangguan lahir (pergaduhan, pencurian,rompakan, kebakaran, penipuan dll) gangguan ghaib (sihir, teluh, santet, guna-guna dan segala macam sejenisnya) dan untuk mengisi energi/kekuatan bathin yang bermanfaat untuk berbagai macam keperluan dalam hidup ini. Insya Allah … Bi idznillah.

25. RAJA DUIT AJAIBUL RIZQI ANUGERAH AGUNG Tingkat 1

Sangat ringkas,mudah dan tanpa puasa dalam Rahsia Raja Ibu Duit Ajaibul Rizqi Anugerah Agung ini mampu membuka Aura Terang kehidupan serta mengangkat Derajat Hidup ketempat yang lebih tinggi dan terhormat.

Mampu menciptakan keajaiban untuk mewujudkan impian harapan,cita-cita dan tujuan hidup agar menjadi kenyataan.

Dengan mengamalkan amalan Raja Ibu Duit Ajaibul Rizqi Anugerah Agung ini pada setiap hari,pengamalnya akan memiliki energi medan magnet yang selalu aktif bekerja menarik sumber kewangan/duit serta kekayaan dari segala arah.

Ia juga berfungsi meneutralkan segala sumber kesialan hidup dan mengubahnya menjadi kekayaan,kelimpahan,kesuksesan & keberhasilan.

Anda dijamin menguasai rahsia Raja Ibu Duit Ajaibul Rizqi Anugerah Agung untuk meraih kekayaan tanpa batas,serta mampu melipatgandakannya dengan sangat cepat.

Raja Ibu Duit Ajaibul Rizqi Anugerah Agung ini merupakan salah satu solusi menuju hidup kaya,hidup berlimpah ruah dan mewah,hidup berkah serta mampu membahagiakan seluruh keluarga anda,Insya Allah dalam masa tempoh tak sampai satu tahun memiliki Raja Ibu Duit Ajaibul Rizqi Anugerah Agung ini anda berupaya menjadi orang Kaya dan Berjaya.

Raja Ibu Duit Ajaibul Rizqi Anugerah Agung ini dilengkapi dengan energi perkasa RAJA PELARIS yang sangat sesuai bagi sesiapa sahaja yang memerlukan daya pelarisan yang hebat dan mantap seperti kontraktor,ahli korporat,orang kenamaan,VIP,Datuk-Datuk,Datin-Datin,dan sesiapa sahaja yang berhajat untuk memilikinya,sebarang jenis perniagaan boleh menggunakan daya ghaib Raja Pelaris yang sangat ampuh ini,perniagaan anda akan menjadi ramai dikunjungi pembeli dan tetamu/klien kerana ibarat magnet yang luarbiasa daya tariknya sehingga pembeli berbondong-bondong datang serta berebut-rebut membeli apa saja yang anda iklankan.Ritual Raja Pelaris ini memancarkan aura penarik luarbiasa bagi pembeli dan tamu untuk perniagaan anda.

Mendatangkan Aura daya tarik yang kuat pada pengasihan dan penglarisan. Anda akan memancarkan daya pikat yang mampu menggerakkan hati & fikiran seseorang untuk kepentingan bisnes,marketing dll

Mendatangkan rezeki apa saja jenis rezeki.

Mudah bertemu jodoh bagi mereka yang berat jodoh atau tak laku kahwin,dengan ritual ini Insya Allah akan mempermudah jalan untuk menemukan jodoh yang baik dan setia yang akan mendampingi kita hingga menjadi keluarga yang sakinnah,mawaddah,warohhmah.

Mempermudah jalan keluar ekonomi(masalah kewangan) sesulit apapun masalahnya akan dapat dipecahkan dan dicairkan.

Mempermudah untuk kenaikan pangkat/karier

Membuat minyak kelapa pengasih ampuh yang dimana kelebihannya untuk mendatangkan rezeki kepada pemakainya dan dikasihi orang.

Tidak akan putus-putus rezekinya dan semakin lancar.

Dibimbing panduan membuat Raja Ibu Duit Ajaibul Rizqi level 1

26. WANG ASMAK LAA YAHTASIB TINGKAT SUPER

Dengan sarana wang asmak ini berfungsi mendatangkan rezeki berupa wang yang luar biasa mengalir deras menuju diri anda… Aman,tidak berisiko bagi pemiliknya dan orang lain.

Dengan memiliki wang asmak ini maka anda tidak akan kehabisan wang,anda akan terbebas dari masalah kewangan,serta dapat melunasi segala hutang.sesuai bagi anda yang belum bekerja, pedagang, pengusaha, dan segala profesi. Fungsi wang asma adalah sebagai wasilah untuk menarik rezeki dari berbagai penjuru agar deras mengalir ke diri kita bahkan tanpa jalan yang diduga sekalipun. Caranya cukup mudah dan Insya Allah berhasil.

Pihak kami menyediakan secara percuma Wang Asli yang telah diasmak(Wang Asma’)kepada Anda bila memesan ProgramANUGERAH AGUNG ULTIMATE SUCCES & WEALTH SUPER POWER ini . Wang Asma’ ini Anda hanya perlu menyimpannya di dalam beg duit atau dimana sahaja.

Insya ALLAH rezeki anda tidak akan putus. Ilmu ini ada pantang larangnya iaitu TIDAK BOLEH GUNA REZEKI KE ARAH KEMUNGKARAN, TIDAK BOLEH TAKBUR, KENA SELALU BERSEDEKAH DAN TUNAIKAN ZAKAT. Sudah ramai yang memilikinya dan ALHAMDULILLAH ALLAH S.W.T telah memberi rezeki kepada mereka tanpa putus. Ilmu ini tidak ada maharnya. Jadi ianya percuma. Ilmu ini sesuai untuk semua lapisan umur.Tingkatan Super ini kekuatannya berates kali ganda dari tingkat biasa.

Amaran KERAS: Pihak kami menyediakan Wang Asma’ ini bukannya untuk mengaut keuntungan tetapi hanya membantu UMAT ISLAM agar lebih kaya supaya GOLONGAN bukan ISLAM akan menghormati kita. Ingatlah ilmu adalah salah satu cara kita berusaha kepada ALLAH S.W.T untuk mendapatkan kekayaan yang BERKAT & HALAL. Walaupun anda sudah memiliki Wang Asma’ ini jangan pulak anda tidak bekerja. Meskipun anda memiliki Wang Asma’ ini, andah harus tetap mencari rezeki seperti biasa.

27. AMALAN RAJA PELARISAN SUPER ANUGERAH AGUNG(TERBARU)

Sangat-sangat dahsyatnya energy Raja Pelarisan dalam keilmuan haq ini.Dapatkan rahsia Agung Pelarisan untuk menarik dan mendatangkan pembeli.Tempat usaha/perniagaan yang sepi,lesu,nyaris bangkrup lantaran ditinggalkan oleh pelanggannya dalam waktu sekelip mata akan kembali ramai berkat daya energy haq Raja Pelaris.Bermanfaat nyata dalam mempercepat penjualan disegala jenis usaha perniagaan. Menderaskan rezeki dari segala penjuru ke tempat anda.Khusus bagi anda yang menginginkan:

1.usaha meningkat,kesejahteraan terangkat dengan cepat.

2.Memiliki banyak klien/pelanggan yang potensial

3.Mampu meraih keuntungan secara cepat dan efektif.

4.Menjadi sales/marketers dengan pendapatan yang tak terbatas dll

Berbagai keunggulan

1.Menjadi magnet untuk menarik pembeli,menderaskan rezeki yang lebih dari sebelumnya dan selamat bagi anda dan siapapun dan telah melalui pengujian selama bertahun-tahun.

2.Halal/tidak bertentangan dengan ajaran agama.Daya Karomah sangat ampuh untuk memancarkan aura pada pemakainya.

28. ILMU PELARISAN PAKU EMAS ANUGERAH AGUNG TINGKAT SUPER(TERBARU)

(Rawatan Kubro Tempat Usaha)

Ilmu ampuh pelarisan usaha tingkat tinggi sesuai untuk segala macam bidang usaha, menggunakan media ‘rajah paku emas’. Anda dapat menggunakan ilmu ini untuk diri sendiri dan dapat pula digunakan untuk membantu orang lain yang memerlukan.   Di antara Khasiatnya:
• Melariskan semua jenis perniagaan
• Menolak sihir perniagaan
• Mengusir gangguan makhluk halus penghalang perniagaan
• Mendatangkan ramai pelanggan dan tetamu

29. AMALAN PENGAKTIF AURA KEKAYAAN ANUGERAH AGUNG

Kalau anda ingin banyak rezeki(banyak wang dan banyak harta kekayaan) maka anda harus pandai mengatur dan mengembangkan usaha ekonomi dengan rajin bekerja dan berusaha,jujur dan penuh semangat.Namun selain usaha zahir perlu juga disertai usaha batin,iaitu dengan melakukan amalan khusus istimewa Pengaktif Aura Kekayaan yang sangat ampuh dan mustajab ini.

Selepas menerima Sikronisasi pertama dari Dr.Mohamad Rizal Bin Rosdi Ph.D anda langsung boleh melatih keupayaan ini.

30. ANUGERAH AGUNG BRAINWAVE BUSINESS SCYNRONIZER(PRODUK BRAINWAVE TERBARU)

Otak adalah pintu depan diri Anda untuk melakukan perubahan. Otak menentukan bagaimana Anda berfikir, merasakan, dan bertingkah laku. Otak mempengaruhi bagaimana Anda menyikapi yang telah lalu, menyikapi yang akan Anda jalani, dan membentuk masa depan Anda. Dengan Terapi Gelombang Otak (Brainwave) memungkinkan adanya keseimbangan otak dan membuka pintu perubahan, bahkan  perubahan tersebut dapat Anda rasakan saat pertama kali Anda mendengarkan Terapi Gelombang Otak ini.

Keadaan Gelombang Otak  pada diri Anda sangat menentukan fikiran dan tingkah laku Anda. Konsentrasi, tekanan, energi, suasana hati, kebiasaan, perilaku, reaksi, dan lain-lain merupakan  cermin dari frekuensi Gelombang Otak  Anda. Dengan merubah frekuensi Gelombang Otak (Brainwave), berubahlah keadaan Anda.

Dengan memiliki Brainwave Business Scynronizer ini maka Anda tidak akan kehabisan WANG,Anda akan terbebas dari masalah KEWANGAN,serta SEGERA mampu MELUNASI semua HUTANG-HUTANG Anda.

Sesuai bagi Anda yang belum BEKERJA, PELAJAR,MAHASISWA,AHLI PERNIAGAAN,USAHAWAN DAN SEGALA PROFESI.Meningkatkan wang tunai dalam tangan,kegagalan menjadi kesuksesan,kesulitan menjadi kemudahan,keinginan menjadi kenyataan,dinaungi sinar terang yang mendatangkan kesuksesan dan keberhasilan dalam setiap langkah anda.

Makmur berkah berlimpah rezeki berupa wang yang datang tidak disangka-sangka.
Meraih kesejahteraan hidup dan kemakmuran.
Melancarkan usaha dan mempermudah dalam Penjualan/Penglarisan
Melancarkan usaha dan mempermudah Negosiasi Bisnes.
Media kelancaran dalam mendapatkan Projek Bisnes/Memenangkan Tender.
Memiliki daya simpati disukai kawan dan disegani lawan.
Memiliki kharisma wibawa dalam pergaulan/urusan bisnes.
Meneutralkan energi negatif yang menghambat kehidupan anda.
Membuka pintu Kesuksesan meraih masa depan yang gemilang.
Mempermudah segala urusan dan mewujudkan impian menjadi kenyataan,

Dan banyak lagi yang bakal dialami sendiri oleh pengguna brainwave ini,insya Allah.

31. ILMU MENGUNDANG WANG

Muda kaya,tua sejahtera dan di akhirat masuk syurga. Itulah harapan kita.Dengan amalan dahsyat ini dan pegangan yang sudah teruji keampuhannya anda akan kaya mendadak,akaun bank dimana-mana,deposit banyak,sukses berbisnes dan laris,hutang yang menggunung terlunasi dan keperluan hidup tercukupi.

Dan beberapa keilmuan lain yang super hebat yang tidak dapat saya masukkan kesemuanya tulisannya dalam artikel penulisan ini kerana terbatasnya ruang penulisan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s